Agenda archief

20e editie van de Ride for the Roses

Datum: 03/09/2017
Tijd: Vanaf 07.30 uur tot ongeveer 15.25 uur.
Op 3 september 2017 is de 20e editie van de Ride for the Roses, deze editie vindt plaats in en rond de gemeente Lansingerland. Iedereen kan meedoen en fietsen voor het goede doel: de strijd tegen kanker. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dit bijzondere wielerevenement heeft een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Kijk voor meer informatie, het programma en inschrijven op ridefortheroses.nl.

Ontbijtbijeenkomst Vitale en duurzaam mobiele bedrijven

Datum: 29/06/2017
Tijd: 07.30 - 10.00 uur
Martin Hersman, oud-topschaatser en sportcommentator bij de NOS neemt u mee in het thema Vitaliteit. Hij legt de verbinding tussen mobiliteit en vitaliteit.  Vitaliteit is daarbij in zijn optiek "het vermogen een succesvol bedrijf te zijn." Wethouder Robert Strijk neemt u mee in zijn visie over een duurzame stad. Het werkgeversontbijt is voor convenantpartners Bereikbaar Haaglanden. Bent u geen convenantpartner en wilt u hierbij toch aanwezig zijn en kennismaken met Bereikbaar Haaglanden? Neem contact op met mobiliteitsmakelaar Jan Breugem.

Duim Omhoog voor de fietser in Pijnacker

Datum: 20/06/2017
Tijd: 07.30-09.30 uur
Om alle oud-automobilisten die overstappen op de fiets én alle enthousiaste fietsers te bedanken voor hun inzet, steken we regelmatig onze 'Duim Omhoog'. Op 20 juni doen we dat in de gemeente Pijnacker, kruising Oostlandpad en Tuindersweg, langs de N470 (fietspad F228 van Zoetermeer naar Delft). Fiets gerust langs. We steken onze duim omhoog en je ontvangt een leuke beloning. Fiets je ook mee voor het goede doel? Elke gefietste kilometer draagt bij aan de aanschaf van een fietsriksja. Lees meer.

MKB Groei Event Den Haag

Datum: 13/06/2017
Tijd: Van16.00 – 20.30 uur
Een inspirerend evenement met o.a. succesverhalen van Haagse ondernemers en volop gelegenheid tot netwerken. Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vertelt over de explosieve groei en vestiging van Coolblue in Den Haag. Haagse koplopers bieden u tijdens de inspiratiesessies nieuwe inzichten in thema’s die relevant zijn voor groei. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speeddaten met sprekers, experts en ondernemers. Hierbij zijn verschillende Haagse wethouders aanwezig zijn. Tevens presenteren alle Haagse ondernemersnetwerken zich op de netwerkmarkt. Lees meer.

Start Op de fiets werkt 3x beter Rijnland

Datum: 07/06/2017
Tijd: 13.00 uur
Ton van Houten, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, geeft op 7 juni aanstaande de aftrap van de actie Op de fiets werkt 3x beter. Deze actie heeft tot doel het fietsen naar het werk te bevorderen. Fietsen is niet alleen gezond, het is ook duurzaam en het vermindert de files. Werknemers worden met de actie opgeroepen te fietsen voor het goede doel. Elke gefietste kilometer telt mee om een fietsriksja bij elkaar te sparen.  Lees meer.

Duim Omhoog voor de fietser in Alphen aan den Rijn

Datum: 01/06/2017
Tijd: 07.30 - 09.30 uur
Om alle oud-automobilisten die overstappen op de fiets én alle enthousiaste fietsers te bedanken voor hun inzet, steken we regelmatig onze 'Duim Omhoog'. Op 1 juni doen we dat samen met wethouder Tseard Hoekstra in Alphen aan den Rijn. Fiets gerust langs. We steken onze duim omhoog en je ontvangt een leuke beloning. Fiets je ook mee voor het goede doel? Elke gefietste kilometer draagt bij aan de aanschaf van een fietsriksja. Lees meer.

