Webinars

Overleggen over zaken die werkgevers bezighouden kan op verschillende manieren; via de mail, app, of social, fysieke bijeenkomsten, presentaties en natuurlijk ook via webinars. Ofwel digitaal overleggen op afstand. Samen met De Verkeersonderneming organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland webinars voor directeuren, facilitair managers en HR managers over uiteenlopende onderwerpen.

Webinar MaaS: gedragsbeïnvloeding en voordelen voor werkgevers

MaaS wordt de nieuwe manier van reizen: met één app je vervoer boeken, reizen en betalen. Dat brengt veel voordelen voor de werkgever met zich mee: een keuze uit verschillende vervoermiddelen, één factuur voor alle medewerkers, geen tekort aan parkeerplekken, sturen op duurzaamheid en betere bereikbaarheid. De vraag is hoe je je medewerkers zover krijgt. "Ga niet proberen emoties in MaaS te stoppen," zegt gedragspsycholoog Tertoolen. "Dan krijg je broccoli met chocolade. Dat eten de groenteliefhebbers niet en de chocoholics laten het ook links liggen."

Beluister het webinar:

Lunch & Learn webinar Proactief de crisis uit

Het informeren van alle medewerkers van hoog tot laag is een belangrijk aspect bij een crisis. Dat betekent dat communicatie ook in het crisisteam moet zitten, net als disciplines als HR en ICT. Opvallend is dat bij Aegon het aantal ziekmeldingen bij het thuiswerken fors daalde, de productiviteit en de klant tevredenheid steeg. Maar thuis blijft het lastig een goede werk privébalans te handhaven omdat de laptop ofwel het werk er altijd is. Omdat veel medewerkers angst hebben voor het ov, overweegt Croonwolter&dros de start- en eindtijden van vergaderingen aan te passen, zodat iedereen buiten de spitsen kan reizen en om mondkapjes beschikbaar te stellen. Thuiswerken zal ook na 1 september van belang blijven, maar ontmoeten en vergaderen doen we liever samen.

 

Anderhalvemetereconomie en mobiliteit

Anderhalvemeter afstand in het ov en op de werkplek? Hoe doen we dat? Mondkapjes in het ov zijn verplicht vanaf 1 juni. Als werkgever kun je flexibele werktijden hanteren, hybride vergaderen, meer laten thuiswerken en op het werk tijden hanteren van 11 tot 3 uur. Ook zorgen dat er fysieke afscheidingen zijn. Als het mogelijk is een trap voor naar boven en een voor naar beneden, andere looproutes. Maar ook pas het beleid aan.

Bekijk de opname van het webinar

Audio:

Webinar Thuiswerken

Thuiswerken is wennen, net als beeldbellen. De eerste contacten moet je face-to-face doen. Een van de overall conclusies luidde: “Duurzaamheid, bereikbaarheid en veiligheid zijn de grootste baten van deze tijd.” 

Bekijk de opname van het webinar

Audio: