Agenda archief

Lunch&learn webinar: Op naar structureel nieuw mobiliteitsbeleid!

Datum: 05/02/2021
Tijd: 12:00 - 13:00
De wereld is veranderd, laten we ons voorbereiden op het nieuwe normaal. Nog maar even wachten met het structureel aanpassen van het reiskosten- en mobiliteitsbeleid? No way! De meeste werkgevers zijn er nu wel van overtuigd dat we niet meer teruggaannaar het oude normaal. En dat willen hun medewerkers ook niet meer. Thuiswerken zal een belangrijk onderdeel van de werkweek uit blijven maken. Aanpassen dus dat beleid. Hoe? Daarover gaat dit webinar. Titia Tiedema, HR Manager van evofenedex en Hendrik Jan van der Rhee, directeur HJ Media Groep vertellen hoe zij hun reiskostenbeleid structureel hebben aangepast aan de nieuwe situatie. Welke argumenten speelden daarbij een rol? Welke vergoedingen hanteren zij? Tot welke inzichten zijn zij gekomen? Wat zijn de valkuilen en welke rol speelden hun medewerkers daarbij? Feiten op een rij: Lunch&learn webinar: Op naar structureel nieuw mobiliteitsbeleid! Datum: Vrijdag 5 februari 2021 Tijdstip: 12.00 - 13.00 uur Meld u nu aan!

Workshop deelmobiliteit in de gemeente. Hoe pak je dat aan?

Datum: 04/02/2021
Tijd: 09:30 - 11:00 uur
Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming nodigen vertegenwoordigers van gemeenten uit Zuid-Holland uit voor een workshop over deelmobiliteit voor gemeenten. Samen met collega's uit omliggende gemeenten wisselen we kennis uit en delen we praktische voorbeelden en concrete tips. Het speelt in vrijwel iedere gemeente, aanbieders van deelvervoer die vragen of zij deelfietsen, deelscooters en/of deelauto's in de wijk, bij het station en/of op het bedrijventerrein mogen plaatsen. Maar hoe pak je dit aan als gemeente? Welke en hoeveel aanbieder(s) sta je toe? Hoe moet je dat vergunnen? En welke voorwaarden houd je aan? Tijdens een interactieve digitale sessie op donderdag 4 februari gaan we op deze punten in. Tijdens de workshop laten de gemeenten Rotterdam en Den Haag laten zien hoe zij het hebben aangepakt en gaan we daarna vooral in op vragen die spelen bij gemeenten, groot en klein. Dit alles is onderdeel van terugkerende workshops/werkateliers met het doel van elkaar te leren, af te stemmen en met elkaar het beleid binnen de MRDH en Rijnland te bepalen. Met als resultaat: gemak en duidelijkheid voor de aanbieders, voor de gemeenten en bovenal voor de gebruikers. Meld je nu aan voor deze sessie! Alleen voor vertegenwoordigers van gemeenten uit Zuid-Holland.

Webinar bouwlogistiek: Van A naar B en leeg weer terug?

Datum: 20/01/2021
Tijd: 15:30 - 16:30 uur
Retourlogistiek in de bouw kan beter! Steeds vaker vervoeren we de materialen slim en schoon naar de bouw. Dat geldt niet voor de retourstromen. In de puzzel tussen kosten, beschikbare ruimte en moment van ophalen delft slimme en schone retourlogistiek vaak het onderspit. En dat is heel jammer. Reststromen zijn, mits goed benut, geld waard en kunnen veelal worden hergebruikt. Sowieso zijn er steeds meer efficiënte wijzen van afvoeren. We nodigen u graag uit voor een dynamisch webinar over efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek. Want van A naar B en leeg weer terug: het kan slimmer en schoner! Verschillende sprekers delen hun ervaringen, geven tips en praten graag met u over concrete mogelijkheden. Zet de datum alvast in uw agenda. Tot dan! Het webinar wordt georganiseerd door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en de Community of Practice Bouwlogistiek (De Verkeersonderneming, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam). Programma:  15:30–15:35:      Welkom & introductie 15:35–15:50:      Bas Timmers en Mighael Vroom van De Verkeersonderneming. Wat zijn de uitdagingen voor retourlogistiek in de bouw? Hoe kijkt u daar tegenaan? 15:50–16:05:      Maurice Goudsmith, Afvalzorg en Grondstoffenmanagement. De Rijksoverheid kijkt actief naar de retourlogistiek van de hele organisatie, waaronder afval van renovatieprojecten. Hoe pakt de Rijksoverhei retourlogistiek aan en wat valt hiervan te leren voor de bouw? 16:05–16:20:     Tom Jonk, Kwakman Groep. Voorkomen is beter dan genezen. Met prefab bouwpakketten en bouwlockers ontstaat er minder afval tijdens de afbouwfase en voorkomen we ritten met klein materiaal.  16:20 –16:30:     Afsluiting en terugblik vorige webinar 'Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? Cees Ketting van de Hogeschool Rotterdam presenteert resultaten van recent onderzoek.    