Ga3.0: elektrisch rijden en autodelen in de praktijk

Datum: 29/05/2017
Tijd: Vanaf 16.30 – 20.00 uur
Programma 16:30 uur Ontvangst 17:00 uur Welkom door Bereikbaar Haaglanden en BMW Den Haag 17:15 uur Presentatie RoyalHaskoningDHV, Helms van der Vegte, CPO - Ambities en ervaringen met een duurmzaam wagenpark 17:30 uur Prensentatie HTM, Ruud Gillet, wagenparkbeheerder - Elektrisch rijden met deelauto's 17:45 uur Presentatie WeGo - techniek achter autodelen 18:00 uur Ervaringen autodelen en vragen 18:30 uur Lopend buffet met tijd om te netwerken 20:00 uur Einde programma   In aansluiting op onze succesvolle Ga3.0 actie 'Deel een BMW met het MT', waar veel convenantpartners aan mee hebben gedaan, nodigen we u graag voor een inspirerende bijeenkomst over autodelen in de praktijk. Duurzaamheidsambities leiden er toe dat we allemaal nadenken over een schoner wagenpark en de efficiëntere inzet daarvan. Dit leidt tot onderzoek naar elektrisch rijden en ook autodelen. Dankzij nieuwe technologie wordt autodelen steeds geavanceerder: de dichtstbijzijnde deelauto kunt u zoeken en boeken met uw smartphone, die bovendien fungeert als sleutel om de auto te openen. Dat klinkt ideaal, maar hoe werkt het echt? En kan het ook nog gecombineerd met elektrisch rijden? RoyalHaskoningDHV en HTM hebben beide zakelijke elektrische deelauto's in gebruik. Zij lichten toe hoe dit in de praktijk werkt en wat hun ervaringen zijn. WeGo blikt terug op de ervaringen en kijkt vooruit naar nieuwe ontwikkelingen. Begonnen als particulier autodeelplatform, zijn zij nu uitgegroeid tot een volledig geïntegreerd reserverings-, ritadministratie- en ontgrendelingssysteem. En natuurlijk horen we graag de ervaringen van de deelnemers aan de actie. Convenantpartners mochten een week lang gebruiken maken van een deel-BMWI3. We laten hen graag aan het woord om te horen of ze verder gaan met autodelen en welke kansen en uitdagingen zij zien. Afsluitend kunt u netwerken tijdens een lopend buffet, aangeboden door onze gastheer BMW Den Haag.

Duim Omhoog voor de fietser in Leidschendam

Datum: 17/05/2017
Tijd: 07.30-09.30 uur
Om alle oud-automobilisten die overstappen op de fiets én alle enthousiaste fietsers te bedanken voor hun inzet, steken we regelmatig onze 'Duim Omhoog'. Op 17 mei doen we dat in Leidschendam. Fiets gerust langs. We staan op de Verlengde Velostrada, ter hoogte van het Zijdepad, boven de Landscheidingsweg. We steken onze duim omhoog en je ontvangt een leuke beloning. Fiets je ook mee voor het goede doel? Elke gefietste kilometer draagt bij aan de aanschaf van een fietsriksja. Lees meer.

Werkgeluk: combi van mens, werk en werkplek

Datum: 11/05/2017
Tijd: 07.30 - 10.00 uur
Hoe match je de behoeftes van de werknemers met een werkplek? Hoe ga je om met de nieuwe uitdagingen van slim werken en wat betekent dat voor bereikbaarheid? Wim Pullen, directeur Center for People and Buildings, houdt zich bezig met dit soort vraagstukken en zal ons hier meer over vertellen. Marc Rosier, wethouder verkeer & vervoer Gemeente Zoetermeer, deelt zijn visie over mobiliteit in de regio. Welke ontwikkelingen ziet hij en wat is de positie van Zoetermeer hierin? Het programma is compleet met een praktijkcase slim werken, twee aansprekende pitches en een presentatie over de toolkit voor werkgevers. Deze bijeenkomst is bestemd voor convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden. Meer weten, neem contact op met de Mobiliteitsmakelaar.

Start actie Op de fiets werkt 3x beter!

Datum: 20/04/2017
Tijd: 09.30 - 10.00 uur
In Haaglanden start donderdag 20 april de actie Op de fiets werkt 3x beter. Zowel werknemers als werkgevers kunnen meedoen met acties die fietsen naar het werk stimuleren. Fietsen naar het werk levert een belangrijke bijdrage aan een prettige leefomgeving, voorkomt files en draagt bij aan de vitaliteit van de werknemers. MN trapt de actie af door als eerste werkgever in Haaglanden 3 e-bikes voor werknemers neer te zetten. Werknemers kunnen deze e-bikes een week lang gebruiken als alternatief voor de auto en zo ervaren hoe het is om daarmee naar het werk te komen. Deze actie is onderdeel van Ga3.0, Op de fiets werkt 3x beter, een campagne van Bereikbaar Haaglanden. Ook meedoen? Kijk op www.ga3punt0.nl  

