Nieuwsoverzicht

12 juni Autoloze Dinsdag

16/05/2018

Op 12 juni organiseert Enexis Groep de Autoloze Dinsdag. Een dag waarop we de auto laten staan en bewust kiezen voor een duurzaam alternatief. We gaan op de fiets, te voet, met het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken mag ook. Zo besparen we enorm veel CO2-uitstoot. Sluit ook uw organisatie aan en laat de auto staan en/of vraag een toolkit aan. Lees meer.  

 

GaFietsen!

16/05/2018

Wat hebben Portugal en Zoetermeer gemeen? Het zijn alle twee geweldige plekken om te fietsen. En dat zien we de komende maanden op zaterdag om 16.00 in het programma GAFIETSEN van SBS. De eerste uitzending is op 19 mei, daarna volgen 2 juni, 9 juni en 16 juni. Veel kijkplezier!

 

Fietsers baas op fietsstraat

14/05/2018

Het is rood en het ligt midden op de weg, wat is dat? Een fietsstraat! Rond 2004 behoorde Delft tot de eerste gemeenten die ze aanlegden. Inmiddels liggen ze overal in Nederland. De fiets is in Delft hét vervoermiddel geworden, stelt David Polman, adviseur Ruimte & Economie bij de gemeente. En dat heeft vooral veel voordelen, vindt hij. “In tegenstelling tot autorijden is fietsen schoon, gezond om te doen en houdt het de stad bereikbaar.” Maar de populariteit van de fiets heeft ook een keerzijde: “Het wordt steeds drukker in de stad en dat geldt ook voor fietsverkeer. Dit blijkt ertoe te leiden dat steeds meer fietsers zich minder veilig voelen. In recent ANWB-onderzoek scoorde Delft op dat punt echt minder goed dan voorheen.” Lees verder op www.

 

Fietsenstalling Laan van NOI 24/7 toegankelijk

08/05/2018

Op 6 mei 2018 heeft FietsenstallingLaanvanNOI.nl haar deuren geopend in het voormalige ministerie van Sociale Zaken, tegenover het station aan de Anna van Hannoverstraat. In de stalling kun je veilig en snel je fiets achter slot en grendel stallen. Voor € 15,- per maand krijg je met je persoonlijke toegangspas 24/7 toegang tot de overdekte fietsenstalling met cameratoezicht. De stalling is te gebruiken door gebruikers van het station, maar ook door organisaties in de omgeving en buurtbewoners. Initiatiefnemer Koen Idzenga is buurtbewoner en reist zelf veel met het openbaar vervoer. De stallingsfaciliteiten bij het station waren voor hem echter een doorn in het oog. Er zijn alleen onbewaakte stallingen met een beperkte aantal plekken. Bovendien is er nauwelijks ruimte voor

 

Deel 2 werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust

04/05/2018

Op 7 mei start de gemeente met deel 2 van de werkzaamheden. De Machiel Vrijenhoeklaan gaat dan ook dicht tussen het tankstation en de De Savornin Lohmanlaan. Het 1e deel blijft afgesloten. De kruising met de Muurbloemweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze is wel bereikbaar voor voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten. Het tankstation blijft bereikbaar. Lees verder op denhaag.nl.

 

Thuiswerkers zijn productiever

02/05/2018

Werknemers doen thuis toch lang niet zo hard hun best? Misschien zitten ze wel stiekem Netflix te kijken. Niet waar, zo blijkt uit onderzoek. Thuiswerkers zijn juist productiever dan de mensen op kantoor. Om thuiswerken te bestuderen, werkte Stanford University samen met het Chinese bedrijf CTrip, de grootste reisaanbieder van het land. CTrip was zeer geïnteresseerd in de mogelijkheid tot thuiswerken. Want: in de stad Shanghai, waar het hoofdkantoor staat, zijn de huizenprijzen zo hoog dat personeel er geen woning kan betalen en lang moet forenzen. Ook kantoorruimte is duur, waardoor het steeds lastiger werd het groeiende bedrijf te huisvesten. Lees verder op AD.nl.

