Nieuwsoverzicht

Meer plekken om je fiets te parkeren in Delft

13/12/2019

In het eerste kwartaal van 2020 plaatst de gemeente ruim 400 extra fietsenrekken en fietsnietjes in de binnenstad. Aan de Voldersgracht komt een inpandige fietsenstalling met ruimte voor 100 fietsen. Extra plekken In de Delftse binnenstad is een groot tekort aan plekken om je fiets te parkeren. Dat tekort is niet eenvoudig te verminderen. In de binnenstad is de ruimte immers beperkt. De gemeente heeft gekeken waar nog ruimte is om fietsen te parkeren. Deze zoektocht heeft 423 plekken extra opgeleverd, verspreid over de binnenstad. Lees verder op www.delft.nl.

 

Ov-probeerpas wordt verlengd!

11/12/2019

De succesvolle ov-probeerpas actie wordt verlengd tot eind juni 2020. Bij deze actie krijgen medewerkers die nu nog met de auto naar het werk gaan de mogelijkheid te ervaren of het openbaar vervoer iets voor hen is. Zij krijgen daartoe een ov-probeerpas met reistegoed om maximaal 2x4 weken te reizen. De probeerpas is bestemd voor medewerkers waarvan de werkgevers het openbaar vervoer willen stimuleren. Zij zijn dan ook degenen die de actie binnen de organisatie bekendmaken. Het doel van de actie is om werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het openbaar vervoer. De ov-probeerpas is een initiatief van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag in samenwerking met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Neem voor nadere informatie contact op

 

Samenwerken voor een energieneutraal gebied

10/12/2019

(Foto Wouter Vellekoop) Het World Trade Center The Hague organiseerde een volledig energieneutrale bijeenkomst, waarbij alle leden van de Green Business Club Beatrixkwartier zich committeren om vóór 2030 energieneutraal te zijn. Dit doen zij door onder andere vóór eind 2020 een plan van aanpak op te maken hoe dit op bedrijfs- en gebiedsniveau gerealiseerd kan worden. Een unieke gebeurtenis en een ambitieuze missie. Lees meer.

 

PON wint MaaS-pilot Rotterdam Den Haag en airport

06/12/2019

In deze Mobility as a Service-pilot is het doel om met één app alle vervoermiddelen in de regio te kunnen plannen, boeken, betalen en reizen. Een consortium, uit de raamovereenkomst van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, onder leiding van Mobility Services & Retail (PON) gaat hiermee in de regio Rotterdam Den Haag aan de slag. De bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport is daarbij cruciaal. Zij werken samen met partijen als de REISinformatiegroep, Tranzer en Shuttel. De verwachting is dat de reiziger vanaf medio 2020 kennis kan maken met deze manier van reizen. Lees verder op de website van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

 

Gebruik e-fiets flink toegenomen

05/12/2019

Tussen 2013 en 2017 is de per e-fiets afgelegde afstand gestegen van 1,5 miljard kilometer tot ruim 2,2 miljard kilometer. Het aantal verplaatsingen is met 72% gestegen. In het gebruik zijn veranderingen zichtbaar. Het aandeel ouderen (65-plussers) in de afgelegde afstand met de e-fiets is afgenomen van 54% naar 46%. Het aandeel werkgerelateerde mobiliteit is toegenomen van 18% tot 23%. Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het onderzoek 'Het gebruik van de e-fiets en de effecten op andere vervoerwijzen'. Lees verder op de website van het KiM.

 

Werken aan Duurzame Mobiliteit

22/11/2019

De Rijksoverheid heeft een e-zine ontwikkeld met diverse 'tips and tricks' om duurzaamheid te bevorderen. Denk aan personenmobiliteit, normerende regelgeving en hoe je kunt bijdragen aan het Klimaatakkoord. Bekijk hier de e-zine: werken aan duurzame mobiliteit.

 

Emissievrij vervoer België

22/11/2019

België heeft de ambitie om het vervoer emissievrij en mobieler te maken: Er is steeds meer behoefte aan slimme en schone mobiliteitsoplossingen voor personen, goederen en diensten. Innovatieve MKB-ers of startups die actief zijn met technieken of initiatieven die bijdragen aan slimme en schone mobiliteit van personen en goederen kunnen hier kansen vinden. De Nederlandse Ambassade in Brussel en RVO hebben daarom een rapport opgesteld waarin we kansen en uitdagingen hebben laten onderzoeken in het kader van slimme en duurzame mobiliteit. Het resultaat wordt gepresenteerd op 29 november tijdens een seminar in Utrecht.

