Nieuwsoverzicht

Recordaantal autokilometers in 2018

18/09/2019

Nederlandse personenauto’s hebben in 2018 een recordaantal van 121,4 miljard kilometer afgelegd. Dat is 1,2 procent meer dan in 2017. Vooral auto’s op naam van een bedrijf reden meer. Het aantal op diesel afgelegde kilometers daalde opnieuw ten gunste van benzinekilometers, vooral bij bedrijfsauto’s. Dit blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Het totaal door Nederlandse personenauto’s afgelegde aantal kilometers wordt bepaald door het aantal personenauto’s, en het gemiddelde aantal door deze auto’s gereden kilometers. Dit gemiddelde daalde in 2018 met 1,0 procent, tot net iets onder de 13 duizend kilometer. Dat personenauto’s in 2018 een recordaantal kilometers reden, kan dus worden toegeschreven aan de toename van het aantal auto’s op de weg.

 

Verkeershinder N14 tussen Wassenaar en Leidschendam

17/09/2019

Weekendafsluitingen N14 tussen Wassenaar en Leidschendam Van vrijdag 27 september 21.00 uur tot maandag 30 september 05.00 uur en van vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot maandag 7 oktober 05.00 uur. De werkzaamheden op de N14 starten ter hoogte van de kruising N14 met de Wittenburgerweg en eindigen ter hoogte van de kruising N14 met de Monseigneur van Steelaan. De Spoortunnel is afgesloten, de Parktunnel en de Vliettunnel blijven open. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 11 oktober 21.00 uur tot maandag 14 oktober 05.00 uur. Meer informatie in de factsheet op op de website van Rijkswaterstaat.

 

Verplichting voor E10 aan de pomp vanaf 1 oktober

12/09/2019

Vanaf 1 oktober 2019 zal op de meeste tankstations in Nederland E10 benzine worden aangeboden (alle stations met twee of meer tankinstallaties voor benzine). Deze benzine bevat tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol, wat zorgt voor een CO2-reductie, en is daarmee beter voor het klimaat. Lees meer.

 

Werkzaamheden N44 Den Haag - Leiden 13-16 september

11/09/2019

Weekendafsluiting N44 tussen Leiden en Den Haag Van vrijdag 13 september 21.00 uur tot maandag 16 september 05.00 uur. De werkzaamheden op de N44 vinden plaats tussen afrit Leiden en het kruispunt met de N14. Alle rijstroken in beide richtingen zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid via de A12 en de A4. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 8 november 21.00 uur tot maandag 11 november 05.00 uur en/of vrijdag 15 november 21.00 uur tot maandag 18 november 05.00 uur. Meer informatie in de factsheet en op de website van Rijkswaterstaat.

 

Openbaar vervoer gratis uitproberen

04/09/2019

U kunt nog enkele maanden gebruikmaken van de ov-probeerpas. Hierbij reizen uw medewerkers 2 x 4 weken gratis, ontvangen zij een reisadvies en is er bij vragen een helpdesk standby. Aegon is een van de convenantpartners die het ov op deze manier stimuleert bij haar medewerkers. Aegon laat hiermee duidelijk zien dat ze voorstander zijn van de ov-probeerpas. En zij zijn niet de enige organisatie. Wegens succes is deze actie herhaald en uitgebreid naar de Rotterdamse regio. Wilt u ook het ov stimuleren bij uw medewerkers? Kijk op  de campagnewebsite. Of meld u aan via de ov-coordinator. Maar wees er snel bij, want op is op!

 

De HagaShuttle stopt voor onkruid

03/09/2019

Autonome bus HagaShuttle oogt als een speelgoedauto, maar passagiers in Den Haag zijn enthousiast. „Het is een soort kermisattractie.” De weg is vrij maar het zelfrijdende busje stopt abrupt. Steeds op dezelfde plek. Hij reageert op onkruid, vermoedt steward Peter Jillissen. „De sensoren zijn erg fijn afgesteld, ze registreren elk blaadje.” Dus om die onnodige stops te voorkomen moet de software worden aangepast? Jillissen: „Welnee, ik haal dat onkruid zo even weg.” Lees verder.

