Nieuwsoverzicht

Ik ben om

13/06/2019

Bij de gemeente Katwijk zijn 2 e-bikes neergezet vanuit de e-bikepool. We bellen met de gemeentesecretaris Ray Jie Sam Foek met de vraag hoe de e-bikes bevallen. “Ik ben om,” zegt hij direct heel spontaan. “Ik heb de e-bike een paar keer gebruikt om naar zakelijke klanten te rijden en ik ben van huis naar het werk gefietst: een uitermate prettige manier van reizen.” Lees meer.

 

Mobiliteitsalliantie: Deltaplan om Nederland bereikbaar te houden

12/06/2019

De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 24 grote organisaties op het gebied van vervoer en transport, wil dat het kabinet zich opnieuw buigt over rekeningrijden in Nederland. Doel van onder meer de RAI Vereniging, ANWB, NS, Transport en Logistiek Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, de Fietsersbond en Rover is om kilometerheffing vanaf 2024 ‘voor iedereen en niet alleen in de spits’ in te voeren. De organisaties hebben hun voorstellen en zienswijzen gebundeld in een zogenoemd Deltaplan dat morgen aan het kabinet zal worden overhandigd. De Mobiliteitsalliantie wil dat politiek Den Haag nu al begint met het voorbereiden van het rekeningrijden dat over 5 jaar een feit moet zijn. ,,We zijn unaniem. Het volgende kabinet moet spijkers met koppen slaan om

 

Van ijskar naar geoptimaliseerde routes

11/06/2019

Ooit had Luc Blok een ijskar met eens standplaats in Wassenaar, sinds 1996 is zijn bedrijf Luciano enorm gegroeid met een verhuizing tot gevolg. “We zijn blij met de locatie en de nieuwe productielijn, we produceren duurzamer, er is minder hinder in het centrum, het scheelt veel spitsritten en er is kostenvoordeel,” aldus Blok. Lees zijn verhaal.

 

Meer geld nodig voor onderhoud bruggen, tunnels en sluizen

05/06/2019

Tijdig en goed gepland onderhoud aan bruggen, sluizen en tunnels is belangrijk om Nederland bereikbaar te houden. Dat schrijft de ANWB samen met Bouwend Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex in een brief aan de Tweede Kamer. De gezamenlijke organisaties zien het uitgestelde en achterstallige onderhoud aan de infrastructuur enorm oplopen. Hierdoor stijgt de kans op uitval, meer files en neemt het risico voor de verkeersveiligheid toe. Lees verder op ANWB.nl.

 

Nachtafsluitingen Ketheltunnel A4, 10 juni - 18 juli 2019

05/06/2019

Rijkswaterstaat voert tussen 10 juni en 18 juli in de avond en nacht hitteproeven uit in de Ketheltunnel. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen zijn de proeven ‘s nachts, overdag zijn de tunnelbuizen gewoon open.  Afsluitingen Om deze proeven veilig te kunnen doen, is een aantal afsluitingen gepland vanaf maandag 10 juni. De testen vinden plaats in de weken 24, 25, 28 en 29. Het gaat per week om vier avonden en nachten met werkzaamheden.  De Ketheltunnel is dan in beide richtingen afgesloten.   Week 24: 10 juni – 13 juni van 20:00 uur tot 05.00 uur Week 25: 17 juni – 20 juni van 20.00 uur tot 05.00 uur Week 28: 08 juli – 11 juli van 20.00 uur tot 05.00 uur Week 29: 15 juli – 18 juli van 20.00 uur tot 05.00 uur

 

Den Haag heeft de meeste vertraging in het verkeer

04/06/2019

Automobilisten lopen nergens in Nederland zo veel vertraging op als in Den Haag. Mensen moeten in de hofstad rekening houden met gemiddeld 28 procent extra reistijd. Dat betekent dat ze bijna 17 minuten extra kwijt zijn aan een rit die normaal gesproken een uur zou duren. En in de avondspits duurt een rit van een uur bijna 40 minuten langer. Navigatiemaker TomTom heeft de vertragingen uitgerekend. De koppositie van Den Haag komt volgens het bedrijf door een paar grote wegwerkzaamheden. ,,Tijdelijke situaties zoals deze hebben effect op de gemiddelde gereden snelheden in de stad’’, zegt TomTom. Lees verder op ad.nl.

