Low Car Diet


Hierbij daag ik jou uit om mee te doen met het Low Car Diet. Dit is een bewezen maatregel die zeer effectief is in het structureel terugdringen van filevorming. Bijkomend voordeel is dat jij en je collega’s leuker, goedkoper, schoner, en gezonder kunnen reizen. Hieronder 4 korte punten ter toelichting.

Waarom meedoen aan het Low Car Diet?
De reden voor meedoen is simpel: u bespaart geld terwijl er minder CO2 uitgestoten en juist meer bewogen wordt door hun werknemers. Het Low Car Diet loopt voor een periode van 1 maand en werkgevers in Haaglanden kunnen zich aan elkaar meten. Met highspeed e-bikes, elektrische auto’s en meer openbaar vervoer gaan deelnemers de strijd aan zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Het Low Car Diet-team maakt het reisgedrag vervolgens voor hen en voor u inzichtelijk, aan de hand van een dagboek dat ze zelf invullen.

Welk resultaat biedt het Low Car Diet?
Tijdens het Low Car Diet 2015 bespaarden de bedrijven gemiddeld €1.500,- op reiskosten. Dit komt neer op €70,- per medewerker, dus hoe meer deelnemers meedoen hoe groter de besparing. Daarnaast reisden deelnemers 50% schoner en bewogen ze 40% meer. Alle vooruitgang wordt online bijgehouden en na de wedstrijd kunnen wij u helpen om de mobiliteitsveranderingen blijvend te maken. In factsheet op deze pagina treft u meer informatie over de resultaten.Wie deden er al mee?
Bekijk hier de video met de ervaringen van eerdere deelnemers. 150 werkgevers en 1100 werknemers gingen u voor en waren erg enthousiast. Ook uit de regio Haaglanden deden al diverse werkgevers mee, waaronder ANWB, EY, gemeente Westland, gemeente Zoetermeer, Landal Greenparks, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Stedin.
 
Kijk op de website voor meer informatie en aanmelding. U kunt ook contact opnemen met Aral Voskamp, aral.voskamp@urgenda.nl, +31655895994