Nieuwsoverzicht

Winnaars MobiliteitsAward 2017

20/11/2017

Maandagavond 20 november is bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2017. Tijdens de jubileumbijeenkomst in de Haagse Malietoren werden Astellas Pharma, DB Telecom, Van Dorp en de Haagse Hogeschool uitgeroepen tot winnaars. Er waren in vier categorieën prijzen te verdienen: Logistiek, Innovatief, Werknemersaanpak voor organisaties tot 500 medewerkers en met meer dan 500 medewerkers. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan die organisatie die zich op het gebied van slimme mobiliteit, logistiek of innovativiteit onderscheiden heeft van anderen. Astellas won in de categorie 'Werknemersaanpak groot. Barbara te Riele, manager Communications zegt hierover: "We willen een gedegen en bewust mobiliteitsbeleid, maar niet ten koste

 

Inloopspreekuur busstation Den Haag CS

18/11/2017

Het busplatform op Den Haag Centraal Station wordt verbeterd. Heeft u daar vragen daarover dan kunt u ook terecht bij de Omgevingsmanager Mark de Jong. Hij is elke woensdag tussen 10.00 - 11.00 uur aanwezig op het inloopspreekuur om persoonlijk uw vragen te beantwoorden. U vindt hem op de eerste etage van gebouw “Stichthage”. Deze ruimte bevindt zich in de stationshal van het Den Haag Centraal Station. Als u op een ander moment een vraag heeft kunt u contact opnemen met Mark de Jong, hij is bereikbaar op telefoonnummer: 06-1100 8057.

 

Afsluitingen A4 en A13 bij Rijswijk

14/11/2017

In het weekend van 17 t/m 20 november zijn er afsluitingen van en naar de A4 en de A13. Deze afsluitingen zijn nodig door werkzaamheden op de Laan van Delfvliet. De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de aansluiting op de toekomstige Rotterdamsebaan. Vanuit richting Amsterdam is afrit 9 (Rijswijk en Ypenburg) afgesloten. Vanaf Rijswijk, via de Hoornbrug, is de toerit naar de A4 richting Amsterdam afgesloten. Ook de toerit naar de A13 richting Rotterdam is afgesloten. Vanuit Rotterdam is afrit 7 richting Rijswijk en Den Haag Zuid west (A4) afgesloten. Vanaf A4 vanuit richting Delft is de de toerit naar de A13 en richting Rijswijk / Hoornwijck / Ypenburg afgesloten.

 

OV nu gratis uit te proberen

14/11/2017

Medewerkers van Hogeschool Leiden die nu met de auto naar het werk reizen kregen vanmiddag een gratis ov-probeer pas overhandigd. Hiermee kunnen zij twee maanden lang uitproberen of het reizen met het openbaar vervoer hen bevalt. De actie is op touw gezet door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland met als doel het bereikbaar houden van de regio. Jan Breugem, mobiliteitsmakelaar Rijnland: "Mensen kiezen op het moment dat zij een baan krijgen om op een bepaalde manier naar het werk te gaan. Als die keuze eenmaal is gemaakt, moet je echt wat goeds te bieden hebben om hen te verleiden een ander soort vervoer uit te proberen. Vandaar dat wij deze actie zijn gestart. Het motto is: Probeer het eens, want van proberen kun je leren! De Hogeschool Leiden is het eerste bedrijf in de Leidse

 

Levensgebeurtenissen en mobiliteit

09/11/2017

Levensgebeurtenissen doorbreken gewoontegedrag, dat geldt ook voor mobiliteit. Mensen moeten nadenken hoe ze zich na de levensgebeurtenis(sen) gaan verplaatsen. Drie levensgebeurtenissen die onder jongvolwassenen relatief veel voorkomen, een nieuwe baan, de geboorte van een kind en verhuizen, leiden tot verandering in het mobiliteitsgedrag. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft daar onderzoek naar gedaan op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Lees verder op de website van het KiM.