Lunch&learn webinar Thuiswerken. Hoe houden we het vol?!

Datum: 11/12/2020
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
“56% van de werkenden dreigen binnen 0-6 maanden uit te vallen als ze nu geen ondersteuning krijgen.” 2020 is het jaar waarin we volop gingen thuiswerken maar het gaat niet altijd van harte. De onderzoeken en waarschuwingen over medewerkers die nek- en rugklachten hebben, tuimelen over elkaar heen. En fysiotherapeuten draaien overuren om de spierklachten weg te masseren. Vaak worden deze klachten veroorzaakt doordat medewerkers thuis geen optimale werkplek hebben. U als werkgever bent daar echter verantwoordelijk voor. Maar niet alleen fysiek, ook mentaal stapelen de problemen zich op. Het Nationaal Preventie Centrum Stress & Burn-out (NCPSB) meldt het volgende: 56% van de werkenden dreigen binnen 0-6 maanden uit te vallen als ze nu geen ondersteuning krijgen. Theo Immers, voorzitter van het NCPSB is bij ons in het webinar aanwezig om het onderzoek toe te lichten en te vertellen wat u als werkgever kan doen om deze problemen te voorkomen. Tevens laten we u kennis maken met de thuiswerkplekcheck: een checklist waarmee zowel online als offline de thuiswerkplek te beoordelen is op ergonomie. Experts van VHP en ADXpert gaan in op deze checklist en werkgevers (onder andere Vestia) die dit al toepassen melden hun ervaringen. De eerste werkgevers (De Verkeersonderneming en/of Bereikbaar Haaglanden en Rijnland) die deze checklist willen gebruiken kunnen gratis meedoen in een pilot. In het webinar hoort u daar mee over.  

Polis 2020: Europese conferentie duurzame en innovatieve mobiliteit

Datum: 30/11/2020
Tijd: Van 30 november t/m 3 december 2020
De regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland organiseren Polis 2020: de Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio’s. Tijdens de opening zal Maarten Tjallingi als fietsburgemeester van de regio een prikkelende presentatie houden. Diederik Samsom zal namens de Europese Commissie afsluiten met een keynote speech over de Green Deal. Het vierdaagse programma staat online en de registratie is open. Check de Polis-website.

Digitale Ondernemersdag071

Datum: 26/11/2020
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Inspireren, kennis delen en digitaal netwerken. Dat is wat Ondernemersdag071 met zijn digitale edities wil bieden. Daarom wordt weer een nieuwe aflevering van de online talkshow ‘071 Ondernemend Dichtbij’ georganiseerd. Meld je aan. Vorige aflevering gemist? Bekijk dan hier de aftermovie.  Waarom moet je hierbij zijn? Ondernemersdag071 is dé gelegenheid om je bij te laten praten over ondernemen in onze regio. Rabobank en Economie071 delen hierover de laatste inzichten. Deze editie gaat daarnaast dieper in op eerder behandelde onderwerpen en er komen een aantal nieuwe thema’s aan bod. Ondernemers worden o.a. bijgepraat over: Digitalisering: wat moet je als ondernemer weten en wat heb je nodig om nu hierin bij te blijven? Slim personeelsbeleid: hoe ga je als ondernemer om met je menselijk kapitaal in deze tijden? Jong ondernemerschap: hoe zorgen we dat ook jonge ondernemers kunnen blijven bestaan? Innovatie: kansen en bedreigingen gaan nu hand in hand. Hoe benutten we het ene en keren we het andere?

