Nieuwsoverzicht

Werkzaamheden Station Den Haag Centraal 22/2-1/3

17/02/2020

In verband met vernieuwing van het spoor is er van zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart van, naar en via Den Haag Centraal geen of beperkt treinverkeer. Houd rekening met: een aangepaste dienstregeling, omreizen, extra overstap of vervangend busvervoer; grote drukte in treinen en NS-bussen tijdensde ochtend- en avondspits. Kijk ook op NS.nl.

 

18 - 20 februari Nieuwe Gracht Delft afgesloten

13/02/2020

De Nieuwe Gracht is van dinsdag 18 februari tot en met donderdag 20 februari tussen de Westlandseweg en Leeuwenstein afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt dit deel van de weg verlegd. De afsluiting is nodig om ruimte te maken voor de ontwikkelingen binnen Nieuw Delft. De woonboulevard, Delftzicht en de Schieweg zijn tijdens de afsluiting bereikbaar via de Prinses Beatrixlaan en de Kruithuisweg. De Abtswoudseweg en de Engelsestraat blijven open, net als de fietsoversteek Abtswoudseweg-Mercuriusweg. Lees verder op delft.nl.

 

Resultaten fietsacties in beeld

11/02/2020

Maar liefst 465 mensen namen deel aan onze fietsacties. Ruim 25.000 kilometer werd afgelegd. Meer dan 37 ton CO2 werd bespaard. Kijk voor alle resultaten over de fietsacties op de infographic.

 

Werkzaamheden A4 februari - maart

07/02/2020

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 29 maart wordt er ’s avonds en ’s nachts gewerkt aan de A4 ter hoogte van de fietstunnel Hofweg (nabij Vlietland). De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verwijderen van het bestaande asfalt, het aanbrengen van de nieuwe onderlaag en asfalteren. Er wordt gewerkt in de avond vanaf 21.00 uur tot de volgende ochtend 05.00 uur. De werkdagen zijn maandag tot en met donderdag, in geval van slecht weer wordt er ook op vrijdagavond/nacht gewerkt. Lees verder op Rijnlandroute.nl.

 

Werkzaamheden station Leiden Centraal

04/02/2020

Van zaterdag 8 t/m zondag 16 februari werkt ProRail aan de noord- en oostkant van station Leiden Centraal. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een grote spoorvernieuwing. Zo worden er onder meer wissels en sporen vervangen. Dit zorgt voor geen of minder treinverkeer en kortere treinen. U krijgt te maken met omreizen, extra overstappen, aangepaste dienstregeling of vervangende NS stop- en snelbussen. Houd rekening met volle treinen, ook op andere trajecten, zoals Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, Leiden Centraal-Schiphol Airport en Den Haag Centraal-Rotterdam Centraal. Lees meer op ns.nl.

 

Steeds meer e-auto’s bij verhuurbedrijven

03/02/2020

Het aantal elektrische auto’s bij verhuurbedrijven die bij de BOVAG zijn aansloten, is flink toegenomen. In 2018 was 2 procent van alle wagens elektrisch. In 2019 is dat aandeel gegroeid tot 4,4 procent. Dat is vier keer zoveel als het aandeel EV’s in het totale Nederlandse wagenpark, aldus de branchevereniging. De cijfers komen uit de nieuwste editie van Verhuur in Cijfers, dat op 22 januari werd gepresenteerd tijdens het jaarcongres van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde verhuurtermijn afgelopen jaar -net als in 2018- ongeveer negen dagen bedroeg en dat ruim een op de vijf BOVAG-leden ook auto’s aanbiedt via een deelplatform. Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Ondernemers Weimarstraat delen elektrische bestelbus

31/01/2020

Ondernemers in de Weimarstraat gaan rijden met een elektrische bestelbus. Wethouder Bert van Alphen, sociale zaken en werk, overhandigde de sleutels van de nieuwe bus aan Guido Bokstijn, voorzitter van de BIZ (Bedrijveninvesteringszone) Weimarstraat. De elektrische deel-bestelbus voor BIZ-en is een proef van de gemeente Den Haag, Leaseplan en autodealer Zeeuw & Zeeuw. Lees verder op Platform Stedelijke Distributie.

