Nieuwsoverzicht

Verkeershinder route Kijkduin-Houtrust

19/03/2018

Op 26 maart starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden opgedeeld in 9 delen. In april 2019 is de weg weer klaar voor gebruik. De werkzaamheden brengen naar verwachting veel verkeershinder met zich mee. Lees meer.

 

P+R is ook Park en Bike

18/03/2018

Een P+R kennen we allemaal. De auto parkeren aan de rand van de stad en vervolgens met het ov naar het centrum of naar het strand reizen. Nu zijn er aan de rand van Den Haag ook twee P+B, ofwel twee Park en Bike. Zowel bij De Uithof als bij Hoornwijck parkeer je de auto neer en vervolgens ga je met de fiets verder. Bijzonder is dat de prijzen hetzelfde zijn. Dus in de winter stap je over op de tram en in de zomer pak je de bekende groene stadsfiets om naar je werk in het centrum te gaan. Lees verder.

 

Westlandroute geopend

17/03/2018

Op 15 maart 2018 is de nieuwe Westlandroute geopend. Dat is de nieuwe naam voor de Verlengde Veilingroute, de verbindingsweg tussen de N213 en de N222.  

 

Gemeente, campus en Science Park Zuid starten deeleconomie

13/03/2018

Onder het motto "Het Science Park Zuid beweegt" zijn vandaag de eerste deelfietsen in Delft neergezet en wordt een variëteit aan slim en duurzaam vervoer aangeboden aan medewerkers van het Science Park Zuid. Medewerkers kunnen niet alleen gebruik maken van de deelfietsen maar ook van een carpoolapp om samen met collega's te reizen en van een website met gerichte lokale verkeersinformatie. Daarnaast hebben de organisaties een e-bike pool staan zodat medewerkers een week lang kunnen ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te reizen. Alle informatie is te vinden op: http://www.ga3punt0.nl/scienceparkzuid Lennart Harpe, wethouder verkeer en vervoer, gaf het startschot om het deelvervoer in gebruik te nemen. "Met de pilot van de Mobike

 

Ontheffing zware voertuigen in Delft niet meer gratis

12/03/2018

Bedrijven die met zware voertuigen de logistieke zone van de binnenstad in Delft in willen, gaan met ingang van 1 mei  € 85  leges betalen per ontheffing. De ontheffing is nodig voor elke vrachtwagen die meer weegt dan 3.500 kilo. Sinds 3 april 2017 geldt in de Delftse binnenstad al een inrijverbod voor deze zwaardere vrachtwagens. Bedrijven die met zo’n voertuig toch het gebied in willen, mogen dat alleen met een (jaar)ontheffing, die geldt tijdens venstertijden. Deze ontheffing is tot en met 30 april 2018 nog gratis, maar kost vanaf 1 mei € 85. Lees meer.

 

Schone en slimme bevoorrading van Den Haag in 2025

09/03/2018

In 2025 worden winkels, horeca, kantoren en bewoners de Haagse binnenstad alleen nog bevoorraad door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. Dat is de ambitie van de gemeente Den Haag, Stichting Binnenstad, Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Den Haag, VNO NCW, Uneto-Vni, TLN en EVO Fenedex. De partijen leggen deze ambitie vast in het 'Convenant Stedelijke Distributie'. Op 8 maart is het convenant ondertekend. Uitwerken maatregelen Om de ambitie van 0-emissie-bevoorrading in 2025 te realiseren, gaan de partijen de komende tijd maatregelen uitwerken. Mogelijke maatregelen zijn: het verlengen van de toegang tot de binnenstad door schone voertuigen, een subsidie om schone voertuigen aan te schaffen en het slim organiseren van de

 

Vieze vrachtwagens mogen over paar jaar Den Haag niet meer in

08/03/2018

Het centrum van Den Haag wordt mogelijk al over twee jaar verboden terrein voor veel vervuilende vrachtwagens. De gemeente overweegt in de periode 2020-2022 de milieuzone voor vrachtverkeer aan te scherpen. Daarna zouden alleen nog Euro VI voertuigen worden toegelaten, dat zijn vrachtwagens die voldoen aan de meest recente Europese normen. Ter vergelijking: de huidige milieuzone weert Euro I tot en met Euro III vrachtwagens. Dat blijkt uit afspraken die de gemeente Den Haag, ondernemers en transporteurs donderdag gaan ondertekenen. De bedoeling is dat winkels, horeca, kantoren en de bewoners van de Haagse binnenstad vanaf 2025 alleen nog worden bevoorraad door voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. Lees verder.

 

Zo regelen werkgevers hun mobiliteit

05/03/2018

NS heeft haar tweede Benchmark Zakelijke Mobiliteit gepubliceerd. Daarin vertellen zo’n 600 werkgevers hoe zij hun mobiliteit regelen. De auto blijkt nog altijd leidend, maar 32 procent van de bedrijven zegt actief te sturen op minder autokilometers. Aantrekkelijk werkgeverschap staat bovenaan de lijst wat werkgevers belangrijk vinden bij het nemen van mobiliteitsmaatregelen of het opstellen van een mobiliteitsbeleid. Vorig jaar, bij de eerste Benchmark, vond 30 procent van de werkgevers dat het meest belangrijke, nu is dat verdubbeld naar 60 procent. Lees verder.

 

Aan de slag voor logistieke hotspot A12

22/02/2018

VNO-NCW West, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen en Zoetermeer hebben een overeenkomst gesloten om een betere vestiging mogelijk te maken van bedrijven langs de logistieke hotspot A12. Onder meer zijn afspraken gemaakt over welk type bedrijven waar moet komen, gezamenlijke marketing en acquisitie, en komt er onderzoek naar verduurzaming van bestaande en nieuwe bedrijventerreinen langs de A12. Lees verder.

 

Het hoe en waarom van de flitser

19/02/2018

Een derde van alle flitspalen in Nederland staat in Zuid-Holland. Waarom staan er zoveel in deze provincie? Het antwoord is simpel: er is in Zuid-Holland gewoon veel verkeer op de weg. Er wonen en werken veel mensen in de Randstad. Volgens de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) - de organisatie die de palen plaatst - is er door deze 'grotere verkeersintensiteit' ook een grotere verkeersonveiligheid. Hoe wordt bepaald waar flitspalen komen te staan? Een flitspaal komt er niet zomaar. De wegbeheerder - gemeente, provincie of Rijkswaterstaat - maakt eerst samen met de politie een analyse van de verkeersveiligheid van een bepaalde plek. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoeveel ongelukken er zijn geweest en wat de oorzaak was. Ook wordt er gekeken of er andere

 

Drie Haagse pilots met elektrische deelauto's bij woningbouwprojecten

09/02/2018

Wethouder Joris Wijsmuller ondertekent namens de gemeente Den Haag de City Deal ‘elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling'. Met dit driejarig programma gaan overheid, de deelnemende steden en ontwikkelaars ervaring opdoen met het delen van elektrische auto's in combinatie met door woningen opgewekte zonne-energie. Naast Den Haag, doen ook Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn mee. Lees verder.

 

Vanaf 2025 flink meer treinen tussen Den Haag en Rotterdam

05/02/2018

Op het spoortraject Den Haag – Rotterdam moeten vanaf 2025 flink meer treinen gaan rijden: acht intercity’s en zes sprinters per uur per richting. Dat betekent dat er elke vijf minuten eentje vertrekt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat trekt hier ruim 300 miljoen euro voor uit. De uitbreiding is volgens het ministerie nodig om de groeiende groep reizigers ook in de toekomst te kunnen bedienen. Lees verder.