Mobility Lab Let's Go!

Datum: 19/11/2020
Tijd: 15.00 uur
Op 19 november vindt het digitale eindevent van Mobility Lab 2020 plaats. Een middag vol met nieuws van startups, waaronder aankondigingen van pilots op straat, nieuwe innovaties en investeringen. Ook delen startups en launching customers hun ervaringen van het afgelopen jaar. Hier staan alle startups die meededen aan deze editie.  Interesse? Meld u dan aan voor het digitale eindevent van Mobility Lab.

EU Green Deal: Gevolgen voor bedrijven in transport en logistiek

Datum: 03/11/2020
Tijd: 14.30 - 15.45 uur
De Europese Green Deal gaat gevolgen hebben voor bedrijven in transport en logistiek. Wet- en regelgeving zullen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. De nieuwe regels gelden voor de hele sector en hebben dus ook sector-breed impact. Het is belangrijk tijdig te weten wat er gaat komen. Dan ben je goed voorbereid. Daarom organiseren TLN en Transfrigoroute Holland een webinar. Op 7 oktober jl. heeft het Europees Parlement laten weten hoe het denkt over het ophogen van de ambities in Europa op het vlak van de klimaatdoelen. Dit is een vervolg op, en verdere concretisering van, de EU Green Deal. Doelstelling: een klimaatneutraal Europa in 2050. Tijdens het webinar spreken we hierover met Daniël Mes, kabinetslid verantwoordelijk voor transport in het team van EU vicevoorzitter Frans Timmermans. Vraagstukken die tijdens dit webinar door Jan Boeve (algemeen directeur TLN) en Sjel Wijngaards (voorzitter Transfrigoroute Holland) aan de orde worden gesteld, zijn onder andere: Hoe denkt de Europese Commissie (EC) de beschikbaarheid van zero-emissie vrachtauto’s te bevorderen? Wat is de visie van de EC ten aanzien van batterij-elektrisch of waterstof-elektrisch? Welke actie onderneemt de EC om in de toekomst ook elektrische koelmotoren onderweg te kunnen opladen? Hoe gaat de EC het gebruik van de (super)eco-combi optimaliseren (logistieke efficiency is immers ook belangrijk voor bevordering van duurzaamheid)   Interactief Host van dit webinar is Willemijn Westerlaken (European Affairs manager voor TLN in Brussel). Tijdens het webinar is er ruimte voor reacties en vragen, zowel via de ‘chatfunctie’ als via enkele polls. Als je van tevoren al vragen over dit onderwerp hebt, dan horen we dat graag via transfrigoroute@tln.nl Aanmelden Deelname is kosteloos. Klik hier om je aan te melden. Enkele dagen voorafgaand aan het webinar ontvang je een link via e-mail waarmee je op 3 november a.s. kunt deelnemen.

Themasessie Servicelogistiek

Datum: 02/11/2020
Tijd: 15.00 - 16.00 uur met uitloop naar 16.30 uur
Hoe krijg je je medewerkers op een slimme en duurzame manier op de werklocaties in de steden? Carpoolen en het gebruik van ov is nu wellicht niet zo’n handige optie. Maar de ruimte in de steden is beperkt en ook erg kostbaar: hoge parkeerkosten en het is vaak niet mogelijk om het voertuig dichtbij de werklocatie te parkeren. Bovendien worden vanaf 2025 de binnensteden steeds minder toegankelijk voor bestaande wagenparken. Het streven is dat bedrijven met schone voertuigen de stad in gaan. Ook zal de bereikbaarheid anders worden, gezien de ontwikkelingen van hubs aan de randen van de stad en het beleid dat hierop wordt gevoerd. Tegelijkertijd zijn er ook op de bouwlocatie ontwikkelingen. Belangrijk is bijvoorbeeld de grotere bouwtorens. Dit betekent meer bouwmaterialen naar een kleiner aantal vierkante meters oppervlak. Kortom, uitdagingen voor bedrijven om duurzaam en efficiënte bedrijfsvoering te blijven voeren. De uitdagingen zijn op het gebied van logistiek, medewerkers op de locatie en laadstrategie. Dit leidt tot de vraagstelling: hoe kunnen overheden en het bedrijfsleven samen werken naar een oplossing, waarbij de uitvoering van werkzaamheden doorgaan en personenmobiliteit en goederenvervoer zo duurzaam en efficiënt mogelijk plaatsvindt. Doel: aan het einde van de sessie hebben bedrijven meer zicht op de ontwikkelingen van zero-emissie zones en handvatten om in de toekomst slim en schoon de stad in te gaan. Deze sessie is bestemd voor convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland of organisaties  die het willen worden. Wilt u deze themasessie bijwonen? Neem contact op met de logistiek makelaars. Michel Oldenburg en Emile van Rijn vertellen u alles over deze sessie en over over het programma.  

