Nieuwsoverzicht

Groot fietsonderzoek van start

13/08/2019

Nederlands fietsen veel en vaak, maar wat vinden ze nou eigenlijk van het fietsen in hun gemeente? Om daarachter te komen start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle Nederlandse fietsers worden gevraagd om hun mening te geven, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl. Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt worden. Lees meer.

 

Werkzaamheden aan het spoor rond stations in Den Haag

11/08/2019

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus worden er werkzaamheden uitgevoerd rond verschillende stations in Den Haag. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Den Haag Centraal, Den Haag HS en Laan van NOI. Tijdens de werkzaamheden rijden er ook geen of minder treinen tussen Den Haag HS en Station Delft. Tussen Leiden Centraal - Den Haag Centraal en Den Haag HS - Rotterdam Centraal is er een aangepaste dienstregeling. De werkzaamheden betreffen het vervangen van de wissels op Den Haag HS en het realiseren van geluidswerende maatregelen bij station Den Haag Laan van NOI en station Den Haag Mariahoeve. Om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen wordt een geluidsscherm aan de zuidkant van het spoor gebouwd. Deze is half september klaar.

 

Den Haag gaat alle tegelfietspaden asfalteren

06/08/2019

In 2019 vervangt de gemeente ruim 4 kilometer tegelfietspaden door asfalt. Eerder dit jaar zijn bij het fietspad langs de Scheveningseweg richting het Vredespaleis al delen geasfalteerd. Lees meer.

 

A4 afgesloten 8 augustus 19:00 tot 9 aaugustus 2019 06:00 uur

05/08/2019

Voor het plaatsen van liggers voor het fietsviaduct Trekvliettrace op de A4 tussen knooppunt Ypenburg en Prins Clausplein Zijn de de hoofdrijbanen van de A4 afgesloten ter hoogte van knooppunt Ypenburg. Zowel in de richting Amsterdam als richting Rotterdam. Verkeer vanuit de richting Rotterdam wordt omgeleid via de A20 en A13. Verkeer uit de richting Den Haag Zuid wordt omgeleid via de A4, N470 en A13. Lees meer.

 

Veel auto's nog steeds op winterbanden

01/08/2019

De mussen vallen van het dak, maar ondanks deze tropische hitte rijdt zo’n half miljoen personenauto’s nog steeds op winterbanden. Uit onderzoek van BOVAG blijkt dat 5,3 procent van de Nederlandse auto’s momenteel nog op winterbanden staat. Op een totaal wagenpark van bijna 9 miljoen komt dat overeen met 500.000 auto’s. Brancheorganisatie BOVAG inspecteerde de afgelopen dagen bij temperaturen van bijna 40 graden in totaal 1.138 auto’s in Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Bij zestig voertuigen werden winterbanden aangetroffen. Dit type banden is gemaakt van zachter rubber en bedoeld voor meer grip op een koud of besneeuwd wegdek. Lees verder.

 

Asfalt slijt harder door elektrische auto

31/07/2019

Als Nederland massaal overstapt op de elektrische auto, zullen wegen sneller slijten en meer onderhoud nodig hebben, vermoeden deskundigen. Door de accupakketten zijn de elektrische auto’s loeizwaar en door de grote motorvermogens rijden ze de klinkers bijna letterlijk uit de grond. Hoeveel extra slijtage een geëlektrificeerd wagenpark zal veroorzaken, is nog onbekend. Rijkswaterstaat is bezig met de analyse van enorme hoeveelheden data om daarachter te komen. Onderhoud van de rijkswegen kost momenteel ruim een half miljard euro per jaar; een paar procent extra slijtage kan een enorme kostenpost zijn. Elektrische auto’s zijn tot dusver vrijgesteld van wegenbelasting. Lees verder op AD.nl.

 

Start onderzoek naar andere tarieven openbaar vervoer

30/07/2019

De 23 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) starten een aantal onderzoeken naar verschillende tariefsoorten en de effecten daarvan voor de reiziger. De vraag is of en hoe maatregelen als dalkorting, plustarief, één km-tarief, minima- en ouderenarrangement en gezinstarief kunnen bijdragen aan het optimaal benutten van het openbaar vervoer. Lees meer.

 

Zomerdienstregeling HTM

29/07/2019

In de zomer hanteert de HTM een andere dienstregeling. De haltevertrektijden van de trams en bussen wijzigen. Op sommige lijnen daalt de frequentie. Op andere lijnen, bijvoorbeeld die naar het strand rijden, worden juist meer trams of bussen ingezet. In de zomer wordt op verschillende plaatsen aan de weg of aan het spoor gewerkt. Dat kan gevolgen hebben voor de route van bus en tram. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen. Lees meer.

 

Subsidies voor mobiliteit en duurzaamheid

28/07/2019

Voor ondernemers die in 2019 met energietransitie en verduurzaming aan de slag willen gaan, heeft de Triodos bank de belangrijkste overheidssubsidies en -regelingen voor op een rij gezet. Natuurlijk kunt u ook bij Bereikbaar Haaglanden en Rijnland een projectvoorstel indienen om duurzaam te reizen. Lees meer.

 

Geen cent te verdienen aan elektrische auto voor autobedrijf

21/07/2019

De opmars van de elektrische auto lijkt niet meer te stuiten. Autobedrijven breken zich het hoofd over de vraag waaraan ze in de toekomst nog kunnen verdienen, want elektrische auto’s zijn nagenoeg onderhoudsvrij. ‘Over tien jaar bestaan de autoboulevards niet meer.’ 80.000 km-beurt Een Tesla bijvoorbeeld heeft maar om de 80.000 kilometer een ‘beurt’ nodig. En het bestverkopende elektrische automerk van Nederland doet niet aan showrooms in iedere stad. Kopen gaat via internet. ,,Alle automerken zullen aan die Tesla-methode moeten’’, zegt Renses. ,,Over tien jaar zullen de grote landelijke dealers nog showrooms hebben, waarvan ze er steeds meer sluiten om het hoofd boven water te houden. Maar die kleine zelfstandige dealer? Geen idee waar hij

 

Hoekse Lijn kan 30 september gaan rijden

19/07/2019

Maandag 30 september 2019 gaat de Hoekse Lijn rijden met passagiers. Als niets meer tegen zit, kunnen reizigers vanaf deze dag gebruik maken van de verlengde metrolijn B. Dat heeft het college van Rotterdam in een voortgangsrapportage meegedeeld aan de gemeenteraad. Lees meer.

 

Nieuwe fietstunnel Pijnacker: veilig en lekker fietsen naar werk en school

19/07/2019

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp, die bijvoorbeeld op de fiets naar het werk in Delft gaan, kunnen sinds donderdag 11 juli weer gebruik maken van het fietspad langs de N470. Hier is de fietstunnel onder de Komkommerweg weer geopend. Kinderen van de Johannesschool uit Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense. Lees verder op MRDH.nl.