Mobiliteitssymposium MOBILITY MATTERS in Rotterdam

Datum: 11/04/2017
Tijd: 09.00 -17.30 uur
Mobiliteit groeit en verandert. Eén van de belangrijkste uitdagingen voor steden van de toekomst is om mobiliteit op een slimme (SMART) en gezonde (HEALTHY) manier te organiseren, zodat iedereen mee kan doen (FOR EVERYONE). Kom op 11 april 2017 naar het nationale mobiliteitssymposium MOBILITY MATTERS in de Doelen in Rotterdam en ga met vakgenoten en experts uit het hele land de uitdaging aan. Verken, doorgrond en kom tot de kern. Mobiliteit doet ertoe. Nu en in de toekomst. Ga naar mobilitymatters.city voor meer informatie over o.a.het programma, de sprekers en aanmelden.

Over werkdruk en drukte op het werk

Datum: 03/04/2017
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Tijdens deze Verdiepingssessie gaan we graag met u in gesprek over de “bijwerkingen” van slimme kantoorpanden. Door meer part-time werk en meer plaats- en tijd onafhankelijk werken krimpt het aantal vierkante meters kantooroppervlak van de gemiddelde organisatie. De uitdaging is om alle medewerkers te huisvesten op die dagen dat meer mensen dan gemiddeld aanwezig zijn. Hoe gaan we om met deze nieuwe uitdagingen van slim werken? Praat en denkt u met ons mee over de oplossingen en knelpunten in uw eigen organisatie? Interesse? Stuur een mail naar de mobiliteitsmakelaar. Het aantal plaatsen is beperkt. De sessies zijn op uitnodiging en convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden hebben voorrang bij aanmelding.

Informatiebijeenkomst Afsluiting Raamweg-Koningskade

Datum: 22/02/2017
Tijd: 17.00 -19.00 uur
Van eind maart tot begin september 2017 gaat de Raamweg voor ruim twee maanden dicht. Het riool wordt dan vernieuwd. Ook zijn er afsluitingen op onder meer de Koningskade. Dit gaat gepaard met veel verkeershinder en extra drukte op de weg. Daarom praten we u graag bij over de plannen en de gevolgen voor de bereikbaarheid. Meer informatie treft u aan in de uitnodiging.

Werkgeverstafel Zoetermeer

Datum: 10/02/2017
Tijd: 9.15 - 11.30 uur
De ambassadeurs van Bereikbaar Haaglanden, de wethouder Marc Rosier en MVO manager Kees Oudendijk van de RDW, organiseren een werkgeverstafel Zoetermeer. Zoetermeer ligt centraal in de Randstad op een ideale plek voor wonen en werken. De goede bereikbaarheid is een waardevolle eigenschap. Maar ook u merkt en hoort dat de bereikbaarheid in heel Nederland onder druk staat. Files nemen toe. Dat op zich is aanleiding genoeg om met elkaar te kijken naar knelpunten, maar er speelt meer. Er komt krapte op de arbeidsmarkt, er is vraag naar efficiency en duurzaamheid blijft een thema. We gaan graag met u in gesprek over de zaken die in uw organisatie spelen en welke kansen we met elkaar kunnen oppakken vanuit Slim werken en reizen. Om de stad samen bereikbaarheid te houden en economisch nog aantrekkelijker. Programma 09.15 - 9.30 uur  : Inloop 09.30 - 9.40 uur  : Welkom en kennismaking 09.40 - 10.00 uur: Gemeente Zoetermeer bereikbaar: over de stad, HNW en meer 10.00 - 10.20 uur: RDW autoliefhebbers met fietsen in de genen 10.20 - 11.20 uur: Gesprek over kansen slim werken en reizen voor werkgevers Zoetermeer en gemeente Zoetermeer 11.20 - 11.30 uur: Conclusies en afronding.   Het is een bijeenkomst op uitnodiging. Wilt u aanwezig zijn, neem dan contact op met ons op.

Landelijk congres Beter Benutten

Datum: 08/02/2017
Tijd: Vanaf 11.30 uur
‘Een kijkje in de keuken van Beter Benutten’. Dat is het thema van het Beter Benutten Congres 2017. We gaan het laatste jaar van het programma in. Tijd om bij elkaar te kijken. Om uw eigen netwerk te versterken en te leren van de ervaringen die in andere projecten en regio’s zijn opgedaan. OOk u betn van harte welkom.