Nieuwsoverzicht

Fiets naar je Werk Dag 2019

21/03/2019

Donderdag 23 mei 2019 is de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Fiets je net als vorig jaar weer mee naar het werk? Vergeet je niet aan te melden via onze site. Alleen dan maak je kans op mooie prijzen, waaronder natuurlijk de hoofdprijs: een splinternieuwe Cortina Common 7V mét fietsverzekering! Voor aanmelding en meer informatie over de Fiets naar je Werk Dag zoals welke prijzen je kunt winnen, kijk je op de website.

 

Het kabinet investeert in ov-ambassadeurs

20/03/2019

Mensen met een beperking zouden net zo goed van het openbaar vervoer gebruik moeten kunnen maken, als mensen zonder beperking. Daarom investeert het kabinet in ov-ambassadeurs, die mensen kunnen helpen bij het reizen met de trein, bus of metro. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt hier 1,5 miljoen euro voor uit. Lees verder op Rijksoverheid.nl.

 

Hoogbrug in Delft dicht voor gemotoriseerd verkeer

20/03/2019

De Hoogbrug, de toegangsbrug vanaf de Zuidwal richting de Lange Geer, is vanaf donderdag 20 maart dicht voor gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers en voetgangers kunnen dan nog gebruikmaken van de brug. Lees verder op www.delft.nl.

 

Wethouder Van Tongeren: zero emissie vrachtvervoer in Haagse binnenstad

13/03/2019

Een binnenstad met zo weinig mogelijk vrachtvoertuigen. De voertuigen die er nog rijden zijn zero-emissie. Zo moet het Haagse binnenstadsbeeld zijn in 2025. Om zover te komen maken bewoners, bedrijven en gemeente samen plannen om over te stappen naar een schone en leefbare binnenstad. Een gesprek met Liesbeth van Tongeren, wethouder in Den Haag over droombeelden en hoe je die concreet maakt. Lees verder op verkeerskunde.nl.

 

Op de e-bike naar het werk steeds populairder

13/03/2019

Met de elektrische fiets naar het werk wordt steeds populairder. Oud en jong waarderen dat de e-bike duurzaam is, bijdraagt aan fitheid en het gemak ervan: altijd de wind mee waardoor langere afstanden mogelijk zijn en altijd een parkeerplek. Steeds meer mensen schaffen dan ook een e-bike aan voor het woon-werkverkeer. Om te ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te gaan, organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland ook dit jaar een e-bike Probeeractie. Medewerkers die nu met de auto reizen, kunnen een week lang (van vrijdag tot donderdag) een e-bike uitproberen. E-bike proberen naar het werk Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: "De Ga3.0 Probeeractie is succesvol omdat het mensen die aarzelen de gelegenheid biedt om zonder kosten en gedoe

 

Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek

12/03/2019

Maandag 4 maart organiseerde Green Business Club Nederland in samenwerking met partners het symposium Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek. Dagvoorzitter Inge Diepman leidde ruim 130 deelnemers door de dag waarbij de ‘GBC-aanpak’ centraal stond. Ondersteund door een kennispanel werden de cases uit Utrecht, Amsterdam en Den Haag uitgelegd, waardoor organisaties meer inzicht krijgen in het ‘verminderen, verslimmen en vergroenen’ van de logistiek. Lees verder op de website van de Green Business Club.

 

Leiden gaat voor duurzame stadslogistiek

10/03/2019

Vrijdag 8 maart ondertekende wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte) net als ruim honderd andere partijen, de landelijke Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Deelname aan de Green Deal ZES is de start van een proces om samen met lokale partijen te komen tot maatregelen en afspraken om de stadslogistiek in Leiden duurzamer in te richten. Wethouder Martine Leewis: "Leiden groeit, zowel qua inwoners als bedrijven en werknemers. De ruimte in de stad is schaars en om de stad leefbaar te houden sturen we op een duurzame stadslogistiek. Deze moet schoner, slimmer en anders worden georganiseerd. Dat kunnen we als gemeente niet alleen, daar hebben we anderen voor nodig. Ik vind het fijn dat veel partijen zich ook willen inzetten voor een Leidse

 

Van Ravelingenstraat in Leiden wordt fietsstraat

07/03/2019

Op 11 maart starten werkzaamheden in de Van Ravelingenstraat in Leiden. De straat wordt ingericht als fietsstraat. De Van Ravelingenstraat is onderdeel van de doorgaande fietsroute tussen het centrum van Leiden en Den Haag-West. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer. Dit verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route voor fietsers herkenbaar. Lees meer.

 

5-7 maart 2019 nachtelijke afsluitingen A44/N44

28/02/2019

Rijkswaterstaat sluit de snelweg A44/N44 vanuit Leiden richting Den Haag ’s nachts af op 5, 6 en 7 maart 2019 tussen Transferium ’t Schouw en de kruising met de autoweg N14. We verrichten werkzaamheden aan de openbare verlichting en snoeien de haag op de middenberm. Nachtelijke afsluitingen A44/N44 De volgende afsluitingen van de snelweg A44/N44 vanuit Leiden richting Den Haag zijn van kracht: maandag 4 maart 2019 21.00 uur tot dinsdag 5 maart 05.00 uur dinsdag 5 maart 2019 21.00 uur tot woensdag 6 maart 05.00 uur woensdag 6 maart 2019 21.00 uur tot donderdag 7 maart 05.00 uur Lees meer op de website van Rijkswaterstaat.

 

Van 23 t/m 26 februari geen trein tussen Den Haag en Rotterdam

20/02/2019

Door werkzaamheden is de dienstregeling aangepast en rijden er van zaterdag 23 t/m dinsdag 26 februari geen treinen maar bussen tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal. Bekijk ook de reisinformatie en updates op ns.nl.

 

Den Haag neemt duizendste laadpaal in gebruik

19/02/2019

Den Haag heeft de 1.000e laadpaal voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De komende jaren wordt verder gebouwd aan het laadnetwerk van ‘gewone’ laadpalen en snellaadstations. Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren: ‘De stekkerauto is de auto van de toekomst. Elektrisch autorijden moet even gemakkelijk worden als rijden in een benzine- of dieselauto. Ik ben er trots op dat ik vandaag de 1.000e laadpaal mag onthullen.’ Lees verder op NederlandElektrisch.nl.

 

A4 bij Leiderdorp in 2018 gevaarlijkste stuk snelweg

18/02/2019

De A4 bij Leiderdorp in de richting Den Haag was afgelopen jaar het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland, een samenwerkingsverband van alarmcentrales met activiteiten op het gebied van de berging van personenvoertuigen. Tussen de hectometerpalen 33,0 en 34,0 handelde de stichting 52 ongevallen af. Dat was 60 procent meer dan in 2017, twee keer zo veel als in 2015 en 2016 en zes keer zoveel als in de periode 2010-2014. Voor de stijging heeft Stichting IMN wel een verklaring. “In het betrokken wegvak wordt de A4 versmald van drie naar twee rijstroken”, zo valt te lezen op de website van de organisatie. “Vlak daarvoor duikt het verkeer op uit een tunnel met daarin de drukke afslag naar Leiden en