 

Forse schade voor bedrijfsleven door files

19/11/2019

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft voor ruim 1,4 miljard euro aan schade geleden door files, blijkt dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia, in opdracht van evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Door de opstoppingen op Nederlandse snelwegen stond vrachtverkeer vaak stil of moest omrijden, wat tot economische schade leidde. Met 1,4 miljard euro lag de schade door files in 2018 5,6 procent hoger dan in 2017 en is daarmee de hoogst gemeten fileschade ooit, aldus de ondernemersverenigingen. Voor het derde jaar op rij zorgt de A4 tussen knooppunten Burgerveen en de N14 voor de meeste schade, met een totale schade van 26,1 miljoen euro. Lees verder op NU.nl.

 

Ways2go nieuwe publiekscampagne anders en slimmer reizen

13/11/2019

Wethouders in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaven het startsein voor de nieuwe campagne. Jarenlang hielpen Filedier en Ga3.0 werkgevers, werknemers en bewoners om de auto tijdens de spits te laten staan. Vanaf nu neemt Ways2go het stokje over. Deze campagne richt zich nog steeds primair op mensen anders en slimmer te laten reizen. Maar in de campagne is ook aandacht voor mobiliteit in relatie tot duurzaamheid, ruimte in de stad en iedereen mee laten doen. Op de campagnewebsite www.ways2go.nl zijn ook probeer- en kortingsacties te vinden. Ways2go is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Publiekscampagne Ways2go In de publiekscampagne is gekozen voor animatie met vier karakters met ieder een eigen stijl van reizen. Zo gebruikt Emma apps

 

File in spits steed drukker

12/11/2019

Grote kans dat je vanochtend in de file stond: met 787 kilometer stilstaand of langzaam rijdend verkeer was het een zeer drukke ochtendspits. Tot voor kort zou dat getal ook goed zijn voor een plek in de top tien met drukste spitsen ooit, maar zo bijzonder is deze drukte niet meer. Wat feiten en cijfers op een rij. Eerst even een belangrijke opmerking, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB. Want sinds 2015 is de meetmethode van de ANWB veranderd en daardoor lijken de files ineens een stuk langer geworden. ,,We gebruiken nu zogeheten ‘floating car data’ van TomTom, waarin het totale wegennet wordt meegenomen, dus ook de provinciale wegen.” Lees verder op AD.nl.

 

Gratis EVscan, aanbod van gemeente Den Haag en ANWB

11/11/2019

De gemeente Den Haag en de ANWB hebben een aanbod voor onze organisatie. Alle medewerkers kunnen gratis een EVscan aanvragen. Een EVscan geeft antwoord op de vraag of elektrisch rijden past bij jouw autogebruik. EVscan Als je je aanmeldt voor de EVscan ontvang je een connector van de ANWB. Dit kleine apparaatje plaats je in je eigen auto. Het apparaatje houdt jouw ritgegevens bij. Na 3 maanden krijg je een rapport toegestuurd. In dit rapport staat of je jouw ritten ook met een elektrische auto kunt maken. Je weet dan bijvoorbeeld hoe vaak je moet opladen en wat de kosten van elektrisch rijden voor jou zouden zijn. Daarnaast krijg je met een speciale app ook inzicht in je rijgedrag én weet je zelfs al voordat de waarschuwingslampjes branden of er iets mis dreigt te zijn met je

 

N470 als proeftuin voor duurzame innovaties

04/11/2019

De provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis nodigen bedrijven uit hun innovaties aan te melden voor toepassing in of aan de N470, de provinciale weg die de A4 bij Delft via de A13 verbindt met de A12 bij Zoetermeer. Dit moet, door allerlei innovaties, de duurzaamste weg van Nederland worden. Boskalis is komende twaalf jaar verantwoordelijk voor het groot onderhoud en beheer van de N-weg. De provincie gaf de aannemer vooraf een duidelijke eis mee: minimaal alle CO2 die is uitgestoten tijdens de realisatiefase moet over twaalf jaar zijn gecompenseerd. Boskalis doet daar zelfs nog een stapje bovenop. De onderneming wil de weg in zeven jaar energieneutraal maken. En ‘garandeert’ dat het, in de jaren daarna, door allerlei duurzame innovaties, 164 procent van de CO2-