Nieuwsoverzicht

Tips voor werkgevers over corona

24/09/2020

De overheid wil dat mensen op een veilige, vlotte en duurzame manier van A naar B kunnen reizen. Daarom zijn er voor werkgevers praktische tips over mobiliteit opgesteld. De overheid doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Want als de tips goed worden benut, kunnen veel sectoren aan de slag blijven. Tegelijkertijd houden we Nederland bereikbaar. Bekijk de folder.

 

Zo werkt het!

23/09/2020

Op het nieuwe platform www.zowerkthet.nl vind je alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Zowerkthet.nl ondersteunt zowel werkgevers als werknemers met allerlei tips, adviezen en blogs. Het is een landelijk platform en een initiatief van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam). Verder doen alle regiopartners in Nederland mee, ook Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Neem eens een kijkje!  

 

Probeer nu gratis een elektrische deelscooter

22/09/2020

Vanaf vandaag kunnen mensen in Den Haag, Rotterdam, Delft, Lansingerland, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Albrandswaard en op Voorne-Putten gratis 45 minuten een elektrische deelscooter van felyx, Check of GO Sharing proberen. De 45 minuten kunnen in een rit worden gebruikt, maar bij felyx en GO Sharing mogen ze ook verdeeld worden over meerdere ritten. Aanmelden voor de actie kan via www.ways2go.nl. Het doel van de probeeractie is om mensen laagdrempelig te laten kennismaken met een deelscooter. De actie loopt tot medio december 2020 en is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming, de partijen achter de campagne Ways2go. De actie wordt mede ondersteund door de gemeenten Den Haag en Rotterdam. Hoe werkt het? Om mee te doen

 

Webinar ‘Money Talks’

22/09/2020

In het woonwerk-verkeer gaat heel veel geld om. Sinds het uitbreken van corona werken echter veel medewerkers thuis. Wat doen we als werkgever nu met die woonwerk-verkeer geldpot: gewoon uitkeren? Inhouden en er andere vergoedingen voor verstrekken? Waar zit de fiscale ruimte? En hoe om te gaan met de verworven rechten? Lees verder.

 

Webinar Bouwlogistiek

22/09/2020

Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? Als er midden in de stad wordt gebouwd is de bouwplaats te krap om iedereen er te laten parkeren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zien we dat dat ook niet hoeft. Medewerkers kunnen met het ov komen (al jaren een beproefde methode in Londen) en nu ook in hartje Rotterdam. En bij kleinere leveringen kan een bakfiets zoals in Den Haag worden ingezet. En de bouwvakker zelf? ‘Wat hij niet kent dat vreet hij niet’ ? of is er best een mouw aan te passen als je het gesprek aangaat en ze de voordelen zoals tijdwinst laat ervaren? Lees verder.

 

Nieuwe collega’s in Rijnland

18/09/2020

Daphne Treurniet en Paul Hoffschult zijn onze nieuwe collega’s in Rijnland. Graag maken ze met u kennis om aan de slag te gaan met duurzame mobiliteit en met slimme en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Ze stellen zich graag aan u voor.

 

Derde fietsenstalling station Delft

07/09/2020

De fiets stallen en binnen vijf minuten op het perron: iedereen kan nu gebruikmaken van de derde ondergrondse fietsenstalling op station Delft. Met 2.400 nieuwe plekken is er nu in totaal plek voor meer dan 10.000 fietsen op het ov-knooppunt. De derde fietsenstalling is gebouwd in de kelder van Antoni, een multifunctioneel gebouw dat eind 2020 haar deuren opent aan het stationsplein. De ingang van de nieuwe stalling zit tussen de eerste en de tweede stalling. Lees verder op www.delft.nl.

 

Anderhalve dag thuiswerken scheelt 3 miljard kilometers per jaar

04/09/2020

Als 1 op de 10 mensen met een baan 1,5 dag meer thuis blijft werken, scheelt dat 3 miljard kilometers aan woon-werkverkeer per jaar. Dit levert jaarlijks 1,7 miljard euro op en 78 miljoen uur minder reistijd. De klimaatwinst wordt geschat op bijna 353.600 ton CO2. Dit blijkt uit onderzoek van CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu. Rob van Tilburg, directeur programma’s van Natuur & Milieu: ‘De cijfers laten zien dat meer thuiswerken loont, voor zowel werknemers, werkgevers, als het klimaat. Als we op de overige dagen duurzamer gaan reizen, maken we echte grote groene sprongen voorwaarts.’ Lees verder op de website van Natuur & Milieu.

 

Snelle Managers Estafette van start

03/09/2020

In Den Haag is vanmorgen de Snelle Managers Estafette van start gegaan. Hierbij krijgen managers uit Haaglanden en Rijnland twee weken lang de mogelijkheid te ervaren hoe het is om met een supersnelle speedpedelec naar het werk te gaan of naar zakelijke afspraken. Een speedpedelec is een e-bike waarmee hoge snelheden te behalen zijn (tot wel 45 kilometer per uur). Het afleggen van een afstand van 15 of 20 kilometer gaat snel en is dus geen enkel probleem. Zeker voor mensen die nu dit soort afstanden met de auto of het ov naar het werk afleggen, is de speedpedelec een ideaal alternatief. Geen vertragingen, geen parkeerproblemen, geen dure brandstof en geen uitstoot. Wel buiten bewegen, werken aan je fitheid (want je moet wel trappen), zonder bezweet aan te komen. Gemakkelijk

 

Word jij onze nieuwe collega?

04/08/2020

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is op zoek naar een Logistiek makelaar die fungeert als aanjager, motivator en realisator van slimme logistiek en daarmee een bijdrage levert aan minder en duurzamere vervoersbewegingen. Hierbij is de doelgroep de in ons gebied gevestigde logistieke bedrijven en bedrijven met veel logistieke bewegingen (als verladers en servicebedrijven). Bekijk de vacaturetekst en neem contact met ons op. Reacties kunnen gestuurd worden naar ons secretariaat.

 

Komende jaren in het teken mobiliteitstransitie

03/08/2020

Is er de laatste maanden door corona ineens al veel veranderd op het gebied van mobiliteit, de komende jaren zal de transitie nog groter worden. Denk aan de verstedelijking maar ook aan elektrificering van het wagenpark en de focus op deelvervoer. Wat blijft is dat werkgevers ondersteund worden in de transitie met maatwerk en door experts die de samenhang in het gebied kennen. Jan Breugem, programmamanager en teamleider van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland schetst de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Lees het interview met Jan Breugem.

 

2019 was productief jaar

22/07/2020

2019 was voor Bereikbaar Haaglanden en Rijnland een fijn en productief jaar: We gingen niet alleen projectmatig met werkgevers aan de slag gingen, maar we sloten ook deals met hen. Onze community werd uitgebouwd tot 112 individuele en 19 collectieve convenantpartners. En we bouwden een community rond een infrastructureel knelpunt: de Koningstunnel Coalitie. Lees onze Terugblik 2019.