Nieuwsoverzicht

Geen cent te verdienen aan elektrische auto voor autobedrijf

21/07/2019

De opmars van de elektrische auto lijkt niet meer te stuiten. Autobedrijven breken zich het hoofd over de vraag waaraan ze in de toekomst nog kunnen verdienen, want elektrische auto’s zijn nagenoeg onderhoudsvrij. ‘Over tien jaar bestaan de autoboulevards niet meer.’ 80.000 km-beurt Een Tesla bijvoorbeeld heeft maar om de 80.000 kilometer een ‘beurt’ nodig. En het bestverkopende elektrische automerk van Nederland doet niet aan showrooms in iedere stad. Kopen gaat via internet. ,,Alle automerken zullen aan die Tesla-methode moeten’’, zegt Renses. ,,Over tien jaar zullen de grote landelijke dealers nog showrooms hebben, waarvan ze er steeds meer sluiten om het hoofd boven water te houden. Maar die kleine zelfstandige dealer? Geen idee waar hij

 

Nieuwe fietstunnel Pijnacker: veilig en lekker fietsen naar werk en school

19/07/2019

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp, die bijvoorbeeld op de fiets naar het werk in Delft gaan, kunnen sinds donderdag 11 juli weer gebruik maken van het fietspad langs de N470. Hier is de fietstunnel onder de Komkommerweg weer geopend. Kinderen van de Johannesschool uit Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense. Lees verder op MRDH.nl.

 

Hoekse Lijn kan 30 september gaan rijden

19/07/2019

Maandag 30 september 2019 gaat de Hoekse Lijn rijden met passagiers. Als niets meer tegen zit, kunnen reizigers vanaf deze dag gebruik maken van de verlengde metrolijn B. Dat heeft het college van Rotterdam in een voortgangsrapportage meegedeeld aan de gemeenteraad. Lees meer.

 

Mobiliteitsaanpak CID Binckhorst van start

18/07/2019

De gemeente Den Haag, gemeente Leidschendam-Voorburg, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de provincie Zuid-Holland en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties starten met de uitvoering van mobiliteitsmaatregelen ter waarde van 137 miljoen in en direct bij het centrumgebied van Den Haag. Dit zogenoemde No Regret pakket is de eerste stap richting een nieuw mobiliteitssysteem voor het Haagse Central Innovation District en de Binckhorst (CID – Binckhorst). Overheden slaan de handen ineen om dit gebied in samenhang, integraal en regionaal te ontwikkelen. Door een goede bereikbaarheid met een hoofdrol voor ov en fiets willen we dit gebied economisch versterken en verstedelijking faciliteren. Lees verder.

 

Zomerborrel luidt de vakantie in

16/07/2019

Om de vakantieperiode feestelijk in te luiden kwamen werkgevers op 15 juli bijeen in het centraal gelegen Paviljoen Malieveld. Wethouder Robert Van Asten was aanwezig en meldde dat de Koningstunnel eerder opengaat dan verwacht. Waarschijnlijk al eind augustus. De gemeente doet er alles aan om de doorstroming te bevorderen en verwacht dat werkgevers ook hun steentje bijdragen. Daarom waren er diverse soorten deelvervoer aanwezig om uit te proberen. Zoals Amber met de elektrische deelauto, Felyx met de elektrische scooter en Cargoroo met de elektrische deelbakfiets. Vakantie of niet, de mogelijkheid is er nog steeds voor (aangesloten) werkgevers en hun medewerkers om een week lang een e-bike uit te proberen of om 8 weken lang het openbaar vervoer te proberen. Kijk op www.ga3punt0.nl voor

 

Minister wil minder transport over de weg

12/07/2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat goederen de komende jaren minder vaak over de weg worden vervoerd en vaker via de binnenvaart en goederentreinen. Een impuls van 40 miljoen euro moet zorgen voor een zogeheten modal shift. Dat staat in de Goederenvervoeragenda die de minister op woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Deze agenda bevat afspraken die met de Topsector Logistiek en de Logistieke Alliantie zijn gemaakt over efficiënter en schoner goederenvervoer. Naast de modal shift wordt geïnvesteerd in digitalisering om transport slimmer van A naar B te vervoeren. Lees verder op Logistiekprofs.

