Agenda

Webinar Money Talks ofwel slim vergoeden

Datum: 11/09/2020
Tijd: 11.00 - 12.00 uur
Wat te doen met de woon-werkverkeer geldpot? Blijven uitbetalen? Andere interessante zaken hieruit vergoeden, zoals bureaustoelen, airco’s of …?? Wanneer de thuiswerkplek de werkplek wordt, is elke reis een zakelijke reis. De pot vergoedingen woonwerk verkeer wordt dan niet meer aangesproken. De vraag is welke andere zaken kan je daar mee doen? Hoe denkt de OR daarover? De accountant? En de fiscus? Zoals u van ons gewend bent geven wij u praktische tips en concrete rekenvoorbeelden. Schrijf u nu in. U ontvangt dan een professionele Zoomlink.       

Webinar Bouwlogistiek

Datum: 18/09/2020
Tijd: 11:00 – 12:00 uur
Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? De komende jaren wordt er veel gebouwd in de binnensteden: woningen, bedrijven en wegen, bruggen en tunnels. Tegelijk komen er de komende jaren door de verstedelijking drastische veranderingen: zero emissie de stad in, er komen minder parkeerplekken en parkeren in p-garages wordt de norm maar zal niet voor alle bestelbussen vrachtwagens haalbaar zijn. We moeten ons erop voorbereiden dat we onze mensen, ons grootse kapitaal, op een andere manier naar de klus brengen. Want we zijn natuurlijk wel heel blij als ze aan de slag kunnen. In dit webinar geven we u concrete adviezen en tips hoe met deze ontwikkelingen om te gaan. Er zijn praktijkcases van bedrijven die zo al werken. Doe mee. Laat u inspireren en informeren. Programma in het kort 12.00 uur - Welkom aan gasten door moderator Mighael Vroom van De Verkeersonderneming. Korte toelichting op het programma 12.05 uur - Presentatie door Wouter van der Zwan, Logistiek Manager & Omgevingsmanager BAM Bouw en Techniek. Het bouwen van het hoogste gebouw van de Benelux in de Zalmhaven blijft mensenwerk. Hoe krijg je die mensen naar hartje Rotterdam? BAM gebruikt onder andere het openbaar vervoer en faciliteert haar onderaannemers. 12.20 uur - Presentatie Ron van Dop, Directeur/eigenaar Els Logistics. Fietskoeriers zijn het snellere, goedkopere en duurzamere alternatief voor belevering van de bouw. Els levert de verf voor kleinschalige bouwprojecten met de fiets, direct vanuit de groothandel. Dit bespaart ritten in de stad voor schilders én leveranciers. Op de klus bezorgen van verf. 12.35 uur - Mentimeter met stellingen en discussie. Bas Timmers van De Verkeersonderneming 12.50 uur - Tips en tricks. En aanbod van Hoge School Rotterdam. Door Alexander de Vries 12.55 uur - Afronding 13.00 uur - Einde   De organisatie is in handen van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en de Community of Practice Bouwlogistiek (De Verkeersonderneming, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam).  Schrijf u nu in.

ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) Festival

Datum: 21/09/2020
Tijd: Van 16.00 tot 19.00 uur
Tijdens het festival kunnen ondernemers zich laten informeren over: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek en een emissievrije stadslogistiek in 2025 stappen die we moeten zetten in de aanloop naar ‘het verbod op toegang tot de stad voor vervuilende voertuigen’ in 2025 hoe onnodige ritten kunnen worden voorkomen en goederen slimmer gebundeld de stad in en uit kunnen gaan verkenning van nieuwe stadsdistributiepunten en van benutten van bestaande mogelijkheden, waarvoor al een marktconsultatie met diverse geïnteresseerde marktpartijen loopt ZES-initiatieven van andere ondernemers uit Leiden e.o. het initiatief van CityBarge met mogelijkheden voor vervoer over water (rijks)subsidies m.b.t. stadslogistiek en hoe daar slim mee om te gaan voorbeelden uit andere steden en nog veel meer! Ondertekening Convenant Stedelijke Distributie 071 Om 17.00 uur zal op de Beestenmarkt de ondertekening van het Convenant Stedelijke Distributie 071 plaatsvinden door de wethouders Ashley North en Yvonne van Delft namens de gemeente Leiden en vertegenwoordigers van TLN, Evofenedex, Techniek Nederland, VNO NCW West, Horeca Nederland, Economie071, Centrummanagement Leiden en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Zelf al initiatieven genomen op het gebied van Zero Emissie Stadslogistiek? Meldt je aan voor een plekje op de markt en presenteer jouw idee aan de andere ondernemers. Ook lokale ondernemers die diensten kunnen leveren voor zero emissie belevering zijn van harte welkom. Op de markt kun je kennis delen, anderen inspireren en ondernemers vinden die willen aansluiten. Aanmelden kan tot 7 september bij  Eveline Botter en /of Bas Huijsmans Meer info? Vragen over het festival, het Convenant of Green Deal ZES? Neem dan contact op met Eveline Botter en/of Marieke Nauta