Webinar Gezond Vergaderen. Hoe is hybride overleggen optimaal in te zetten?

Datum: 09/10/2020
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Voorlopig blijven de meeste medewerkers thuiswerken en vergaderen, maar dat geldt niet voor iedereen: het werk leent zich er niet voor om thuis te werken of de thuissituatie is niet geschikt. Steeds vaker zien we, en zullen we ook in de toekomst zien, dat een deel van de medewerkers op kantoor werkt en een deel vanuit huis. Zo lang de medewerkers solo aan de slag zijn, gaat dat prima. Vergaderen terwijl een deel van de medewerkers op de zaak in de vergaderzaal deelneemt en een deel vanuit huis inlogt heet hybride vergaderen. En als je dit niet goed organiseert, loopt de vergadering in de soep, worden medewerkers gepikeerd, haken af of ontstaat er een wij-zij cultuur. Daarom organiseren we een webinar over Gezond vergaderen en hoe hybride overleggen optimaal ingezet kan worden. In het webinar hoort u het volgende: Hoe voorkom je problemen bij hybride vergaderen? Hoe lossen andere werkgevers dit op? Welke spullen heb je nodig? En wat kost dat? Voor welke groepsgrootte is dit geschikt? En natuurlijk antwoorden op uw vragen! Meld je nu aan via onderstaand formulier!

ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) Festival

Datum: 21/09/2020
Tijd: Van 16.00 tot 19.00 uur
Het ZES Festival dat voor 21 september (morgen) gepland staat gaat helaas niet door. Vanwege de oplopende coronabesmettingen in Leiden en de nieuwe maatregelen voor bijeenkomsten die afgelopen vrijdag bekend zijn gemaakt heeft de organisatie hiertoe besloten. Voor vragen kunt u terecht bij Eveline Botter en/of Marieke Nauta  

ZES Festival

Datum: 21/09/2020
Tijd: 16.00 - 19.00 uur
Op het ZES Festival (Zero Emissie Stadslogistiek) wordt het startschot gegeven voor het invoeren van een emissievrije goederenzone in de binnenstad van Leiden in 2025. Kom langs en kijk wat dit voor jouw bedrijfsvoering kan betekenen. Tijdens het ZES Festival ondertekenen gemeente, ondernemers en vervoerders de intentieverklaring om in 2025 een emissievrije zone voor goederenvervoer in de binnenstad mogelijk te maken. De ondertekening van de intentieverklaring is meteen de kick-off voor drie werkgroepen die de trekkers worden voor de invoering van de emissievrije zone. De werkgroepen houden zich bezig met informatieoverdracht, overslagpunten en stimuleringsmaatregelen stadsdistributie. Interesse? Meld je aan. 

