Agenda

Themasessie Servicelogistiek

Datum: 02/11/2020
Tijd: 15.00 - 16.00 uur met uitloop naar 16.30 uur
Hoe krijg je je medewerkers op een slimme en duurzame manier op de werklocaties in de steden? Carpoolen en het gebruik van ov is nu wellicht niet zo’n handige optie. Maar de ruimte in de steden is beperkt en ook erg kostbaar: hoge parkeerkosten en het is vaak niet mogelijk om het voertuig dichtbij de werklocatie te parkeren. Bovendien worden vanaf 2025 de binnensteden steeds minder toegankelijk voor bestaande wagenparken. Het streven is dat bedrijven met schone voertuigen de stad in gaan. Ook zal de bereikbaarheid anders worden, gezien de ontwikkelingen van hubs aan de randen van de stad en het beleid dat hierop wordt gevoerd. Tegelijkertijd zijn er ook op de bouwlocatie ontwikkelingen. Belangrijk is bijvoorbeeld de grotere bouwtorens. Dit betekent meer bouwmaterialen naar een kleiner aantal vierkante meters oppervlak. Kortom, uitdagingen voor bedrijven om duurzaam en efficiënte bedrijfsvoering te blijven voeren. De uitdagingen zijn op het gebied van logistiek, medewerkers op de locatie en laadstrategie. Dit leidt tot de vraagstelling: hoe kunnen overheden en het bedrijfsleven samen werken naar een oplossing, waarbij de uitvoering van werkzaamheden doorgaan en personenmobiliteit en goederenvervoer zo duurzaam en efficiënt mogelijk plaatsvindt. Doel: aan het einde van de sessie hebben bedrijven meer zicht op de ontwikkelingen van zero-emissie zones en handvatten om in de toekomst slim en schoon de stad in te gaan. Deze sessie is bestemd voor convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland of organisaties  die het willen worden. Wilt u deze themasessie bijwonen? Neem contact op met de logistiek makelaars. Michel Oldenburg en Emile van Rijn vertellen u alles over deze sessie en over over het programma.  

EU Green Deal: Gevolgen voor bedrijven in transport en logistiek

Datum: 03/11/2020
Tijd: 14.30 - 15.45 uur
De Europese Green Deal gaat gevolgen hebben voor bedrijven in transport en logistiek. Wet- en regelgeving zullen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. De nieuwe regels gelden voor de hele sector en hebben dus ook sector-breed impact. Het is belangrijk tijdig te weten wat er gaat komen. Dan ben je goed voorbereid. Daarom organiseren TLN en Transfrigoroute Holland een webinar. Op 7 oktober jl. heeft het Europees Parlement laten weten hoe het denkt over het ophogen van de ambities in Europa op het vlak van de klimaatdoelen. Dit is een vervolg op, en verdere concretisering van, de EU Green Deal. Doelstelling: een klimaatneutraal Europa in 2050. Tijdens het webinar spreken we hierover met Daniël Mes, kabinetslid verantwoordelijk voor transport in het team van EU vicevoorzitter Frans Timmermans. Vraagstukken die tijdens dit webinar door Jan Boeve (algemeen directeur TLN) en Sjel Wijngaards (voorzitter Transfrigoroute Holland) aan de orde worden gesteld, zijn onder andere: Hoe denkt de Europese Commissie (EC) de beschikbaarheid van zero-emissie vrachtauto’s te bevorderen? Wat is de visie van de EC ten aanzien van batterij-elektrisch of waterstof-elektrisch? Welke actie onderneemt de EC om in de toekomst ook elektrische koelmotoren onderweg te kunnen opladen? Hoe gaat de EC het gebruik van de (super)eco-combi optimaliseren (logistieke efficiency is immers ook belangrijk voor bevordering van duurzaamheid)   Interactief Host van dit webinar is Willemijn Westerlaken (European Affairs manager voor TLN in Brussel). Tijdens het webinar is er ruimte voor reacties en vragen, zowel via de ‘chatfunctie’ als via enkele polls. Als je van tevoren al vragen over dit onderwerp hebt, dan horen we dat graag via transfrigoroute@tln.nl Aanmelden Deelname is kosteloos. Klik hier om je aan te melden. Enkele dagen voorafgaand aan het webinar ontvang je een link via e-mail waarmee je op 3 november a.s. kunt deelnemen.

Digitale Ondernemersdag071

Datum: 26/11/2020
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Inspireren, kennis delen en digitaal netwerken. Dat is wat Ondernemersdag071 met zijn digitale edities wil bieden. Daarom wordt weer een nieuwe aflevering van de online talkshow ‘071 Ondernemend Dichtbij’ georganiseerd. Meld je aan. Vorige aflevering gemist? Bekijk dan hier de aftermovie.  Waarom moet je hierbij zijn? Ondernemersdag071 is dé gelegenheid om je bij te laten praten over ondernemen in onze regio. Rabobank en Economie071 delen hierover de laatste inzichten. Deze editie gaat daarnaast dieper in op eerder behandelde onderwerpen en er komen een aantal nieuwe thema’s aan bod. Ondernemers worden o.a. bijgepraat over: Digitalisering: wat moet je als ondernemer weten en wat heb je nodig om nu hierin bij te blijven? Slim personeelsbeleid: hoe ga je als ondernemer om met je menselijk kapitaal in deze tijden? Jong ondernemerschap: hoe zorgen we dat ook jonge ondernemers kunnen blijven bestaan? Innovatie: kansen en bedreigingen gaan nu hand in hand. Hoe benutten we het ene en keren we het andere?