 

Reizen met betaalkaart

01/05/2018

De banken en de OV-bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk gefaseerd de contactloze betaalkaart of mobiel met NFC als vervoersbewijs in het OV te introduceren. Het gebruik van de contactloze betaalkaart of NFC-mobiel bij het in- en uitchecken en afrekenen is een logische en laagdrempelige keuze voor de reiziger en biedt de reiziger gemak en veiligheid bij zijn reis in het OV. Lees verder op de website van Translink.

 

Primeur in Poeldijk: meest energieneutrale weg van Nederland

25/04/2018

Nog een paar maanden en dan is het zover: een heuse primeur in Poeldijk. De Nieuweweg is dan de meest energieneutrale weg van Nederland. Wat gaan we daar allemaal zien? Wie over de Nieuweweg (N211) van Poeldijk naar Den Haag kachelt, moet nu nog oppassen geen pilonnen, hekken of wegwerkers omver te kegelen, maar over een paar maanden is het zorg om vooral niet afgeleid te raken door alle technische snufjes die in en langs de weg zijn aangebracht. Want het wemelt straks van de futuristische zonnepanelen en bijzondere stoplichten op het traject van 2,4 kilometer. Lees verder op AD.nl.

 

Verkeerssituatie Bostelbrug in Leiden gewijzigd

23/04/2018

Vanaf donderdag 19 april 05.00 uur tot begin juni is de Bostelbrug afgesloten voor vrachtverkeer en is de verkeerssituatie bij de brug gewijzigd. De monumentale Bostelbrug (de verbinding tussen de Prinsessekade en het Kort Rapenburg) moet worden vervangen. Die vervanging staat gepland voor 2021, tegelijk met de herinrichting van Kort Rapenburg en Prinsessekade. Uit de laatste inspectie van de brug blijkt echter dat hij sneller achteruit gaat dan verwacht. Daarom wordt de Bostelbrug binnenkort ondersteund met stalen buizen. Lees verder voor meer informatie, veel gestelde vragen en de omleidingsroute.

 

Leiden de ultieme fietsstad?

06/04/2018

Programma voor jong en oud Wat is een ultieme fietsstad? Is de Leidse regio stiekem al een fietsmetropool? Van donderdag 19 tot en met 25 april 2018, organiseert RAP Leiden de Architectuurweek om antwoord te krijgen op die vragen. Het programma vindt plaats op verschillende locaties in de Leidse regio en bestaat uit een congres voor professionals en daarnaast allerlei gratis activiteiten voor jong en oud, zoals een internationale expositie waar je alleen met de fiets naartoe kunt, een Flinke Familie Fietstocht en een filmontbijt in het Kijkhuis. Meedoen? Meer informatie over de activiteiten vindt u op www.architectuurweek.org.

 

A20 weekendafsluiting 6-9 april Westland - Rotterdam

05/04/2018

Rijkswaterstaat voert asfaltwerkzaamheden uit aan de A20. Daarom is de snelweg van vrijdagavond 6 april 22.00 uur tot maandagochtend 9 april 05.00 uur afgesloten vanuit het Westland richting Rotterdam. De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluitingen Maasdijk (6) en Vlaardingen-West (8). De toerit Maasdijk (6) en de toe- en afrit Maassluis (7) van de A20 richting Vlaardingen/Rotterdam zijn afgesloten. Dat geldt ook voor verzorgingsplaats Aalkeet. Met gele borden en informatiepanelen worden weggebruikers omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Buslijnen Er zijn ook verschillende buslijnen die over de A20 rijden, waaronder de bussen ter vervanging van de Hoekse Lijn. Op zondag worden ook extra bussen ingezet in verband met

 

Forse groei files in eerste kwartaal

04/04/2018

Het aantal files op onze wegen is in het 1e kwartaal van dit jaar fors gestegen in vergelijking met deze periode in 2017. Uit cijfers van ANWB Verkeersinformatie blijkt dat de filezwaarte op alle A- en N-wegen in ons land in het eerste kwartaal van 2018 ruim 25 procent hoger uitkomt dan vorig jaar. Een opmerkelijke groei na een jaar waarin de filezwaarte vrijwel stabiel bleef. Lees verfder op de website van ANWB.