01/04/2021

Let's Walk maakt je op een leuke manier fitter.

 ‘Lopen verdient alle aandacht! Het maakt je fit, juist ook als je thuiswerkt, reduceert CO2, en het draagt bovendien bij aan een goed humeur. Dus doe mee, ga lekker lopen!’
Deze oproep, ondersteund door sprinter Churandy Martina, leverde 14 aanmeldingen op. De eerst groep werkgevers heeft inmiddels 2 maanden gelopen: evofenedex, Brouwer Company, Langerak de Jong en het vitaliteitsprogramma ‘Sterk in je Werk’ voor de Leidse regio (daaronder vallen de gemeenten: Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Servicepunt71 en Holland-Rijnland).

Reacties van deelnemers

De actie Let’s Walk, die Bereikbaar Haaglanden en Rijnland samen met de Hersenstichting heeft opgezet, heeft veel positieve energie losgemaakt. Een paar reacties uit de velen: 
‘Wat opviel waren de leuke reacties van de collega’s. Door het wedstrijdelement werden onze mensen getriggerd om dat extra “ommetje” per dag te doen. Wij vinden het belangrijk beweging te stimuleren en deze tool was voor iedereen beschikbaar zonder dat je een topsportconditie nodig hebt’. Arianne de Vreugd, Brouwer Company. 

Het enthousiasme voor de actie wordt het beste verwoord door de volgende dames. Niet de minste want zij waren de overall winnaars van de eerste groep die een meet & greet met Churandy Martina winnen.

 

 

Cathalijne (gemeente Oegstgeest) schreef:
‘Ik kan me geen betere start van de dag bedenken dan een heerlijke wandeling met mijn hond door de natuur. Voorheen liep ik een kort rondje maar door ommetje loop ik nu 20 minuten of meer. Het wedstrijdelement zorgde ervoor dat ik geen dag over sloeg en voor de hoogste score wilde gaan. 

Ik heb veel gewandeld met mijn vader die door een hersenaandoening in een rolstoel terecht was gekomen. Hij heeft tot het laatste moment (hij is helaas eind januari overleden) ook echt met volle teugen genoten van de wandelingen. Daarom heb ik ook geld opgehaald voor de Hersenstichting, met een mooi bedrag als resultaat. Kortom, ik ben heel blij met wat het mij (en anderen) heeft gebracht’. 

 

 

Ramona (gemeente Leiden) schreef: 

‘Wat begon als een grapje, om een collega in te halen in het team “Leiden-7”, werd uiteindelijk het doel om de uitdaging met mezelf aan te gaan en om het vol te houden. Ik mis mijn passies salsa dansen en zwemmen. Hier ging ik ook altijd op de fiets heen, dus deze Challenge kwam precies op het goede moment.

Ik ben geen ochtendmens, ommetjes voor 9.00 uur waren de grootste uitdaging. Werd altijd wakker met stijve spieren en gewrichten. Sinds de ochtend-wandelingen zijn deze klachten zo goed als weg, dat is het mooiste geschenk, naast het winnen natuurlijk.

Wat is bijgebleven is mijn lunchwandeling in de zon (zonder paraplu) toen het keihard begon te regenen. Normaal word ik dan chagrijnig. Maar ik kreeg nu een glimlach op mijn gezicht, want ik zag 2 prachtige regenbogen. Moest denken aan Gene Kelly met zijn “Singin’ in the Rain”. Ik ben heel blij dat de gemeente Leiden is gestart met het vitaliteitsprogramma “Sterk in je werk”.  Ik voel me fitter en tijdens het wandelen doe ik nieuwe ideeën op. Mijn favoriete quote: “Everybody wants happiness. Nobody wants pain, but you can’t have a rainbow without a little rain”.