Agenda archief

Wat is de uitdaging van ander (reis)gedrag?

Datum: 13/02/2019
Tijd: 16:30 - 18:00 uur
Dat is de vraag die de TU Delft centraal stelt. Zij starten het jaar met een groot mobiliteitsproject gericht op het terugdringen van de parkeeroverlast op de campus. Hoe? Vooral door medewerkers slimmer te laten reizen! Lopen, fietsen en openbaar vervoer zijn de belangrijkste alternatieven voor als je wel moet reizen, maar niet reizen door bijvoorbeeld thuiswerken wordt ook meegenomen. Het project heeft als doel de TU als werkgever te helpen inzicht te krijgen in welke keuzes zij kan maken om ander (reis)gedrag te bewerkstelligen. En wat voor impact hebben die keuzes op de medewerker? Spelen duurzaamheid en gezondheid ook bij medewerkers een rol in het woon-werkverkeer? Welke trends in de stedelijke ontwikkelingen hebben invloed op die keuzes? Deze en andere onderwerpen staan centraal tijdens de bijeenkomst van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Dit keer niet vroeg in de ochtend, maar aan het einde van de middag. Mede namens Nicoly Vermeulen, Vice President Operations TU Delft, nodigen we u van harte uit om kennis te vergaren en uit te wisselen in een interactieve sessie, waarin wetenschap en dagelijkse praktijk afwisselend de revue passeren en waarin het gedrag van uw medewerker centraal staat. Tegelijkertijd maken we van de gelegenheid gebruik om de laatste ontwikkelingen van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland met u te delen. Bent u er ook bij? Meld u zich dan nu aan. Overzicht deelnemers.

Informatiebijeenkomst renovatie Koningstunnel

Datum: 21/01/2019
Tijd: 17:30 - circa 19:30 uur
Koningstunnel Coalitie vermindert overlast bij afsluiting Vanaf 1 maart tot 1 oktober 2019 is de Koningstunnel in beide richtingen afgesloten voor al het autoverkeer. De tunnel is toe aan een renovatie. In deze 7 maanden wordt de tunnel compleet vernieuwd. De Koningstunnel ligt in het centrum van Den Haag en verbindt de Lekstraat met de Koningskade. Per dag rijden enkele duizenden auto's door de tunnel. Om de overlast van de afsluiting te verminderen werken werkgevers en ondernemersverenigingen samen met de gemeente in de Koningstunnel Coalitie: Bedrijvenvereniging BLF (Binckhorst, Laakhaven en Fruitweg), Fokker Terminal, Bureau Binnenstad Den Haag, VNO-NCW Den Haag, MKB Den Haag, gemeente Den Haag, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Met elkaar informeren zij hun medewerkers, bezoekers en leveranciers en stimuleren zij probeeracties en alternatief vervoer. Daartoe is een speciale toolbox vervaardigd. Tom Verhaar, algemeen directeur van de Fokker Terminal en ambassadeur Koningstunnel Coalitie, overhandigt op 21 januari de eerste toolbox aan Robert van Asten, wethouder Mobiliteit. Ook wordt tijdens deze bijeenkomst informatie verstrekt over probeeracties en de inzet van deelvervoer. De Koningstunnel Coalitie, een unieke publiek-private samenwerking, zet zich op alle manieren in om overlast tijdens de afsluiting van de Koningstunnel te beperken/voorkomen. Het programma ziet er als volgt uit: 17.30 uur Inloop (hapje en drankje) 18.00 uur Welkomstwoord 18.05 Uitleg over de renovatie Koningstunnel door Han Reekers, Omgevingsmanager Koningstunnel van de gemeente Den Haag 18.20 uur De oplossingsmogelijkheden: probeeracties en deelvervoer 18.35 uur Bekendmaken Koningstunnel Coalitie door Tom Verhaar, Fokker Terminal Overhandiging Toolbox aan wethouder Robert van Asten 18.45 uur Gelegenheid tot netwerken en het stellen van individuele vragen 19.30 uur Einde bijeenkomst  

