Nieuwsoverzicht

Kansrijk mobiliteitsbeleid 2020

02/07/2020

Om ook in 2030 goed bereikbaar te zijn, moet Nederland keuzes maken. Zo staat in het onderzoek van het CPB en PBL. Een van die keuzes kan zijn het invoeren van een spitsheffing. Het reizen per auto wordt dan voor werknemers wel duurder. Ook wordt gedacht aan het aanpassen van de OV-studentenkaart. Lees meer op cpb.nl.

 

Word jij onze nieuwe collega?

01/07/2020

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is op zoek naar twee professionals: een Projectleider werkgeversaanpak en een Mobiliteitsmakelaar Rijnland. Teamplayers met kennis van zaken, resultaatgericht en ingevoerd in de wereld van bereikbaarheids-, duurzaamheids- en mobiliteitsvraagstukken. Bekijk de vacatureteksten en neem contact met ons op. Reacties kunnen gestuurd worden naar ons secretariaat.

 

Alles over de speed pedelec

30/06/2020

Een speed pedelec is een super snelle elektrische fiets, waarmee je snelheden tot 45 kilometer per uur kunt halen. De fiets is razend populair in Nederland, want tussen 2017 en 2019 groeide het aantal met maar liefst zestig procent. Sinds 1 januari 2017 is de speed pedelec, door zijn snelheid, gekwalificeerd als een bromfiets. Dit betekent dat elke speed pedelec een bromfietskenteken moet hebben. En dat het dragen van een helm ook verplicht is. Lees het blog op onze campagnewebsite, dan weet u weer alles over de speed pedelec.

 

Fietsen naar het werk

26/06/2020

Voor de VOA-leden organiseerden we samen met de gemeente Alphen aan den Rijn een interessant en succesvol webinar over de mogelijkheden rondom fietsvergoedingen, leasefietsen, fiscale voordelen en de voordelen voor de werkgever aan zijn/haar medewerkers. Fietspromotor Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland ging nader in op alle vragen. Heeft u ook vragen over allerlei soorten fietsvergoedingen en wat u kunt doen voor uw medewerkers? Neem dan contact op.  

 

ANWB wil meer fietspaden en snelheidslimiet e-bikes

25/06/2020

Nederlandse gemeenten moeten in sneltreinvaart meer en betere fietspaden aanleggen om te voorkomen dat het aantal verkeersdoden snel stijgt. Dat bepleit ANWB-directeur Frits van Bruggen. "Als we niets doen, gaat het echt fout. Ik weet 100 procent zeker dat we nog meer slachtoffers krijgen." Lees verder op ad.nl.

 

Fundament voor thuiswerken is nu gelegd

23/06/2020

Flexibel werken en duurzame mobiliteit zijn twee thema's die door de coronacrisis enorme stappen hebben gemaakt zijn. Maar welke kansen liggen er precies? Acht grote werkgeversnetwerken zochten het op landelijk niveau uit. Conclusie: zo eenvoudig als het lijkt is het niet. Werkgevers zien naast de voordelen ook nog wel een aantal uitdagingen in thuiswerken. Twee derde van de bevraagde werkgevers denkt dat thuiswerken ook na 1 september vanzelfsprekender zal zijn en dat hier vanuit werknemers ook actiever naar gevraagd zal worden. Kortom, het fundament is gelegd. Combi thuiswerken en naar kantoor gaan is lastig Succesfactoren zijn volgens de werkgevers het vertrouwen in de werknemers, heldere communicatie en de techniek en digitale middelen. Ook het belang van persoonlijke aandacht

 

Weekendafsluiting en nachtafsluiting Sijtwendetunnels (N14)

18/06/2020

Rijkswaterstaat sluit in het weekend van 19 tot 22 juni in verband met regulier onderhoud aan de stroomvoorziening de tunnels in het Sijtwendetracé in de autoweg N14 af. Ook in de nacht van 3 op 4 juli 2020 zijn de Sijtwendetunnels afgesloten voor dit reguliere onderhoud. De tunnels zijn in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten. Lees verder op rijkswaterstaat.nl.

 

Get your motor runnin'

18/06/2020

De motor staat in coronatijd in de schijnwerpers als alternatieve vervoerwijze. Dat de motor diverse voordelen heeft wisten we natuurlijk al: geen files, geen parkeerproblemen, geen parkeerkosten, nauwelijks bijtelling voor zakelijke rijders, gunstig benzineverbruik, etc. Oh ja en een mondkapje/spatscherm hadden we al: een mooie integraalhelm. Als enthousiasteling rijd ik alweer meer dan 25 jaar motor waarvan een groot aantal jaren zakelijk: zo'n 50% van mijn verplaatsingen. Daarnaast pak ik veelvuldig het openbaar vervoer (40%). Nu het openbaar vervoer (tijdelijk) geen volwaardig alternatief is, kan de motor helpen voorkomen dat de files en daaraan gekoppeld parkeerproblemen weer toenemen. Heropstappers Er zijn zo'n 1,5 miljoen mensen met een motorrijbewijs waarvan er

 

Vijf weekendafsluitingen snelweg A4

16/06/2020

Rijkswaterstaat voert in de weekenden 10-13 juli, 17-20 juli, 11-14 september, 18-21 september en 9-12 oktober 2020 werkzaamheden uit op de snelweg A4 ter hoogte van Vlietland voor het aanleggen van een nieuwe duiker. De snelweg A4 is tijdens deze weekenden tussen de autoweg N11 en het Prins Clausplein in de richting van Den Haag afgesloten. In de richting Amsterdam blijven 2 rijbanen beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 1 uur. Lees verder op rijkswaterstaat.nl.

 

Organisaties hebben de plicht om diversiteit te representeren

15/06/2020

Panels tijdens congressen, directies van bedrijven: er zitten bijna altijd alleen maar mannen in. En dan vooral van het type welgesteld, blank en van middelbare leeftijd. Is dat kwalijk? Ja, roepen Miriam Hoekstra-van der Deen, directeur operations bij Schiphol en David van Keulen, afdelingshoofd mobiliteit bij de gemeente Den Haag. De Man-vrouwverhouding is voor hen inmiddels een ‘no brainer’, nu maken ze zich hard voor nog meer verrijking. Lees verder op verkeersnet.nl.

 

Sebastiaansbrug open

12/06/2020

De nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft is weer open. De brug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU-wijk. Wethouder Martina Huijsmans: ‘Voor omwonenden, voor heel Delft en voor Delftse bezoekers is het goed nieuws dat de brug weer te gebruiken is.’ Drie partijen hebben deze nieuwe brug mogelijk gemaakt: de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. Zij hebben gezamenlijk de kosten van in totaal € 25 miljoen gedragen. Lees meer.  

 

Onderwijs plant colleges om spitstijden heen

08/06/2020

Studenten kunnen vanaf studiejaar 2020/2021 tijdens de spitstijden het ov links laten liggen. Roosters worden om de spits heen gepland, spraken de onderwijssector, de ov-sector en de overheid af. Hoe lang de maatregel gaat gelden, is nog niet bekend. “Deze samenwerking is echt bijzonder”, begint Pedro Peters, die namens branchevereniging OV-NL bij de afspraken betrokken was. “We spreken al jaren over spreiding. En nu het door de coronacrisis echt moet, kan het ook. Dit is een win-win voor ov-bedrijven en onderwijs.” Lees verder op ovmagazine.nl.