Agenda archief

Officiële opening Park en Bike Den Haag de Uithof

Datum: 16/03/2018
Tijd: 09:30 - 11:00
Programma: 09:30 Inloop - met een warme kop koffie. 10:00 Officiële opening - Wethouder Tom de Bruijn verzorgt de officiële opening. 11:00 Afsluiting. Aanmelden: aanmelden@fietsverhuurzuidholland.nl.

Startschot Science Park Zuid Beweegt

Datum: 13/03/2018
Tijd: 16.00 uur tot uiterlijk 17.30 uur
Mede namens de TU Delft, 3M, Exact, Deltares en Applikon nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn bij het startschot van Science Park Zuid Beweegt. Tijdens deze bijeenkomst zal Lennart Harpe, wethouder Verkeer en Vervoer, het startschot geven op  een variëteit aan slim en duurzaam vervoer voor de medewerkers van bovenstaande organisaties.

Bijeenkomst herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust

Datum: 05/03/2018
Tijd: 18.30 - 21.00 uur
Op 26 maart starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust. Dit veroorzaakt verkeershinder en overlast. Daarom informeren wij u graag over de planning,  werkzaamheden en bereikbaarheid. Lees meer in de factsheet.

Werkgeversontbijt Bereikbaar Haaglanden

Datum: 08/02/2018
Tijd: van 07.30 tot 10.00 uur
Ook in 2018 gaan we met elkaar goed op weg en zetten we de samenwerking rond bereikbaarheid voort. In het eerste werkgeversontbijt van het jaar hebben we een gevarieerd en inspirerend programma. We zijn te gast bij Award winnaar DB+. Zij hebben twee zaken hoog in het vaandel staan binnen hun organisatie; ze willen een 9+ klantbeleving bieden en daarnaast geloven ze in een vitale organisatie. Vandaar dat zij al vier jaar actief bezig zijn met vitaliteit en onbewust zijn uitgegroeid tot een autoriteit op dit gebied. Vanuit die vitaliteitshoek hebben zij mobiliteit aangepakt. Kevin van der Sande, directeur DB+, vertelt ons hier graag meer over. In onze keynote staan we stil bij de ontwikkelingen in het openbaar vervoer. Is het ov eigenlijk niet gewoon ouderwets? We hebben straks toch allemaal onze eigen zelfrijdende auto, wie stapt er dan nog in een bus of tram? Daarnaast hebben we nog twee aansprekende pitches en stellen we u op de hoogte van de nieuwste Ga3.0 probeer actie! 07.30 uur Ontvangst en ontbijt 08.00 uur Welkom door Bert Mooren, directeur VNO-NCW West 08.05 uur Voorstellen nieuwe partners 08.10 uur Pitch: Localyse 08.15 uur Pitch: Biro 08.20 uur Ga3.0 Probeer 't eens! 08.30 uur Een goed voorbeeld van duurzame mobiliteit 08.45 uur Keynote: Openbaar vervoer is toch gewoon ouderswets? 09.05 uur De case van DB+, winnaar MobiliteitsAward 2017: Vitaliteit en mobiliteit 09.05 uur door Kevin van der Sande, commercieel directeur DB+ 09.25 uur Mededelingen en bijeenkomsten 09.30 uur Napraten met koffie en thee 10.00 uur Einde bijeenkomst

Kick off pilot Deelfietsen Leiden Bio Science Park

Datum: 02/02/2018
Tijd: 10.00 uur
De gemeente Leiden en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en de Ondernemersvereniging BioScience Park nodigen je uit om aanwezig te zijn tijdens de feestelijke kick off van de pilot Deelfietsen op het Leiden Bio Science Park. De 125 gloednieuwe rode fietsen van Hello-Bike bieden je straks een ideale oplossing voor dagelijkse fietsritten van, naar en op het Bio Science Park. Tijdens de kick off krijg je meer informatie over de voordelen en werking van de deelfiets van Hello-Bike. Programma: Welkomstwoord door Robert Strijk, wethouder Bereikbaarheid en Harry Flore, voorzitter Ondernemersvereniging BioScience Park; Uitleg en demonstratie deelfietsen van Hello-Bike; Gelegenheid voor vragen aan Robert Strijk, Harry Flore, Tijmen de Vries (Hello-Bike) en Jan Breugem (projectleider).  

