Kalisvaart Technisch beheer BV: Stappen in duurzaamheid

"We hebben meerdere maatregelen doorgevoerd zoals belevering op projecten en de monteurs werken nu met tablets in plaats van papieren bonnen. Daarnaast rijden de medewerkers steeds vaker op scooters en met het openbaar vervoer en laten de auto staan," somt DGA Leo Kalisvaart op.

"Ook het aantal kilometers dat wordt gereden is verminderd doordat de monteurs niet meer standaard naar de zaak komen om te starten maar direct naar de klus gaan. Dat is een van de voordelen van het werken met tablets. Vervuilende dieselbussen zijn vervangen door elektrische bussen. Alle maatregelen bij elkaar besparen ons dat minimaal 8 uur per week en een aanzienlijk aantal kilometers door de slimme logistieke maatregelen.

We zijn er echt overtuigd dat dit beter is. We hebben als Kalisvaart elektrische vervoermiddelen en als elektrisch nog niet voldoet, dan rijden wij met de schoonste auto's. We streven ernaar om elk jaar een stap te maken in duurzaamheid. De komende jaren zal het wagenpark nog meer worden verduurzaamd, werken de monteurs nog meer digitaal en verbruikt de binnendienst nog minder papier. We zijn trots op ons bedrijf en op onze collega's die allemaal meedenken en meewerken aan verduurzaming en het mede mogelijk maken."