Nieuwsoverzicht

Veel meer voetgangers op straat in 2020

15/01/2021

Nederlanders gingen in 2020 beduidend vaker te voet op pad dan eerdere jaren. Dat blijkt uit het Nederlandse Verplaatsingspanel. “Waar de voetganger normaal gesproken een aandeel van ongeveer 16 procent heeft in de totale mobiliteitstijd, bedroeg dit van maart tot eind 2020 gemiddeld 24 procent”, vertelt Stefan de Graaf van Dat.mobility, een van de bedrijven achter het NVP. Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Vacature Mobiliteitsadviseur

13/01/2021

Voor Bereikbaar Haaglanden en Rijnland zijn we op zoek naar een gedreven Mobiliteitsadviseur werkgeversaanpak die zelfstandig in staat is de intrinsieke motivatie van werkgevers te achterhalen en te benutten. Dit vraagt een professional die in staat is om snel en goed contact te maken en het onderwerp op de ‘agenda’ te krijgen bij werkgevers, om vervolgens op relatie en inhoud het gesprek met hen aan te gaan en dit te vertalen in enthousiasme en concrete adviezen en acties. INteresse? Neem contact op.    Informatie over de vacature De Mobiliteitsadviseur werkgeversaanpak onderhoudt de contacten met onze bestaande convenantpartners en zorgt dat zij betrokken en actief blijven. Bovendien werft hij/zij actief nieuwe werkgevers, bouwt daar een relatie mee op en

 

Welk type thuiswerker ben jij?

08/01/2021

Zoveel mogelijk thuiswerken is ook begin dit jaar de norm. Geen pretje als je last hebt van uitstelgedrag, onzekerheid of als de muren op je afkomen. Coach en trainer Ingrid Sikking ziet zeven typen thuiswerkers en geeft elk van hen tips. ‘Wees een fijne collega voor jezelf.’ Lees verder op ad.nl.

 

Thuiswerken leidt tot 63% minder files

05/01/2021

Na twee jaar forse filegroei is de filezwaarte in 2020 met 63 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dit concludeert ANWB Verkeersinformatie op basis van haar filecijfers. In de eerste twee maanden van het jaar was er nog een flinke toename van de filezwaarte met zo'n 20 procent. De oproep van het kabinet op 15 maart zoveel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk te reizen had direct effect op het verkeersaanbod. De "dagelijkse files" bij de beruchte knelpunten waren plots verdwenen. Lees verder op anwb.nl.

 

Ruim 4.000 aanmeldingen voor probeeractie e-scooters

16/12/2020

Vanaf september 2020 konden mensen uit de regio’s Den Haag en Rotterdam zich aanmelden om kosteloos 45 minuten een elektrische deelscooter van felyx, Check en/of GO Sharing te proberen. 4248 mensen meldden zich hiervoor aan via de website van Ways2go. Uit een eerste enquête onder 250 deelnemers blijkt dat mensen vooral nieuwsgierig zijn naar deze vorm van vervoer: Hoe rijdt het, hoe is het om elektrisch te rijden en voorziet het in mijn behoeften? De meeste mensen zijn tevreden over het gebruiksgemak, maar vinden het lastig te bepalen waar je wel en niet mag parkeren. Deelnemers noemen elektrische deelscooters snel (54%), makkelijk voor het eerste of laatste stukje van de reis (44%) en goedkoper dan het bezit van een eigen vervoermiddel (28%). De actie probeer een e-scooter

 

Verslag lunch & learn webinar ‘Thuiswerken, hoe houden we het vol?!’

16/12/2020

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde en meer dan ooit is dit waar. Belangrijk is dat mensen perspectief hebben. Wanneer gaan we weer terug naar normaal? Werkgevers kunnen medewerkers helpen door uit te leggen waarom bepaalde maatregelen nodig zijn, door goed contact te houden, ook al is het via het beeldscherm en door een werkplek onderzoek te laten uitvoeren. Een burn-out ontstaat als je langere tijd onder chronische stress leeft. Het heeft een incubatietijd van circa 9 maanden en dan merk je het pas. “We verwachten dat relatief veel mensen juist na de Kerstdagen een burn-out krijgen,” zegt Theo Immers. “Dan zijn de leuke dagen voorbij.” Lees het verslag van dit webinar.