Kennissessie Intentieverklaring Duurzame Kilometers

Datum: 11/12/2017
Tijd: Inloop vanaf 13.30 uur. Start 14.00 uur
Een aantal partners van Economie071 heeft de intentieverklaring Duurzame Kilometers ondertekend. Met dit regio-initiatief willen zij medewerkers die binnen een straal van 5 kilometer van het werk wonen, stimuleren om met ‘groen’ vervoer naar het werk te komen. Betrokken organisaties werken door de verklaring samen aan minder verkeersbewegingen, minder CO2 uitstoot van voertuigen, betere bereikbaarheid en leefbaarheid en het stimuleren van duurzame alternatieven. Duurzaam in de zin dat er een blijvende gedragsverandering plaatsvindt en dat het bijdraagt aan een fitte en gezonde levensstijl. Per organisatie wordt de intentie verder ingevuld met eigen maatregelen en voorzieningen om de doelstelling te halen. Doel kennissessie Een daadwerkelijke start maken met het realiseren van de kern van de intentieverklaring ‘Duurzame kilometers’, door met de experts van de deelnemende organisaties en toekomstige deelnemers een interactieve kennissessies te hebben. Wilt u deze kennissessie bijwonen? Neem dan contact op met de Mobiliteitsmakelaar Rijnland.

Uitreiking MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland

Datum: 20/11/2017
Tijd: van 15.00 tot circa 19.00 uur
Op 20 november is het dubbel feest! Niet alleen vindt dan de bekendmaking en de uitreiking van de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland plaats , de community van Bereikbaar Haaglanden bestaat dan ook tien jaar! Daarom komen we die middag bij elkaar voor een gevarieerd programma. Sprekers zijn: Jan Kempers, Program Manager Sustainable Development bij Heineken Nederland, Tim Coronel, Autocoureur en o.a. mede-eigenaar Coronel Racing, Marc Rosier, wethouder Vervoer & Vervoer Gemeente Zoetermeer en Floor Vermeulen, gedeputeerde bij Provincie Zuid-Holland. De uitreiking van de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland vindt plaats in vier categorieën: Logistiek, Innovatief, werknemersaanpak <500 medewerkers en Werknemersaanpak >500 medewerkers. Elke genomineerde heeft zijn pitch op film gezet. Stem op uw favoriet! We sluiten af met een heerlijk walking dinner onder muzikale begeleiding van het Nick McGuire Jazz Trio en er is natuurlijk ruimte om te netwerken. De bijeenkomst is bestemd voor convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden. Wilt u zich nog aanmelden? Mail dan naar de Mobiliteitsmakelaar.      

Uitreiking eerste ov-probeerpassen

Datum: 14/11/2017
Tijd: Van 13:30 tot 14:30 uur
Probeer het eens, want van proberen kun je leren! Dat is het motto van de actie waarbij werknemers die momenteel met de auto naar het werk reizen nu twee maanden gratis het ov uitproberen. Medewerkers van Hogeschool Leiden durfden het aan. Zij zijn het eerste bedrijf in de Leidse regio dat ov-probeerpassen heeft aangevraagd. Een aantal passen wordt uitgereikt op 14 november aanstaande. Bij de ov-probeerpas met reistegoed krijgt de deelnemer een individueel reisadvies en is een helpdesk beschikbaar. Programma: 13.30 uur Inloop en ontvangst 13.45 uur Welkom door Agnita Mur, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden. 13.55 uur Toelichting Bereikbaar Haaglanden. Redenen van de actie. 14.05 uur Uitreiking ov-probeerpas. 14.10 uur Borrel  

Fiets, fiscus, WKR en bakfiets

Datum: 13/10/2017
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Voor werkgevers zijn er veel goede redenen om medewerkers te stimuleren vaker de fiets te pakken: duurzaamheid, kosten, besparen parkeerruimte en natuurlijk fitheid. Hetzelfde geldt voor de cargobike als alternatief voor de bestelbus. Hoe krijg je medewerkers zover dat ze de fiets pakken. Wat kun je allemaal met een cargobike vervoeren? Hoe zit het met de fiscus en de WKR? MKB Nederland, Du Nord Fietsen en Bereikbaar Haaglanden organiseren daarover een kennis- en netwerksessie. Interesse? Stuur een mail naar onze fietspromotor Roel Lenoir.

Werkgeversontbijt Bereikbaar Haaglanden

Datum: 12/10/2017
Tijd: 07.30 - 10.00 uur
Vanuit het gloednieuwe Bestuurscentrum van de Gemeente Westland is er weer een inspirerend programma. Onderwerpen: Hoe kijken we vanuit het Westland naar de wereld? Hoe bouwen we aan de toekomst van het Westland? Maar ook: de impact van het anders veilen op mobiliteit, slimme mobiliteit, projecten (agro) logistiek, klein zakelijk vervoer en woon-werk verkeer. De bijeenkomst is bestemd voor alle convenantpartners van Bereikbaar Haaglanden. Bent u (nog) geen convenantpartner, maar wilt u graag eens kennismaken, neemt u dan contact met ons op. Info@mobiliteitsmakelaarhaaglanden.nl  

Deelauto’s voor het Beatrixkwartier

Datum: 04/10/2017
Tijd: 09.00 tot 10.00 uur
Op woensdag 4 oktober start in het Beatrixkwartier een uniek autodeelproject. Waar bedrijven traditioneel gezien een wagenpark voor zichzelf houden, gaan CB&I, MN, Nationale Nederlanden, PostNL en WTC The Hague een nieuwe stap verkennen: auto’s met elkaar delen. Het project wordt ondersteund door Bereikbaar Haaglanden en de Green Business Club Beatrixkwartier. Wanneer meer mensen met elkaar de auto delen om overdag naar zakelijke afspraken te gaan, kunnen medewerkers in de spits met de fiets of het OV naar het werk komen. Dat scheelt files, vertragingen en vermindert de CO2 uitstoot. Het innovatieve project wordt officieel geopend door Herna Verhagen, CEO van PostNL en Astrid Homan van Bereikbaar Haaglanden. Door dit project zetten CB&I, MN, WTC The Hague en Nationale Nederlanden en PostNL een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Meer weten? Neem contact op met Astrid Homan.  

20e editie van de Ride for the Roses

Datum: 03/09/2017
Tijd: Vanaf 07.30 uur tot ongeveer 15.25 uur.
Op 3 september 2017 is de 20e editie van de Ride for the Roses, deze editie vindt plaats in en rond de gemeente Lansingerland. Iedereen kan meedoen en fietsen voor het goede doel: de strijd tegen kanker. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dit bijzondere wielerevenement heeft een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Kijk voor meer informatie, het programma en inschrijven op ridefortheroses.nl.

Ontbijtbijeenkomst Vitale en duurzaam mobiele bedrijven

Datum: 29/06/2017
Tijd: 07.30 - 10.00 uur
Martin Hersman, oud-topschaatser en sportcommentator bij de NOS neemt u mee in het thema Vitaliteit. Hij legt de verbinding tussen mobiliteit en vitaliteit.  Vitaliteit is daarbij in zijn optiek "het vermogen een succesvol bedrijf te zijn." Wethouder Robert Strijk neemt u mee in zijn visie over een duurzame stad. Het werkgeversontbijt is voor convenantpartners Bereikbaar Haaglanden. Bent u geen convenantpartner en wilt u hierbij toch aanwezig zijn en kennismaken met Bereikbaar Haaglanden? Neem contact op met mobiliteitsmakelaar Jan Breugem.

Duim Omhoog voor de fietser in Pijnacker

Datum: 20/06/2017
Tijd: 07.30-09.30 uur
Om alle oud-automobilisten die overstappen op de fiets én alle enthousiaste fietsers te bedanken voor hun inzet, steken we regelmatig onze 'Duim Omhoog'. Op 20 juni doen we dat in de gemeente Pijnacker, kruising Oostlandpad en Tuindersweg, langs de N470 (fietspad F228 van Zoetermeer naar Delft). Fiets gerust langs. We steken onze duim omhoog en je ontvangt een leuke beloning. Fiets je ook mee voor het goede doel? Elke gefietste kilometer draagt bij aan de aanschaf van een fietsriksja. Lees meer.

MKB Groei Event Den Haag

Datum: 13/06/2017
Tijd: Van16.00 – 20.30 uur
Een inspirerend evenement met o.a. succesverhalen van Haagse ondernemers en volop gelegenheid tot netwerken. Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vertelt over de explosieve groei en vestiging van Coolblue in Den Haag. Haagse koplopers bieden u tijdens de inspiratiesessies nieuwe inzichten in thema’s die relevant zijn voor groei. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speeddaten met sprekers, experts en ondernemers. Hierbij zijn verschillende Haagse wethouders aanwezig zijn. Tevens presenteren alle Haagse ondernemersnetwerken zich op de netwerkmarkt. Lees meer.