10/04/2019

Nieuwe aanmeldingsronde versnellingsprojecten zero-emissie stadslogistiek

Het is vanaf 10 april voor gemeenten en experts weer mogelijk om nieuwe voorstellen voor versnellingsprojecten in te dienen. SPES wil gemeenten graag ondersteuning bieden bij het voorbereiden van de invoering van een zero-emissie zone voor stadslogistiek.

Samenwerkingsproject Expertpool Stadslogistiek
SPES ondersteunt gemeenten onder andere met financiën middelen en een stappenplan om een zero-emissie zone voor stadslogistiek dichterbij te brengen. SPES doet dit om de verduurzaming van stadslogistiek in Nederland een boost te geven, om steden duurzamer en aantrekkelijker te maken en te werken aan het doel van 30-40 emissievrije zones in Nederland.

Documenten ter ondersteuning
Er zijn diverse documenten ter ondersteuning zoals een juridische analyse, een stappenplan en een handreiking voor gemeenten.

Gemeenten worden uitgenodigd om samen met een expert een projectvoorstel in te dienen om in 2019 uit te voeren. Zowel voor gemeenten die de invoering van een zero-emissie zone al op de agenda hebben staan, als voor gemeenten die nog in een verkennende fase zijn heeft SPES passende ondersteuning. U kunt uw projectvoorstel inleveren tot en met woensdag 8 mei 2019.

Meer informatie?
Neem contact op met Remco Hoogma. E-mail: stadslogistiek@ce.nl.