14/09/2021

Met de e-bakfiets naar school? Probeer het eens!

Fietsen en lopen naar school is duurzaam en gezond. Minder auto’s bij de school is ook veiliger. Met kinderen op je fiets is het wel hard trappen tegen de wind in! Dat kan ook anders. Vandaag begeleidde wethouder Kees van Velzen (verkeer) van Alphen aan den Rijn moeder en kind al fietsend naar de Ichtusschool in Boskoop. In een gloednieuwe elektrische leenbakfiets.

Ouders van kinderen op de Ichtusschool die nu nog met de auto naar school komen kunnen de bakfiets reserveren. Voorwaarde is dat zij maximaal 15 kilometer van school wonen. Ouders kunnen de bakfiets dan een week lang uitproberen.

Wethouder Van Velzen: “Op deze manier laten wij ouders zelf ervaren hoe makkelijk het is om hun kind op de fiets naar school te brengen en door te rijden naar het werk. Hoe meer ouders dat doen hoe beter het is voor de leefomgeving van ons allemaal. En voorop die van onze kinderen.”

Samenwerking
De gemeente Alphen aan den Rijn werkt samen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland aan bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. Samen hebben zij deze probeeractie opgezet. De verzekering, het reserveringssysteem, een extra slot en een helpdesk zijn allemaal geregeld. De fiets wordt ter beschikking gesteld door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Dus geen kosten voor de school of voor de ouders.

Schoolbrengweek
De start van deze actie valt samen met de jaarlijkse Schoolbrengweek. En sluit aan op de jaarlijkse Europese mobiliteitsweek die start op donderdag 16 september. De leenactie loopt tot half december 2021.