HagaZiekenhuis: we hebben nu voor alle afstanden een vervoersoplossing

Met de auto, taxi, fiets of e-bike naar het werk
Duurzame mobiliteit is belangrijk bij het HagaZiekenhuis, al in 2012 waren zij de eerste winnaar van de MobiliteitsAward Haaglanden. Met de komst van het Coronavirus was het voor een aantal medewerkers minder prettig om met het openbaar vervoer te reizen. "Heel fijn is dat we door verschillende organisaties, waaronder Bereikbaar Haaglanden en Rijnland te hulp zijn geschoten," zegt Alice Verrips. Zij is projectleider Kwaliteit en Veiligheid bij het HagaZiekenhuis.

Vervoersoplossingen op maat
"Eigenlijk hebben we nu voor alle afstanden een vervoersoplossing. We hebben auto's te leen gekregen voor personeel dat heel ver weg woont en daar zelf niet de beschikking over heeft. Noot Personenvervoervervoer haalt en brengt nu een deel van de medewerkers naar het werk die in regio Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Voorburg, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Midden-Delfland wonen.

Een lokale fietshandelaar heeft ons fietsen ter beschikking gesteld voor medewerkers die dichtbij wonen en vanuit Bereikbaar Haaglanden en Rijnland kregen we e-bikes te leen. Ook die waren zeer welkom. Twee medewerkers met een vervoerprobleem die verder weg woonden, gebruiken deze nu in het woon-werkverkeer. Zij wilden mede vanuit duurzaamheid niet met de auto komen en dat juichen we toe. Een derde e-bike wordt wisselend ingezet voor medewerkers die een paar dagen op een andere, verder weg gelegen locatie, moeten werken. De reacties van de collega's zijn enthousiast. Fijn dat we zo onze medewerkers allemaal op de plaats van bestemming kunnen krijgen.

Meer weten over de actie Fietsen voor de Gezondheidszorg? Neem contact met ons op.