05/04/2018

A20 weekendafsluiting 6-9 april Westland - Rotterdam

Rijkswaterstaat voert asfaltwerkzaamheden uit aan de A20. Daarom is de snelweg van vrijdagavond 6 april 22.00 uur tot maandagochtend 9 april 05.00 uur afgesloten vanuit het Westland richting Rotterdam.

De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluitingen Maasdijk (6) en Vlaardingen-West (8). De toerit Maasdijk (6) en de toe- en afrit Maassluis (7) van de A20 richting Vlaardingen/Rotterdam zijn afgesloten. Dat geldt ook voor verzorgingsplaats Aalkeet.

Met gele borden en informatiepanelen worden weggebruikers omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Buslijnen
Er zijn ook verschillende buslijnen die over de A20 rijden, waaronder de bussen ter vervanging van de Hoekse Lijn. Op zondag worden ook extra bussen ingezet in verband met de marathon in Rotterdam.

  • Lijn 36 stopt niet bij halte Maasland, maar rijdt vanaf halte Pijle Tuinen (Westland) rechtstreeks via de A4 naar Schiedam.
  • Lijn 126 volgt de omleidingsroute via de Vlaardingsedijk.
  • Lijn 711 volgt de omleidingsroute via de N223 en de A4.
  • Lijn 712 rijdt via de Vlaardingsedijk, de Deltaweg en de Vulkaanweg naar Schiedam.
  • Lijn 713 volgt zijn normale route via de Vlaardingsedijk.

Sluipverkeer
Om sluipverkeer via de Broekpolderweg (parallel aan de A20) te voorkomen, zet Rijkswaterstaat verkeersregelaars in. De Broekpolderweg is tijdens de weekendafsluiting alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer (bewoners aan deze weg) en hulpdiensten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl.