08/05/2018

Fietsenstalling Laan van NOI 24/7 toegankelijk

Op 6 mei 2018 heeft FietsenstallingLaanvanNOI.nl haar deuren geopend in het voormalige ministerie van Sociale Zaken, tegenover het station aan de Anna van Hannoverstraat. In de stalling kun je veilig en snel je fiets achter slot en grendel stallen. Voor € 15,- per maand krijg je met je persoonlijke toegangspas 24/7 toegang tot de overdekte fietsenstalling met cameratoezicht. De stalling is te gebruiken door gebruikers van het station, maar ook door organisaties in de omgeving en buurtbewoners.

Initiatiefnemer Koen Idzenga is buurtbewoner en reist zelf veel met het openbaar vervoer. De stallingsfaciliteiten bij het station waren voor hem echter een doorn in het oog. Er zijn alleen onbewaakte stallingen met een beperkte aantal plekken. Bovendien is er nauwelijks ruimte voor bakfietsen, scooters, e-bikes en andere fietsen die je niet onbewaakt wilt achterlaten. Daar kwam bij dat de gemeente steeds vaker verkeerd geparkeerde fietsen verwijdert.

Een oplossing door de gemeente liet op zich wachten. Daarom heeft Idzenga het heft in eigen hand genomen en samen met de eigenaar van het voormalige ministerie de fietsenstalling gerealiseerd. Op www.fietsenstallinglaanvannoi.nl kun je een abonnement afsluiten waarbij je voor € 15,- per maand 24/7 toegang krijgt tot de overdekte fietsenstalling met cameratoezicht om je fiets te stallen.

Met de stalling wil Idzenga ook het bereik van het station vergroten. Mensen die verder van het station wonen, kunnen nu met een luxere fiets of e-bike naar het station komen en deze veilig stallen (en in de toekomst ook opladen).
Verder wil Idzenga faciliteiten aanbieden voor bedrijven in de omgeving om met bedrijfs(deel)fietsen hun werknemers te faciliteren en te stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen. De combinatie met de auto is daarbij ook mogelijk. Het pand beschikt namelijk over een groot aantal parkeerplaatsen in de parkeergarage die kunnen worden gehuurd. De stalling kan daarnaast fungeren als ‘buurtstalling’ voor buurtbewoners die hun tweewieler niet op straat willen laten staan.