 

Verduurzamen wagenpark

02/09/2019

In opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) starten in september drie adviseurs die u kunnen ondersteunen bij het duurzamer maken van uw personen-, bestel- en/of vrachtauto's. Wilt u inzicht in hoe uw wagenpark te verduurzamen? Geef u dan snel op, want deelname is beperkt mogelijk. Martijn Duijndam, Emile van Rijn en Jean-Paul de Poorter geven u inzicht in mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Aspecten waar zij naar kijken zijn onder andere: voertuigen, vervoerstromen, kosten op lange en korte termijn en duurzaamheidsprestaties en -ambities. Het doel is bedrijven te prikkelen tot maatregelen om zoveel mogelijk CO2 en luchtverontreinigende emissies te reduceren en zo mogelijk ook kosten te besparen. De drie adviseurs trekken gezamenlijk op met de logistiek makelaar

 

Herinrichting Reinier de Graafweg

01/09/2019

De herinrichting van de Reinier de Graafweg start op maandag 2 september 2019. Vanaf die dag is voor de eerste fase van werkzaamheden de Jan Thoméelaan afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer, fietsverkeer en voetgangers worden vanaf dat moment omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes zoals vermeld op www.delft.nl/reinierdegraafweg. De huidige buslijnen die over de Reinier de Graafweg rijden, blijven rijden zoals nu het geval is. De ingangen van het Reinier de Graaf ziekenhuis blijven toegankelijk. Waar nodig zet de aannemer verkeersregelaars in om een veilige toegang tot het ziekenhuis te garanderen. Aannemer Boskalis De herinrichting van de Reinier de Graafweg wordt in opdracht van de gemeente Delft uitgevoerd door Boskalis. De afgelopen maanden heeft de

 

Aantal speed pedelecs toegenomen met 60%

31/08/2019

Steeds meer Nederlanders schaffen een speedpedelec aan. Op 1 juli van dit jaar telde ons land bijna 17.200 van dergelijke extra snelle elektrische fietsen, een toename van bijna 62 procent in vergelijking met twee jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. Speedpedelecs zijn elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur en daarmee een stuk sneller zijn dan een gewone elektrische fiets. De fietsen gelden sinds vorig jaar voor de wet als bromfiets. In juli 2017 reden er ruim 10.600 van deze snelle e-bikes op de Nederlandse wegen. Lees verder.

 

EBS start met busvervoer in Haaglanden

28/08/2019

Vanaf 25 augustus is EBS de nieuwe streekvervoerder in Haaglanden. Ook de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer worden dan door EBS uitgevoerd. Reizigers merken dit aan nieuwe bussen, enkele aanpassing in de routes en aan hogere frequenties op veel lijnen. Zo gaan bijvoorbeeld in Delft de bussen van maandag tot zaterdag elk kwartier rijden tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Verder rijdt een rechtstreekse bus naar Rotterdam The Hague vanuit Den Haag Leyenburg via Delft. Ook nieuw is de verbinding tussen Wassenaar en Voorschoten (lijn 42). Lees verder bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

 

De e-bike is het nieuwe normaal

26/08/2019

De elektrische fiets is razend populair. In 2018 reden er meer dan 400.000 spiksplinternieuwe e-bikes de showroom uit, een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar eerder. Vorig jaar was de elektrische fiets zelfs voor het eerst het meest verkochte model en stootte daarmee de traditionele stadsfiets van de troon. Lees verder.

 

Werkzaamheden A4 Rotterdam - Den Haag 6-9 september

25/08/2019

In het weekend van 6 september t/m 9 september is de Ketheltunnel (A4) in de richting van Den Haag afgesloten. Tevens zijn er op de A4 in de richting van Den Haag werkzaamheden ter hoogte van Rijswijk waarbij sprake zal zijn van verkeershinder. Meer informatie leest u in de factsheet en op de website van Rijkswaterstaat.