 

Zelfrijdende shuttle in Den Haag

31/05/2019

Als één van de eerste grote steden gaat in Den Haag een zelfrijdende minibus rijden. Het gaat om de HagaShuttle, die tussen de OV-halte Leyenburg en de hoofdingang van het HagaZiekenhuis pendelt. Wethouder Mobiliteit en bestuurder van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), Robert van Asten gaf maandag 27 mei het startsein. Met de HagaShuttle kunnen bezoekers en patiënten van het HagaZiekenhuis gratis de laatste paar honderd meter afleggen van OV-halte Leyenburg naar de hoofdingang. In de shuttle is plaats voor acht passagiers, waaronder één Haga steward. De minibus is ook te gebruiken voor mensen met een rolstoel. Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Kennissessie fiets

27/05/2019

De gemeente Pijnacker-Nootdorp hecht veel waarde aan groen, schoon en duurzaam en de fiets als vervoermiddel past daar prima bij. Vorig jaar wonnen zij de eerste FietsAward van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en nu geven ze in de kennissessie tips hoe zij dat hebben aangepakt. Een daarvan is: start met de eigen medewerkers! Ook kwamen vragen uit de zaal aan bod. Lees meer.

 

Bereikbaarheid en vervoer Den Haag in 2040

20/05/2019

Den Haag is een populaire stad en daardoor volop in beweging. Het aantal inwoners zal de komende 25 jaar met zo’n 15% groeien. Het verkeer wordt daardoor drukker en de ruimte in de stad wordt steeds schaarser. Verkeer en vervoer moeten aangepast worden aan de veranderende stad. Daarom is de Haagse Mobiliteitsagenda ontwikkeld. In de Haagse Mobiliteitsagenda staan mogelijke keuzes over de mobiliteit en bereikbaarheid van Den Haag tot 2040. Belangrijk is het aanmoedigen van manieren van vervoer die zuinig met de ruimte omgaan en goed zijn voor de stad en zijn inwoners. Bijvoorbeeld lopen, fietsen en openbaar vervoer. De auto blijft een rol spelen. Het is wel de bedoeling dat de auto in de toekomst een minder grote rol heeft in de openbare ruimte. Dit gaat niet vanzelf. Hier zijn

 

Gratis uw fiets laten graveren in Leiden

20/05/2019

De gemeente organiseert op donderdag 23 mei van 14.00 tot 20.00 uur samen met de politie een gratis graveeractie voor de ingang van station Leiden Centraal. Naast het graveren kunt u ook terecht voor vragen of handige tips. Vorig jaar is bijna 1100 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets in Leiden. Nog veel meer fietsen zijn gestolen. Herkenbaarheid Met een uniek framenummer is een fiets moeilijker door te verkopen. Teruggevonden fietsen kunnen via het nummer makkelijker aan de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Wel moet dan aangifte van diefstal zijn gedaan. Volgende actie Kunt u donderdag 23 mei niet? Donderdag 12 september van 14.00 tot 20.00u is de volgende graveeractie bij het station.

 

Weekendafsluiting N14 richting Scheveningen mei en juni

16/05/2019

Van vrijdag 31 mei 21.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur en van vrijdag 7 juni 21.00 uur tot maandag 10 juni 05.00 uur. De werkzaamheden op de N14 vinden plaats tussen Leidschendam en Wassenaar. De gehele rijbaan is daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid via de A4 en de A12. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 28 juni 21.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur. Meer informatie over deze afsluitingen leest u in de factsheet en online.

 

Staatssecretaris opent 17 mei Station Lansingerland-Zoetermeer

13/05/2019

Vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven officieel het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Een prachtig station met een uniek en duurzaam karakter, maar bovenal brengt het station trein, RandstadRail, bus, auto en fiets bij elkaar. Daarmee is het een belangrijk vervoersknooppunt voor de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer en voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Lees verder op mrdh.nl.