 

Samen mobieler door autodelen

30/01/2020

Autodelen kan op verschillende manieren: U heeft geen auto maar dit zou af en toe wel handig zijn? Kies dan voor een deelauto en voorkom daarmee de kosten van een eigen auto. U heeft een auto maar die staat meerdere dagen per week stil? Laat anderen in uw auto rijden. Dit kan u jaarlijks honderden euro's opleveren. Of doe uw (tweede) auto weg en ga een deelauto gebruiken. Korting Om iedereen kennis te laten maken met dit duurzame fenomeen, biedt de gemeente Leiden - samen met twaalf buurgemeenten - kortingen aan op autodelen. Starten met autodelen? Neem een kijkje op www.mijnautojouwauto.nl.

 

TomTom: automobilist heeft meeste extra reistijd in Leiden

29/01/2020

Automobilisten in Leiden hadden vorig jaar de meeste vertraging in het verkeer in Nederland. Dat zegt TomTom in een jaarlijks rapport over de verkeersdrukte in de wereld, de Traffic Index. Gemiddeld had iemand in Leiden 30 procent extra reistijd. In de spits duurden autoritten daar nog langer: weggebruikers deden 18 minuten extra over een rit van een half uur. Leiden wordt gevolgd door Den Haag (28 procent extra reistijd) en Haarlem en Nijmegen (27 procent). In Amsterdam en Arnhem duurden autoritten 26 procent langer. In de top-10 staan verder Rotterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven. Lees verder op nos.nl.

 

Legaal op een elektrische step gaat niet snel gebeuren

28/01/2020

In allerlei Europese landen zie je steeds vaker mensen op kleine elektrische steps voorbij zoeven. Maar in Nederland mag je met bijna geen enkel model de openbare weg op. En dat zal ook niet snel veranderen, blijkt uit navraag bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fabrikanten en importeurs kunnen wel een aanvraag doen om een individueel model e-step als 'bijzondere bromfiets' toe te laten, zoals eerder gebeurde met de Segway en de Swing, maar daar gelden sinds mei vorig jaar extra strenge regels voor. Sindsdien is er nog geen enkele aanvraag binnengekomen, zegt het ministerie. Lees verder op nos.nl.

 

Waar bent u trots op?

25/01/2020

MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2020 Ook dit jaar wordt weer de MobiliteitsAward Haaglanden uitgereikt, een tweejaarlijkse prijs onder werkgevers en organisaties in Haaglanden en Rijnland die stappen hebben gezet op het gebied van duurzaamheid en slim reizen. Eerdere winnaars waren onder andere het Hagaziekenhuis, MN, ROC Mondriaan, Astellas Pharma, DB Telecom, Van Dorp Installatie en De Haagse Hogeschool/Urbinn. Wordt u dit jaar de winnaar van de MobiliteitsAward Haaglanden? Mail ons waarom u vindt dat u genomineerd dient te worden. Geef aan welke stappen u de afgelopen 2 jaar hebt gezet op het gebied van mobiliteitsmanagement, slim en duurzaam reizen. Wat heeft u gedaan om het fietsen te bevorderen of heeft u juist de logistiek duurzamer ingericht of uw ketenvervoer? We

 

29 en 30 januari - Werkzaamheden Schieweg Delft

24/01/2020

Vanwege de weersomstandigheden zijn vorige week de werkzaamheden ter hoogte van de Schieweg in Delft niet afgerond. Op woensdag 29 januari en donderdag 30 januari worden deze werkzaamheden ter hoogte van de Schieweg in Delft afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer teruggebracht naar één rijstrook en zijn enkele op- en afritten afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om vanaf de N470 vanuit Delfgauw/Pijnacker de Schieweg op te rijden en om vanaf de Schieweg de N470 op te rijden richting Delfgauw/Pijnacker. Volg tijdens de afsluiting de aangegeven routes om vanaf de N470 op de Schieweg of de Schoemakerstraat te komen en omgekeerd. Zie ook www.n470geeftenergie.nl.