06/06/2018

Kilometers fietsen voor een riksja

Vorig jaar hebben honderden mensen in Haaglanden en Rijnland ruim 200.000 kilometers bij elkaar gefietst naar het werk voor het goede doel. Vandaag werd dit goede doel, een fietsriksja, feestelijk overhandigd aan bewoners en cliënten van WZH Transvaal.

Als officieel overhandigingsmoment fietste Roel Lenoir, fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden, de rikjsa door de tuin van WZH Transvaal. Een van de bewoners en locatiemanager Gharty Filemon zaten comfortabel in de riksja. Filemon: "Wij zijn heel blij met dit handige elektrische vervoermiddel waarmee vrijwilligers op stap gaan met bewoners en cliënten. Bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben of plekken waar ze niet zomaar meer zouden komen. Onderweg kunnen de passagiers samen kletsen en herinneringen ophalen. Dat wordt enorm gewaardeerd."

Op de fiets werkt 3x beter
De fietsactie voor het goede doel maakte onderdeel uit van de campagne Ga3.0 Op de fiets werkt 3x beter waarmee werkgevers en medewerkers worden verleid vaker de fiets te pakken. Fietsen is niet alleen gezond en duurzaam, het helpt ook mee om files en vertragingen te voorkomen. Lenoir: "Het is fijn dat je met fietsen, dat goed is voor jezelf, ook kan bijdragen aan iets moois voor een ander. De fietsactie is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten en werd mede mogelijk gemaakt door de MRDH, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Hartelijk dank aan iedereen die heeft mee gefietst en dit mogelijk heeft gemaakt."