Webinar Bouwlogistiek

Datum: 18/09/2020
Tijd: 11:00 – 12:00 uur
Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? De komende jaren wordt er veel gebouwd in de binnensteden: woningen, bedrijven en wegen, bruggen en tunnels. Tegelijk komen er de komende jaren door de verstedelijking drastische veranderingen: zero emissie de stad in, er komen minder parkeerplekken en parkeren in p-garages wordt de norm maar zal niet voor alle bestelbussen vrachtwagens haalbaar zijn. We moeten ons erop voorbereiden dat we onze mensen, ons grootse kapitaal, op een andere manier naar de klus brengen. Want we zijn natuurlijk wel heel blij als ze aan de slag kunnen. In dit webinar geven we u concrete adviezen en tips hoe met deze ontwikkelingen om te gaan. Er zijn praktijkcases van bedrijven die zo al werken. Doe mee. Laat u inspireren en informeren. Programma in het kort 12.00 uur - Welkom aan gasten door moderator Mighael Vroom van De Verkeersonderneming. Korte toelichting op het programma 12.05 uur - Presentatie door Wouter van der Zwan, Logistiek Manager & Omgevingsmanager BAM Bouw en Techniek. Het bouwen van het hoogste gebouw van de Benelux in de Zalmhaven blijft mensenwerk. Hoe krijg je die mensen naar hartje Rotterdam? BAM gebruikt onder andere het openbaar vervoer en faciliteert haar onderaannemers. 12.20 uur - Presentatie Ron van Dop, Directeur/eigenaar Els Logistics. Fietskoeriers zijn het snellere, goedkopere en duurzamere alternatief voor belevering van de bouw. Els levert de verf voor kleinschalige bouwprojecten met de fiets, direct vanuit de groothandel. Dit bespaart ritten in de stad voor schilders én leveranciers. Op de klus bezorgen van verf. 12.35 uur - Mentimeter met stellingen en discussie. Bas Timmers van De Verkeersonderneming 12.50 uur - Tips en tricks. En aanbod van Hoge School Rotterdam. Door Alexander de Vries 12.55 uur - Afronding 13.00 uur - Einde   De organisatie is in handen van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en de Community of Practice Bouwlogistiek (De Verkeersonderneming, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam).  Schrijf u nu in.

Webinar Money Talks ofwel slim vergoeden

Datum: 11/09/2020
Tijd: 11.00 - 12.00 uur
Wat te doen met de woon-werkverkeer geldpot? Blijven uitbetalen? Andere interessante zaken hieruit vergoeden, zoals bureaustoelen, airco’s of …?? Wanneer de thuiswerkplek de werkplek wordt, is elke reis een zakelijke reis. De pot vergoedingen woonwerk verkeer wordt dan niet meer aangesproken. De vraag is welke andere zaken kan je daar mee doen? Hoe denkt de OR daarover? De accountant? En de fiscus? Zoals u van ons gewend bent geven wij u praktische tips en concrete rekenvoorbeelden. Schrijf u nu in. U ontvangt dan een professionele Zoomlink.       

Webinar: MaaS, gedragsbeïnvloeding en voordelen voor werkgevers

Datum: 10/07/2020
Tijd: 11.00 - 12.00 uur
Webinar MaaS, gedragsbeïnvloeding en de voordelen voor de werkgever MaaS wordt de nieuwe manier van reizen: met één kaart je reis boeken, betalen, aanpassen, etc. Veel meer gemak. Maar hoe zorgen we ervoor dat medewerkers de voordelen inzien en de nieuwe kaart ook echt gaan gebruiken? In de huidige coronatijd is flexibel reizen heel normaal. Hoe gaat dat straks? Iedereen de helft van de tijd naar het werk maar als werkgever wel het volle pond betalen aan abonnementskosten? Ook daar heeft MaaS, Mobility as a Service antwoord op. Alle zaken die u altijd al wilde weten over MaaS en de negen voordelen voor werkgevers in een webinar! Programma in het kort: Introductie wat is MaaS? Bert van Rijsen Toelichting op MaaSpilot. PON/Shuttel Aanpak gedragsverandering, wat werkt wel en niet als het gaat om MaaS? Gerard Tertoolen, verkeerspsycholoog XTNT Paneldiscussie met onder andere Gerard Tertoolen, Daan Zegwaart van Schiphol, en Raymond Gense (Director Future Technology & Public Affairs van Pon. Paneldiscussie wordt uitgebreid met de deelnemers webinar De 9 voordelen van MaaS voor de werkgever Afronding. Meld u aan en we sturen u een professionele Zoomlink.