 

Kom naar de zomerborrel

09/07/2019

Uitproberen deelvervoer, een hapje, drankje, een sneak preview in de gerenoveerde Koningstunnel en een gesprek met wethouder Van Asten: dat is de zomerborrel! We zien u graag op maandag 15 juli aanstaande. Lees meer.

 

Ik ben om

13/06/2019

Bij de gemeente Katwijk zijn 2 e-bikes neergezet vanuit de e-bikepool. We bellen met de gemeentesecretaris Ray Jie Sam Foek met de vraag hoe de e-bikes bevallen. “Ik ben om,” zegt hij direct heel spontaan. “Ik heb de e-bike een paar keer gebruikt om naar zakelijke klanten te rijden en ik ben van huis naar het werk gefietst: een uitermate prettige manier van reizen.” Lees meer.

 

Mobiliteitsalliantie: Deltaplan om Nederland bereikbaar te houden

12/06/2019

De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 24 grote organisaties op het gebied van vervoer en transport, wil dat het kabinet zich opnieuw buigt over rekeningrijden in Nederland. Doel van onder meer de RAI Vereniging, ANWB, NS, Transport en Logistiek Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, de Fietsersbond en Rover is om kilometerheffing vanaf 2024 ‘voor iedereen en niet alleen in de spits’ in te voeren. De organisaties hebben hun voorstellen en zienswijzen gebundeld in een zogenoemd Deltaplan dat morgen aan het kabinet zal worden overhandigd. De Mobiliteitsalliantie wil dat politiek Den Haag nu al begint met het voorbereiden van het rekeningrijden dat over 5 jaar een feit moet zijn. ,,We zijn unaniem. Het volgende kabinet moet spijkers met koppen slaan om

 

Van ijskar naar geoptimaliseerde routes

11/06/2019

Ooit had Luc Blok een ijskar met eens standplaats in Wassenaar, sinds 1996 is zijn bedrijf Luciano enorm gegroeid met een verhuizing tot gevolg. “We zijn blij met de locatie en de nieuwe productielijn, we produceren duurzamer, er is minder hinder in het centrum, het scheelt veel spitsritten en er is kostenvoordeel,” aldus Blok. Lees zijn verhaal.

 

Meer geld nodig voor onderhoud bruggen, tunnels en sluizen

05/06/2019

Tijdig en goed gepland onderhoud aan bruggen, sluizen en tunnels is belangrijk om Nederland bereikbaar te houden. Dat schrijft de ANWB samen met Bouwend Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex in een brief aan de Tweede Kamer. De gezamenlijke organisaties zien het uitgestelde en achterstallige onderhoud aan de infrastructuur enorm oplopen. Hierdoor stijgt de kans op uitval, meer files en neemt het risico voor de verkeersveiligheid toe. Lees verder op ANWB.nl.

 

Nachtafsluitingen Ketheltunnel A4, 10 juni - 18 juli 2019

05/06/2019

Rijkswaterstaat voert tussen 10 juni en 18 juli in de avond en nacht hitteproeven uit in de Ketheltunnel. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen zijn de proeven ‘s nachts, overdag zijn de tunnelbuizen gewoon open.  Afsluitingen Om deze proeven veilig te kunnen doen, is een aantal afsluitingen gepland vanaf maandag 10 juni. De testen vinden plaats in de weken 24, 25, 28 en 29. Het gaat per week om vier avonden en nachten met werkzaamheden.  De Ketheltunnel is dan in beide richtingen afgesloten.   Week 24: 10 juni – 13 juni van 20:00 uur tot 05.00 uur Week 25: 17 juni – 20 juni van 20.00 uur tot 05.00 uur Week 28: 08 juli – 11 juli van 20.00 uur tot 05.00 uur Week 29: 15 juli – 18 juli van 20.00 uur tot 05.00 uur