Agenda

Lunch & learn webinar: Zitten, Zoomen, Teams en Tafelen

Datum: 23/04/2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Hoe krijgen we medewerkers fitter en vitaler? Fulltime medewerkers zitten gemiddeld 10,4 uur per dag stil.  Mensen die minimaal 8 uur per dag zitten hebben 10 - 27% meer kans op eerder overlijden dan mensen die 4 uur per dag zitten. Oeps! Een zorgelijke ontwikkeling. Hier kunt en moet u als werkgever iets mee doen. Maar wat? Bekend is dat heel veel werkgevers de fitheid en vitaliteit van hun medewerkers belangrijk vinden maar het ook lastig vinden om daar beleid op te maken. Daarom geven wij u in dit 10e lustrum webinar weer praktische handvatten hoe u aan de slag kunt gaan. En vertellen collega werkgevers waaronder Charlotte  Schuurmans, HR adviseur van QUION en Attie Kingma van Servicepunt71 hoe zij dat aanpakken. En wat dit financieel betekent.  En natuurlijk geeft Elske van de Fliert weer een aantal tips en tricks hoe u morgen van start kan gaan. Meld u nu aan. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de fitheid van hun medewerkers. Bewegen is een ‘must’:  Bewegen hoort bij een succesvol bedrijf. Bewegen maakt mensen gezonder: lichamelijk maar ook geestelijk. Bewegen draagt bij aan productievere medewerkers. Bewegen draagt bij aan meer plezier op de werkvloer. Bewegen zorgt voor minder ziekteverzuim. Bewegen geeft minder stressgevoelen en meer zelfvertrouwen. Meld u nu aan.  

Kennissessie mobiliteitsbeleid en thuiswerkbeleid

Datum: 29/04/2021
Tijd: 16.30 - 17.30 uur
Netwerk Zoetermeer, voorheen Business Club Floraholland en Floravontuur Zoetermeer, organiseert samen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland een kennissessie over mobiliteitsbeleid en thuiswerkbeleid. Het is een sessie vol praktische tips en tricks. Door Covid-19 hebben we wel geleerd dat thuiswerken veel vaker kan en veel voordelen biedt. En ook dat het kantoor steeds meer een plek voor ontmoeting en vergaderen wordt. Hoe ziet een passend mobiliteitsbeleid er uit? En hoe kan je daarmee ook bijdragen aan duurzaamheid en vitaliteit? In deze kennissessie staan we daar bij stil. Aanmelden kan via Netwerk Zoetermeer.

Inspiratiesessie ‘Thuiswerken nu en straks’

Datum: 29/04/2021
Tijd: 12.30–16.00 uur
Hoe ondersteun je als werkgever jouw werknemers om effectief thuis te blijven werken? Welke kansen en uitdagingen brengt dit met zich mee? En hoe kan je hier als werkgever het beste mee omgaan? Hoe zou dat in de toekomst eruit kunnen zien? Al deze relevante vragen komen aan bod tijdens de inspiratiesessie ‘Thuiswerken nu en straks’. Met als gastspreker bestsellerauteur en internationaal spreker Dr. Ben Tiggelaar. Meld je nu aan via de volgende link: www.thuiswerkconferentie.nl Het interdepartementale programma DG Samenleving en Covid-19 organiseert, in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De middag is gericht op werkgevers, HR-adviseurs en OR-leden. Tijdens deze interactieve middag krijgen deelnemers concrete tips, gaan zij met elkaar in gesprek en leren zo meer over het faciliteren van thuiswerken nu en in de toekomst. Waarbij creatieve en innovatieve ideeën, praktische thuiswerktips, uitdagingen en kansen allemaal aan bod komen.    Dr. Ben Tiggelaar, bekend van NRC en BNR, expert in leiderschap, verandering en gedrag, verzorgt het eerste deel van de middag. Op een inspirerende manier gaat Ben in op thuiswerken en leidinggeven aan jezelf, en thuiswerken en leidinggeven aan anderen in deze tijd waarin maximaal thuisgewerkt wordt. Tevens gaat hij in op de toekomst van thuiswerken.  Relevante voorbeelden, praktische thuiswerktips en eigen reflectie komen aan bod.     In het tweede deel van de middag gaan de deelnemers in kleine groepjes in gesprek onder leiding van een tafelvoorzitter. De thema’s van de tafels worden t.z.t. bekendgemaakt op het platform waar u zich ook alvast kan aanmelden voor deze sessie.