 

Zero emissie stadsdistributie in Leiden

11/12/2020

Vanaf 1 januari 2025 zal het goederenvervoer schoon de binnenstad van Leiden inrijden en wordt het aantal ritten zoveel mogelijk beperkt. Om dat te bereiken heeft wethouder Ashley North samen met zeven brancheorganisaties het Convenant Stedelijke Distributie 071 ondertekend. Lees meer.

 

Deelscooters drijven snorfietsverkoop op

08/12/2020

Tot en met november zijn 13.134 elektrische snorfietsen geregistreerd in Nederland, een toename van 129 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van BOVAG en dataprovider RDC. Iets meer dan de helft daarvan werd zakelijk gekocht. In totaal kwamen 6.721 elektrische snorfietsen op de zakelijke markt terecht, dat betekent naast een ruime verviervoudiging vergeleken met een jaar eerder ook dat de populariteit van de elektrisch deelscooter nog altijd in de lift zit. De elektrische snorfietsen worden namelijk veelal voor de zakelijke markt gebruikt. Lees verder op nu.nl.

 

NEXTdriver wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020

07/12/2020

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020 is gewonnen door NEXT Driver. De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de SWOV. NEXTdriver coacht chauffeurs op professioneel rijgedrag ter verbetering van de verkeersveiligheid en verlaging van brandstofverbruik, CO2-uitstoot, schades en onderhoudskosten. Dit door het analyseren van rijdata zoals stationair draaien, gebruik van cruise control, hard afremmen, uitrollen, etc. uit het fleet management systeem, een standaard voor voertuiggegevens van bedrijfsvoertuigen. De visie van NEXTdriver is dat iedereen zelf toegang moet hebben tot zijn/haar eigen data om het beste uit zichzelf te halen en persoonlijk te blijven ontwikkelen. Om het rijgedrag van chauffeurs te verbeteren

 

Subsidieregeling emissieloze bedrijfsvoertuigen

04/12/2020

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een subsidieregeling emissieloze bedrijfsvoertuigen voor. Door deze regeling kunnen subsidies worden verstrekt aan ondernemers voor de aanschaf van een nieuw licht emissieloos bedrijfsvoertuig (elektrisch en waterstof), zodat een duurzame investering voor hen aantrekkelijker is op het moment dat ze daaraan toe zijn. Hiermee geeft het ministerie uitvoering aan de afspraak in het Klimaatakkoord om deze aanschafregeling in te stellen. De reactietermijn op de Internetconsultatie loopt tot 11 januari 2021. Lees meer.

 

Welkom Logi Connekt

03/12/2020

Logi Connekt is partner geworden van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Bernard Duivenvoorde is directeur van dit Zoeterwoudse bedrijf: "De bevoorrading van bedrijven, instellingen en particulieren staat aan de vooravond van grote veranderingen. Door de toenemende drukte in dichtbevolkte gebieden neemt de luchtvervuiling van de omgeving sterk toe. Vanuit overheden wordt geëist om de komende jaren CO? en fijnstof te verminderen. O.a. de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek is ondertekend door verschillende gemeentes, waaronder Leiden. De gemeentes streven naar een emissievrije stadslogistiek in 2025 en een drastische vermindering van het aantal voertuigen. Ons bedrijf, voortkomend uit Duivenvoorde Transport, is al klaar voor 2025. Logi Connekt kan door de efficiënt

 

Stappen zetten in efficiency, duurzaamheid en kostenbesparing

02/12/2020

Wanneer je de wens hebt te innoveren en met een frisse blik naar je productieproces te kijken is er veel winst te behalen. Het hoeven niet altijd grote stappen te zijn want je moet wel het personeel meenemen. Maar met veel kleine stapjes maak je ook een reuze sprong. " Frans Kern en Peter Pronk zijn van Vastgoed Service. Lees meer.