Intentieverklaring schoon taxivervoer

Datum: 18/12/2018
Tijd: 13:30 tot 17:00 uur
De lucht in Den Haag wordt steeds schoner en moet nog schoner worden. Een schone taxi helpt daarbij. In de keuze voor schoon taxivervoer spelen zowel taxibedrijven, als de gebruiker of besteller, een belangrijke rol. Eerder hebben verschillende taxiondernemers en bedrijven die taxiritten bestellen hun handtekening gezet onder een intentieverklaring voor het gebruik van schone taxi's. In de infographic ziet u wie er al meedoen. Om nog meer schone taxi's op de weg te krijgen, houden we nog één tekensessie: op dinsdag 18 december 2018. Bij deze nodigen we u van harte uit om ook te tekenen en mee te liften met de TEXI (dit is het merk en herkenbare identiteit voor de schone Haagse taxi). Het programma is als volgt: 13:30 - 13:50 Inloop en ontvangst 13:50 - 15:30 Samensmelting vraag een aanbod 15:30 - 16:00 pauze 16:00 - 16:30 Ondertekenen intentieverklaring + lancering TEXI Afsluitend drankje en einde om 17:00   Wat houdt het tekenen van de intentieverklaring schoon taxivervoer in? Met voldoende ritten kunnen taxibedrijven de omschakeling naar schone voertuigen maken. Taxibedrijven geven namelijk aan dat ze op zoek zijn naar klanten die bij voorkeur gebruik willen maken van de schone taxi. De gemeente ondersteunt tot 1 januari 2019 met een aanschafsubsidie voor een schoon voertuig. Daarnaast worden vraag en aanbod samengebracht door middel van de intentieverklaring. De intentieverklaring van vorig jaar treft u aan in de bijlage, de tekst zal hetzelfde blijven. Namens de gemeente zal Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, met u de Intentieverklaring schoon taxivervoer ondertekenen. De taxibedrijven die meewerken veranderen niets aan hun gebruikelijke kwaliteit of prijs. Het enige wat u hoeft te doen, is via een algemeen nummer een schone taxi te bestellen.

Symposium It's all electric

Datum: 04/12/2018
Tijd: 9:30 – 16:00
Natuur & Milieu organiseert het symposium It's all electric voor bedrijven en overheden. Ontdek in één dag hoe het koplopers gelukt is hun wagenpark te verduurzamen en je gemeenten kunt betrekken bij de transitie van jouw bedrijf. Je krijgt voorbeelden uit de praktijk en handvatten om zelf de juiste stappen te maken. Dagvoorzitter Meindert Schut neemt je in vier thema's mee met als einddoel jouw eigen Routekaart om het wagenpark van je bedrijf ook duurzaam te maken: Van ambitie naar transitie. Wat is er te koop? Slimme laadoplossingen. Zero emissie stadslogistiek. Meer informatie en aanmelden.

Omgaan met verstedelijking

Datum: 29/11/2018
Tijd: 15.00 – 16.15 uur (inloop 14.30 uur)
Graag nodigen we u uit voor een speciale werkgeverssessie waarin wetenschap en praktijk elkaar ontmoeten met als vraag: welke actie is nu nodig om te voorkomen dat we in 2030 echt stil staan? De verstedelijking zet door, de druk op de ruimte en de leefomgeving groeit. Hoe gaan we ons straks bewegen in die drukte? Bent u als werkgever en ondernemer straks nog bereikbaar? Gaat de zelfrijdende auto ons redden of wordt de auto verbannen naar de snelwegen? Wordt lopen en fietsen de manier van voortbewegen in de stad?  Of gaan al deze ontwikkelingen in combinatie met nieuwe slimme techniek er voor zorgen dat we naar nieuwe innovatieve processen van werken en vervoeren gaan? We laten ons inspireren door David van Keulen, hoofd Mobiliteit van de gemeente Den Haag en Arjan van Binsbergen van de TU Delft. Zij maken op prikkelende wijze zichtbaar waar de uitdagingen liggen en welke verbinding kan worden gemaakt tussen technische ontwikkelingen dagelijkse praktijk. Deze sessie is onderdeel van de CID conferentie en natuurlijk bent u ook welkom voor het hele programma. Aanmelden kan via het CID of via de Mobiliteitsmakelaar.   Graag tot 29 november!    

Regionale Verkeersveiligheids-bijeenkomst Monster

Datum: 12/11/2018
Tijd: 13.30 - 19.30 uur
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) heet u van harte welkom op dé verkeersveiligheidsbijeenkomst voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het programma is inmiddels bekend. Het wederom een boeiende en een interactieve bijeenkomst te worden met inspirerende gastsprekers. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, scholen, (verkeers)ouders, ondernemers, handhavers, experts. Kortom iedereen die (samen)werkt aan verkeersveiligheid en dit ook een warm hart toedraagt. Leer uw regionale partners (nog) beter kennen en deel uw kennis en ervaring! Deelname is kosteloos. Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Indien u zich nog niet heeft inschreven, kunt u zich uiterlijk 7 november nog aanmelden!

Regionale Verkeersveiligheids-bijeenkomst Noordwijk

Datum: 07/11/2018
Tijd: 13:30 - 19:30 uur
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) heet u van harte welkom op dé verkeersveiligheidsbijeenkomst voor de regio's Holland Rijnland en Midden-Holland. Het programma is inmiddels bekend. Het belooft een boeiende en een interactieve bijeenkomst te worden met inspirerende gastsprekers. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, scholen, (verkeers)ouders, ondernemers, handhavers, experts. Kortom iedereen die (samen)werkt aan verkeersveiligheid en dit ook een warm hart toedraagt. Leer uw regionale partners (nog) beter kennen en deel uw kennis en ervaring! Deelname is kosteloos. Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Indien u zich nog niet heeft inschreven, kunt u zich uiterlijk 1 november nog aanmelden!

