Nieuwsoverzicht

Nieuwe logistieke collega

20/10/2020

Emile van Rijn is de nieuwe logistiek makelaar. Sinds begin oktober is hij samen met Michel Oldenburg actief aan de slag met bedrijven en gemeenten om te komen tot een duurzame en efficiënte logistiek. Hij stelt zich graag aan u voor.

 

VersTrade nieuwe partner

19/10/2020

Welkom aan onze nieuwe partner: VersTrade. “Wij zijn een online platform, waarbij producenten van voedsel en horeca ondernemers rechtstreeks met elkaar in contact kunnen zijn. Een plek waar vraag en aanbod samen komen en waar VersTrade beide partijen voorziet in de logistieke afhandeling,” zegt directeur Muhanad Alsalhi. “Zo komen wij de producten op diverse locaties ophalen, bundelen deze tot één order en leveren deze vervolgens bij de horecagelegenheid af. Hiermee reduceren we het aantal voertuigen op de weg. We zijn convenantpartner geworden van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland omdat we het als onze missie zien om het aantal voertuigen drastisch terug te dringen en om met gelijkgestemden te kunnen sparren over de toekomst. Door het opzetten van onze

 

Stikstofwet: 2 miljard voor maatregelen om stikstofuitstoot te verminderen

15/10/2020

Het kabinet legt wettelijk vast dat de natuur herstelt en uitstoot en neerslag van stikstof dalen. Met een miljardenpakket voor natuurherstel en maatregelen om stikstofneerslag terug te dringen, zit in 2030 minimaal de helft van de natuur in beschermde Natura 2000-gebieden op een gezond stikstofniveau. Deze structurele stikstofaanpak biedt ook ruimte voor economische activiteiten. Zo komt er een gedeeltelijke vrijstelling voor activiteiten van de bouwsector in de bouw- en sloopfase. Dat staat in het wetsvoorstel Stikstofreductie en natuurverbetering, dat coördinerend minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd samen met een aantal gerelateerde brieven. Lees verder op rijksoverheid.nl.

 

Toegangseisen vrachtwagens zero-emissiezone bekend

13/10/2020

Vanaf 2025 moeten alle nieuwe vrachtauto’s en bestelauto’s die een zero-emissiezone in willen, emissievrij aangedreven zijn. Wél geldt er een overgangsregeling voor bestaande vrachtwagens en bestelauto’s. Vanaf 2030 moeten alle voertuigen in de zero-emissies zones volledig emissievrij rijden. Vanaf 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Bevoorrading van winkels mag in die gebieden dan alleen nog met zero-emissie aangedreven voertuigen plaatsvinden. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord, dat mede door TLN is ondertekend. Vandaag publiceerde staatssecretaris Stientje van Veldhoven onder andere de regels en toegangseisen voor vracht- en bestelauto’s in zero-emissiezones. Lees verder op tln,nl.

 

Zero Emissie Stadslogistiek Leiden

12/10/2020

"De binnenstad van Leiden wordt steeds drukker," zegt wethouder Ashley North. "Dat is goed voor de economie, maar het moet ook leefbaar blijven. Zero Emissie Stadslogistiek helpt daarbij." In het filmpje zien we een mooie samenwerking tussen partners van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: Logi Connekt, HerenDoeza, Stichting Duurzame Horeca Leiden en Omstreken en mboRijnland.

 

Duurzaam transport bij Lessgo

08/10/2020

Ook de logistiek wordt steeds duurzamer en daar is Lessgo een goed voorbeeld van. Het AD schonk onlangs aandacht aan deze convenantpartner die met zijn overslagbedrijf inmiddels een tweede locatie in Rijswijk opende. Lees verder op ad.nl.

 

Helft minder files door 8 procent afname verkeer

07/10/2020

Acht procent minder verkeer zorgt voor een halvering van het aantal files. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is voor het eerst dat deze relatie is gemeten voor het Nederlandse hoofdwegennet. Lees verder op bnr.nl.

 

Wie heeft de mooiste fietsenstalling?

06/10/2020

Welke werkgever heeft dé fietsenstalling van het jaar? Welke werkgever heeft de leukste, meest toegankelijke en mooiste fietsenstalling? Fietsenstallingen kunnen vanaf vandaag door iedereen aangemeld worden via de website van Ways2go. Het doel van de actie is om enerzijds fietsfaciliteiten bij werkgevers zichtbaar te maken. Het andere doel is om werkgevers die moeite doen voor goede fietsenstallingen in het zonnetje te zetten. De actie is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Fietsenstallingen kunnen worden aangemeld tot 1 december 2020. Hoe werkt het? Iedereen die een fietsenstaling van zijn/haar werkgever wil aanmelden, moet het volgende doen: een foto maken van de betreffende fietsenstalling, een korte toelichting waarom dit d

 

Bij het wegrijden voel je de acceleratie

05/10/2020

Jan Breugem heeft als fervent racefietser de nodige ervaring met fietssnelheden en dat herkende hij direct op de speed pedelec. “Je rijdt ongemerkt hard. De fiets is heel stil en ondersteunt dermate goed gedoseerd dat je die snelheid eigenlijk niet in de gaten.” Breugem deed mee aan de Snelle Managers Estafette, een actie in samenwerking met JUIZZ Den Haag. Lees over zijn ervaringen.

 

Corona biedt kansen voor nieuw mobiliteitsgedrag

05/10/2020

Al jaren wordt geprobeerd om mensen meer thuis te laten werken, omdat dit een oplossing kan zijn voor de mobiliteitsproblematiek. Maar het kwam nauwelijks van de grond. Door de coronacrisis heeft echter iedereen een snelcursus thuiswerken gekregen. Nu wordt het zaak om dit gedrag na de crisis ook vast te houden. Ruud van Breda van Dijksterhuis & Van Baaren, gespecialiseerd in gedragsverandering, legt uit waar voor gedragsverandering op gelet moet worden. “Als mensen niet reizen, scheelt dat bijvoorbeeld CO2-uitstoot en een extra auto in de file”, vertelt Van Breda. “Het zou dus heel mooi zijn als we thuiswerken kunnen bestendigen en na corona niet terugkeren naar onze oude gewoontes. Nu is daarvoor het moment.” Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Minder zakelijke leasecontracten door thuiswerken

02/10/2020

VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) ziet een oplopende spanning tussen de inzet van het aantal leaseauto’s door de werkgever en de mobiliteitskeuzes van de zakelijke rijder. Nu thuiswerken een blijvertje is en digitale meetings onverminderd populair blijven, is de vraag bij wie de mobiliteitskeuze en de rekening komt te liggen. Lees verder op vzr.nl.

 

Tips voor werkgevers over corona

24/09/2020

De overheid wil dat mensen op een veilige, vlotte en duurzame manier van A naar B kunnen reizen. Daarom zijn er voor werkgevers praktische tips over mobiliteit opgesteld. De overheid doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Want als de tips goed worden benut, kunnen veel sectoren aan de slag blijven. Tegelijkertijd houden we Nederland bereikbaar. Bekijk de folder.