12/10/2017

Haagse wethouder steekt Duim Omhoog voor fietsers

Fotobijschrift: Haags verkeer wethouder en regiobestuurder Tom de Bruijn steekt zijn duim omhoog om fietsers aan te moedigen.

Fietsers die vanmorgen in Den Haag op de kruising Koekamplaan/Laan van Reagan en Gorbatsjov fietsen kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering voor hun inspanningen kregen zij niet alleen een Duim Omhoog maar tevens een passende attentie in de vorm van een fietsbel. Wethouder Verkeer Tom de Bruijn was al vroeg op pad om de fietsers te belonen.

De Bruijn: "Fietsen naar het werk is niet alleen gezond, het draagt ook bij aan een beter klimaat in de stad. En het voorkomt files en vertragingen. Ik zou daarom veel meer mensen willen oproepen met de fiets naar het werk te gaan. Vandaag sta ik hier echter om de mensen die nu al fietsen toe te juichen en mijn duim voor hen omhoog te steken. Ga zo door!"

Fietsen voor het goede doel Fietsers worden niet alleen toegejuicht ze worden ook uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel. Dit jaar sparen we voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Download de Toury Fietsgame en elke kilometer telt mee. Of mail je aantal gefietste naar fietskilometers@toury.nl.

Op de app zie je bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is, kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit op het werk te komen. Alle acties staan op www.ga3punt0.nl.