Martine Leewis: Grote plannen voor duurzame mobiliteit

Martine Leewis, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte: "Op de fiets naar mijn werk kunnen is heel fijn. Als ik op de fiets stap, weet ik ongeveer hoe laat ik aankom. Zonder stress. Dat is echt fijner dan met de auto aan te moeten sluiten in de rij. Leiden is een drukke stad met veel fietsers, auto's en bussen."

Als wethouder duurzame mobiliteit heb ik de ambitie om van de fiets het belangrijkste vervoermiddel binnen Leiden te maken. Dat draagt enorm bij aan de leefbaarheid in de stad. Daarbij is het super belangrijk dat fietsen veilig en comfortabel is. Bijvoorbeeld door snelfietspaden met weinig bochten, fietsstraten waar de auto te gast is en een goede, veilige plek om je fiets te parkeren. Vooral voor mensen die reizen in combinatie met bus of trein is dat erg belangrijk. Daarom komen er in het stationsgebied de komende jaren veel fietsparkeerplekken bij.
Als gemeente hebben we grote plannen voor duurzame mobiliteit. Samen met andere organisaties én Bereikbaar Haaglanden willen we op zoek gaan naar win-win-oplossingen."