 

Haagse logistiek is slim én schoon

04/11/2017

Steeds meer bedrijven in de regio Haaglanden en Rijnland gaan aan de slag met slimme logistiek. Logistiek Makelaar Michel Oldenburg: “In eerste instantie ging het vooral om het bereiken van efficiency. Zo gingen serviceorganisaties aan de slag om de bestelbusjes eerder of later te laten rijden. Monteurs en engineers kregen hun materialen voortaan op de werklocatie geleverd in plaats van eerst naar het hoofdkantoor te moeten rijden en dan in de spits naar de werklocatie. Deze andere manier van werken, want dat is het, levert direct veel voordeel op voor de serviceorganisatie zelf in termen van meer besteedbare uren, minder brandstof, etc. Voor de monteurs betekent het dat zij minder stress ervaren in de spits en niet op een lege plek grijpen maar het materiaal netjes voor handen

 

Wie wint de felbegeerde MobiliteitsAward?

01/11/2017

Nog tweeënhalve week en dan is bekend wie de felbegeerde MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland heeft gewonnen. De genomineerden zijn onderverdeeld in vier categorieën: Logistiek, Innovatief, Werkgevers met minder dan 500 werknemers en Werkgevers met meer dan 500 werkgevers. Wie is uw favoriet? Kiest u voor het bedrijf dat openbaar vervoer heeft ingezet, dat een hub heeft en zo spitsritten voorkomt, voor het bedrijf dat inzet op vitaliteit van medewerkers, op duurzaamheid of flexwerken? Alle genomineerden hebben hun pitch op film gezet. Compilaties van de vier categorieën   Bekijk de genomineerden en stem in elke categorie op uw favoriet!

 

Steeds langere files

24/10/2017

Ondanks de geplande uitbreiding van de capaciteit op het hoofdwegennet nemen de reistijdverliezen toe. In 2022 kunnen de reistijdverliezen 28 procent hoger liggen dan in 2016. De belangrijkste reden voor de toename van het reistijdverlies is de groei van de economie tussen 2016 en 2022. Lees verder op de website van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

 

Wethouder Zoetermeer steekt Duim Omhoog voor fietsers

23/10/2017

Zoetermeer: Fietsers die vanmiddag in Zoetermeer op de fietsstraat Voorweg ter hoogte van parkeerterrein Voorweg-laag en Voorweg-hoog fietsten kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering voor hun inspanningen kregen zij niet alleen een Duim Omhoog maar tevens een passende attentie in de vorm van een fietsbel. Wethouder Verkeer Marc Rosier stond de fietsers enthousiast toe te juichen. Rosier: "Vandaag moedig ik de mensen aan die met de fiets op weg zijn naar huis, hobby of werk. Fietsen is gezond en het voorkomt nog meer auto's op de weg waardoor zij werken aan een beter leefklimaat en aan minder files en vertragingen. Daarom steek ik voor hen graag mijn Duim Omhoog." Fietsen voor het goede doel Fietsers worden niet alleen toegejuicht ze worden ook

 

Forse groei autokilometers

19/10/2017

Nederlandse personenauto’s reden 118,5 miljard kilometer in 2016. Dat is 2,2 procent meer dan in 2015. Het is de grootste groei in deze eeuw. Vooral auto’s van bedrijven legden meer kilometers af, maar ook particulieren reden meer dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de verkeersprestaties. De groei van het aantal personenautokilometers in 2016 wordt voor een deel veroorzaakt doordat er meer auto’s waren (1,3 procent). Daarnaast zijn met personenauto’s gemiddeld meer kilometers afgelegd (1,0 procent). Met een personenauto werd in 2016 gemiddeld 13,2 duizend kilometer gereden. Lees verder op cbs.nl.

 

Slimme mobiliteit in Randstad

17/10/2017

In magazine West. Van september is er veel aandacht voor mobiliteit. Op pagina 8 een artikel over de wijze waarop we de mobiliteitsvraagstukken kunnen oplossen. Is (smart) technologie het antwoord? Op pagina 13 en verder een mooi artikel over de slimme mobiliteit in overvolle Randstad. Aan beide artikelen werkten Bereikbaar Haaglanden mee. Lees verder.

 

Nieuwe provinciale weg moet 13.000 ton CO2 besparen

16/10/2017

Maar liefst 13.000 ton CO2 moet de nieuwe N211 tussen Den Haag en het Westland gaan besparen. De provincie Zuid-Holland streefde naar een besparing van 4.000 ton. Maar volgens aannemersbedrijf BAM is een besparing van 9.000 ton extra mogelijk. Dat is uniek, benadrukken de partijen. Een hele hoop slimme foefjes maken dit mogelijk. Lees verder op Verkeersnet.nl.