Agenda

Ontbijtsessie fietsstimulering Utrecht

Datum: 01/03/2019
Tijd: 08:00 – 10:00
Dat fietsen bijdraagt aan een betere bereikbaarheid, lagere kosten, CO2-reductie en vitale medewerkers, wist jij natuurlijk al lang. Niet voor niets stimuleren wij bij Fietsvriendelijk Bedrijf gebruik van de fiets voor woon-werk. Maar hoe pak je dit nou aan? Tijdens de ontbijtsessie inspireren we je met visionaire en praktische verhalen over hoe je fietsstimulering succesvol vorm geeft in jouw organisatie. Een van de sprekers is Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. Zij vertelt een verhaal over de toekomst van de fiets en wat dat betekent voor woon-werk verkeer. Meer informatie over deze ontbijtsessie en aanmelden op de website van de Fietsersbond.

Duurzame stadslogistiek in Leiden

Datum: 08/03/2019
Tijd: 14:30 - 17:30
Leiden omarmt de ambitie van het Klimaat akkoord van Parijs en gaat aan de slag met duurzame verstedelijking. De stadslogistiek moet anders, schoner en slimmer worden georganiseerd. Het ondertekenen van de Geen Deal Zero Emissie stadslogistiek is het startschot voor het formuleren van de Leidse aanpak. De inloop is vanaf 14.30 uur. Er zijn presentaties van wethouder Martine Leewis en van Michel Oldenburg, logistiek makelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Vanaf 16.45 uur is er een borrel. Aanmelden voor 1 maart bij Marieke Nauta.

Bedrijfsbezoek Huschka Groep

Datum: 18/03/2019
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Een bijeenkomst van VNO-NCW Rijnland over duurzaamheid waarin Jan Breugem, Mobiliteitsmakelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, praktische handvatten geeft om met mobiliteit een verduurzamingsslag te maken. Nadere informatie.

Slim Bereikbaar Westland

Datum: 28/03/2019
Tijd: 09.30 uur tot 13.30 uur
Kom 8 maart naar Slim Bereikbaar Westland! Hoe maken we met elkaar de bereikbaarheid van Westland toekomstbestendig? Wat doen we nu en wat gaan we doen? Kan het beter en slimmer? Kom en denk mee over de mobiliteit in het Westland. U bent van harte welkom tijdens het evenement Slim Bereikbaar Westland op vrijdag 8 maart 2019. Provincie Zuid-Holland en gemeente Westland werken samen aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van het Westland. De reconstructie van de Veilingroute is in volle gang en binnenkort start de verdubbeling van de N213 bij Naaldwijk. Voor een betere doorstroming op de N211 liggen de plannen klaar. We werken aan een toekomstbestendige greenport 3.0. Slimme mobiliteit ontwikkelt zich snel. Met verschillende partners in de omgeving zijn afspraken gemaakt over verdere samenwerking en we streven naar meer. Hoe kunnen we samen de bereikbaarheid van het Westland nog verder verbeteren? Tijdens Slim Bereikbaar Westland blikken we terug op mijlpalen, maar richten we ons vooral op de toekomst. Gezien de economische belangen van het Westland vragen we uw input en medewerking om technische innovaties en gedragsverandering mogelijk te maken en om oplossingen door wegen beter te benutten of aanpassingen te doen. We organiseren korte themasessies waarin we verkennen hoe we samen aan de slag kunnen. Tijdens de lunch maken we de balans op en is er gelegenheid om na te praten. Het volledige programma vindt u hier. We ontmoeten u graag op 8 maart! Aanmelden kan tot en met donderdag 28 februari via deze link. U ontvangt begin maart een bevestiging en het definitieve programma. Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland Pieter Varekamp, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Westland

Werkgeversbijeenkomst: kennisdeling en inspiratie

Datum: 17/06/2019
Tijd: 15.30 - 18.30 uur