Nieuwsoverzicht

Grote stijging verkoop elektrische snorfietsen

15/04/2021

In maart is een recordaantal van 5.952 nieuwe snorfietsen geregistreerd, blijkt dinsdag uit cijfers van BOVAG en dataprovider RDC. Met name de elektrische exemplaren waren afgelopen maand in trek. Van de verkochte snorfietsen was een derde elektrisch aangedreven. Lees verder op nu.nl.

 

Lightraillijn tussen Leiden en Dordrecht stap dichterbij

14/04/2021

Het Kabinet stelt een bedrag van 1 miljard euro uit het Groeifonds beschikbaar voor verdere OV ontwikkeling in de Zuidelijke Randstad. Het geld zal benut worden voor het realiseren van extra spoor tussen Leiden en Dordrecht en versterking van station Laan van NOI. Met het geld kunnen belangrijke eerste stappen gezet worden in de verdere versterking van het OV-netwerk in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Zo verbetert de bereikbaarheid, wordt woningbouw versneld en de economie structureel versterkt. Lees verder op mrdh.nl.

 

Aanschaf emissieloze bedrijfsauto's financieel aantrekkelijker met SEBA

09/04/2021

Als ondernemer in Nederland is het mogelijk om bij de aanschaf van een emissieloze bedrijfsauto (koop of financial lease) gebruik te maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Deze regeling is ontwikkeld omdat het kabinet het rijden in emissieloze bedrijfsauto’s voor alle ondernemers aantrekkelijker wil maken. Dit vermindert CO2 uitstoot en draagt bij aan schone lucht. De subsidie verkleint het prijsverschil tussen een emissieloze bedrijfsauto en een bedrijfsauto op fossiele brandstof (benzine/ diesel). De regeling geldt voor nieuwe, emissieloze, lichtere en zwaardere bedrijfsauto’s die zijn bedoeld voor het vervoer van goederen, om precies te zijn de voertuigcategorieën N1 of N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg. Lees verder op rvo.nl

 

Werkgevers beloven fossielvrij wagenpark in 2025

09/04/2021

De wagenparken van 37 Nederlandse werkgevers moeten over vier jaar volkomen fossielvrij zijn. Het gaat om 23.000 personenauto’s zonder CO2-uitstoot die deze bedrijven willen introduceren. De directeuren van de werkgevers, die verenigd zijn in de coalitie Anders Reizen, hebben hun handtekening gezet onder deze verklaring. Hiemee hopen de werkgevers de CO2-uitstoot door zakelijke kilometers te verminderen. Het is namelijk de ambitie om in 2030 de zakelijke uitstoot te halveren ten opzichte van 2016. In de coalitie Anders Reizen wordt al sinds 2015 gewerkt aan de verduurzaming van deze vorm van mobiliteit. Corona zorgt bovendien voor de versnelling van een trend, waarbij werkgevers willen dat werknemers schoner, minder en flexibeler reizen. Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Nieuwe fietsacties voor onze partners

07/04/2021

Speciaal voor onze convenantpartners organiseren we ook dit jaar weer kosteloos diverse aantrekkelijke acties om fietsen naar het werk te stimuleren. Zo kunnen uw medewerkers gratis 5 dagen lang een e-bike uitproberen. Of we zetten een e-bikeprobeer pool neer bij uw organisatie. Ook het uitproberen van een bakfiets om de kinderen naar school te brengen of een elektrische vrachtfiets om uw goederen te bezorgen behoren tot de mogelijkheden. En de medewerkers die al fietsen? Die belonen we graag door de fietsenmaker op de zaak langs te laten komen. Interesse of meer weten? Neem contact op met Roel Lenoir. Ook als u nog geen convenantpartner bent, informeren wij u graag over de diverse mogelijkheden.

 

Fietsen bevalt gewoon heel goed

02/04/2021

Winda Handajani rijdt elke dag van haar woonplaats Alphen aan den Rijn naar haar werk in Leiden. Van deur tot deur is dat precies 15 kilometer. Winda: "Ik fiets altijd, tenzij het glad is dan pak ik het openbaar vervoer. Maar liever niet want op de fiets kan ik mijn hoofd even leegmaken. Wind of regen maakt mij niet uit, daar kan je je op kleden. Juist die frisse lucht is fijn, daarom ga ik ook liever niet met het openbaar vervoer. In Indonesië waar ik vandaan kom, zijn de ramen in de bussen open en waait het lekker door. Hier zijn ze dicht en dat wordt het al snel benauwd." Winda is echt een enthousiaste fietser: "Ja, ik fiets graag. Dan heb ik tijd voor mijzelf. Ik rijd op een gewone fiets, geen e-bike en ik probeer er naar mijn werk niet langer over te doen dan

 

Welkom nieuwe collega's!