Mobiliteitskansen en arbeidsmarkt-communicatie

Datum: 01/11/2018
Tijd: 15.30 - 17.30 uur
Een themamiddag speciaal voor HR-medewerkers en HR-specialisten. Het onderwerp betreft (fiscale) mobiliteitsvoordelen en arbeidsmarktcommunicatie ‘werving door marketing’. Ook op het gebied van mobiliteit zijn er tal van mogelijkheden voor het binden en werven van medewerkers. De gemeente Alphen aan den Rijn vertelt hoe zij duurzame mobiliteit stimuleert, o.a. door de ‘Tot Fiets!’ campagne. ‘Bereikbaar Haaglanden en Rijnland’ vertelt u welke concrete mogelijkheden u heeft op het gebied van mobiliteit voor het binden en werven van medewerkers, hoe andere werkgevers dat doen en hoe zij u daarbij kan helpen. Graag gaat zij ook met u in gesprek over uw visie op ‘goed werkgeverschap’ in relatie tot duurzame mobiliteit en vitaliteit van medewerkers. Loes Vork van Vork Communicatie verzorgt tot slot een presentatie over de gerichte arbeidsmarktcommunicatie van het Alphense bedrijf Kloek (kleinschalig wonen voor mensen met dementie). Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact opmet onze mobiliteitsmakelaar Jan Breugem.

Last-mile distributie detailhandel

Datum: 29/10/2018
Tijd: 13.00 -17.00 uur
De logistiek makelaar van Bereikbaar Haaglanden geeft een presentatie over slimme en schone logistiek. Dit in het kader van de last-mile distributie van goederen naar de detailhandel in de Leidse binnenstad. Meer informatie.

Haal meer uit uw netwerk!

Datum: 04/10/2018
Tijd: 7:30 - 10:00 uur
Graag nodigen we u uit voor het derde werkgeversontbijt van het jaar. Het ontbijt vindt plaats in de Haagse Fietsweek en staat met een gevarieerd en inspirerend programma helemaal in het teken van de fiets. We zijn te gast bij de ANWB, een organisatie waar de fiets diep in de genen zit. Je hoort er alles over. Fietspromotor Roel Lenoir presenteert met de Fietswijzer alles wat je als werkgever moet weten over goed fietsbeleid. Frank Kwanten is onze keynote speaker. Hij vertelt hoe hij er voor alle soorten fietsers is met zijn wielerploeg Deltacycling. Daarnaast hebben we nog een aansprekende pitch en als klap op de vuurpijl maken we de winnaar van de eerste FietsAward bekend. We zien u graag op 4 oktober! Programma Aanmelden

Duim Omhoog voor de fietser in Leidschendam-Voorburg

Datum: 03/10/2018
Tijd: 07.30 uur - 09.00 uur
Astrid van Eekelen, wethouder Verkeer gemeente Leidschendam-Voorburg draagt fietsers een warm hart toe. Op 3 oktober steekt zij niet alleen haar Duim Omhoog voor de fietsers, zij deelt ook appels uit. Duim Omhoog voor de fietser is een actie van Ga3.0, de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

Mobiliteit op bedrijventerrein ZKD

Datum: 03/10/2018
Tijd: 17.00 - 19.00 uur
De mobiliteitsmakelaar en logistiekmakelaar van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland geven een presentatie over mobiliteit en de (logistieke) kansen die er liggen voor bedrijven op het bedrijventerrein. Meer informatie.

Duim Omhoog voor de fietser in Den Haag

Datum: 01/10/2018
Tijd: 07.30 - 09.00 uur
Robert van Asten, wethouder Verkeer gemeente Den Haag juicht het toe dat mensen op de fiets naar het werk gaan. Daarom steekt hij op 1 oktober in de ochtendspits zijn Duim Omhoog voor alle fietsers. Duim Omhoog is een actie van Ga3.0, de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

Verdiepingssessie de bereikbaarheidsuitdaging van ziekenhuizen

Datum: 28/09/2018
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Over de uitdaging om de enorme diversiteit van de vervoersbewegingen naar en rond ziekenhuizen in goede banen te leiden (patiënten, medewerkers, bezoekers, hulpdiensten, toeleveranciers, etc.). We gaan graag met u in gesprek aan de hand van voorbeelden van gemaakte keuzes door enkele ziekenhuizen. Interesse om mee te praten, van elkaar te leren en te bouwen aan een nuttig netwerk? Meld u dan aan. Programma 09.45 - 10.00 uur: Inloop 10.00 - 10.10 uur: Welkom en korte kennismaking 10.10 - 10.40 uur: Case en kennisdeling 10.40 - 11.45 uur: Discussie en vragen 11.45 - 12.00 uur: Afronding en conclusies

Lunchbijeenkomst Samen Bereikbaar Ridderkerk

Datum: 27/09/2018
Tijd: 12:00 - 14:00 uur
De fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Roel Lenoir, presenteert de fietsaanpak aan werkgevers en geeft uitleg over de Werkkostenregeling.