Baseclear: Fietsen is de norm

Baseclear heeft als doel zo duurzaam mogelijk te werken en waar mogelijk de vitaliteit en de bereikbaarheid van de medewerkers te bevorderen.

Erna Barel, CFO bij Baseclear: "Onder de 10 kilometer is fietsen de norm. Vanaf de eerste kilometer vergoeden we 15 cent per kilometer. Het openbaar vervoer is second best, en bij voorkeur pas boven de 10 kilometer." Erna zelf geeft hierbij het goede voorbeeld door als het maar enigszins mogelijk is op de fiets naar het werk te komen. "De nette schoenen gaan in de fietstas."

Baseclear gaat nog een stap verder en zal medio 2018 een compleet nieuw en volgens de BREEAM normen gebouwd en ingericht pand betrekken. Ook hierin wordt de duurzame mobiliteit verder gestimuleerd, onder andere door een optimaal ingerichte fietsenstalling en het ontmoedigen van het auto parkeren onder het pand (gemeentenorm). Aan de hand van de postcodescan van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland wordt bekeken welke optimalisatiemogelijkheden er zijn en wat daar (in de ogen van de medewerkers) voor nodig is.