Brouwer Company: Chauffeurs verleiden te fietsen

"Niet alleen is bereikbaarheid en mobiliteit voor de core-business van ons bedrijf van belang, maar ook willen wij bijdragen aan een schoner milieu. Maar ook de vitaliteit van onze medewerkers vinden wij belangrijk." Joke Brouwer is algemeen directeur en eigenaar van Brouwer Company.

"In dit kader laten wij ons graag inspireren tijdens de werkgeversontbijten. Hier halen we bruikbare informatie en contacten vandaan. Samen met de mobiliteitsmakelaar zijn we nu aan het kijken hoe we onze chauffeurs kunnen verleiden om meer te laten fietsen naar het bedrijf. Het helpt hen vitaal te blijven en tegelijk vermindert het de parkeerdruk.

De postcode-analyse van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland maakte duidelijk dat er een forse potentie is en dat bijna 90% in theorie met de fiets of de e-bike naar het werk zou kunnen komen. Dit zal in praktijk niet haalbaar zijn, onder andere vanwege de wisselende diensten. Als vervolgstap proberen we nu via een enquête goed zicht te krijgen hoe onze medewerkers hier tegenaan kijken, wat zij belangrijk vinden en daarmee hoe we dit een succes kunnen maken.

Maar in tussentijd zitten we niet stil en doen we mee met de probeeracties van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Zo hebben we recent meegedaan aan de leuke actie met de diverse mee te nemen vervoersmiddelen.

Brouwer Company (Brouwer Tours en Taxi Brouwer) is met 325 medewerkers gevestigd in Noordwijk.