02/04/2021

Ons team is uitgebreid met drie mobiliteitsadviseurs. Ze stellen zich hier voor. Foto: Etienne Oldeman Elske van de Fliert: "Het is mijn missie om in Nederland alle wagenparken en mobiliteit nul emissie te krijgen. Daarom ben ik blij dat ik aan de slag kan rondom de A4: de werkgevers die langs de A4 gevestigd zijn, gaan (weer) last krijgen van files. Straks is de corona-rust op de snelweg voorbij en wordt het weer als vanouds aansluiten. Gelukkig kan je als werkgever veel doen om je mensen te helpen hier niet al te veel last van te hebben. Zelf wandel en fiets ik graag. Ik ben dol op het bos, de hei en de weilanden. Nederland is prachtig, wat dat betreft hoef je helemaal niet ver om een mooie vakantie te hebben. Ik ben van een pragmatische en enthousiaste aanpak. Mensen

 

Let's Walk maakt je op een leuke manier fitter.

01/04/2021

 ‘Lopen verdient alle aandacht! Het maakt je fit, juist ook als je thuiswerkt, reduceert CO2, en het draagt bovendien bij aan een goed humeur. Dus doe mee, ga lekker lopen!’ Deze oproep, ondersteund door sprinter Churandy Martina, leverde 14 aanmeldingen op. De eerst groep werkgevers heeft inmiddels 2 maanden gelopen: evofenedex, Brouwer Company, Langerak de Jong en het vitaliteitsprogramma ‘Sterk in je Werk’ voor de Leidse regio (daaronder vallen de gemeenten: Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Servicepunt71 en Holland-Rijnland). Reacties van deelnemers De actie Let’s Walk, die Bereikbaar Haaglanden en Rijnland samen met de Hersenstichting heeft opgezet, heeft veel positieve energie losgemaakt. Een paar reacties uit de velen: 

 

Opzetten bouwhubs zorgt voor minder CO2

30/03/2021

De aanwezigheid van bouwhubs kan ervoor zorgen dat er minder bouwverkeer door de stad rijdt en daarmee de CO2-uitstoot door zwaar materieel vermindert. Dit blijkt uit onderzoek van TNO dat in opdracht van MoVe is gedaan. Bouwhubs zorgen er daarnaast voor dat bouwlogistiek slimmer georganiseerd is. Lees verder op mrdh.nl.

 

Weekendafsluiting A13 9-12 april

29/03/2021

Van vrijdag 9 april 22.00 uur tot maandag 12 april 2021 05.00 uur wordt er gewerkt aan de snelweg A13 richting Den Haag, tussen knooppunt Kleinpolderplein en de aansluiting met de N470. Het werk bestaat uit het aanbrengen van stil asfalt en onderhoud aan voegovergangen, bruggen en viaducten. Lees verder op rijkswaterstaat.nl.

 

Afsluiting Beneluxtunnel 26-29 maart

25/03/2021

Rijkswaterstaat sluit in het weekend van 26-29 maart 2021 de Beneluxtunnel in beide richtingen af voor alle verkeer, wegens werkzaamheden. Om redenen van verkeersmanagement en verkeersveiligheid wordt dan ook de Ketheltunnel in zuidelijke richting afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Lees verder op rijkswaterstaat.nl.

 

Fietsen en lopen beïnvloeden de gezondheid

19/03/2021

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft onderzocht hoe fietsen en lopen de gezondheid beïnvloeden én andersom. Uit het resultaat blijkt dat mensen die meer gaan lopen, gewicht verliezen. Als mensen minder gaan lopen, dan leidt dat juist tot een gewichtstoename. Mensen die meer gaan fietsen voelen zich daardoor gezonder. Voor mensen die meer gaan lopen, geldt dat niet. Lees verder op kimnet.nl.