Tseard Hoekstra: Werkgevers inspireren

De slimme reizigers van vandaag zijn de keuzereizigers. Zij pakken niet voor alle afspraken standaard de auto, maar stemmen hun mobiliteitsbehoefte af op de situatie. Zij stellen zich telkens de vraag: hoe ga ik zo prettig en efficiënt mogelijk van A naar B? Pak ik de trein, zodat ik kan doorwerken? Ga ik op de fiets zodat ik kan genieten van het ‘buitengevoel’? Of ga ik met de auto omdat ik gewoon veel spullen bij me heb? Maar dan moeten ze natuurlijk wel een keuze hebben.

Als overheid moeten we zorgen voor een goede infrastructuur. Daarnaast wil ik als ambassadeur werkgevers inspireren en aansporen actief met bereikbaarheid aan de slag te gaan en zo samen proberen de mobiliteit terug te dringen. Bijvoorbeeld door medewerkers de mogelijkheid te bieden thuis te werken. Ook op het gebied van reiskostenregelingen, leaseregelingen en gedragsverandering liggen er nog volop mogelijkheden die niet bij iedereen bekend zijn.

Als er we er samen in slagen om de drukte met auto’s tijdens de spits met 10% terug te dringen, komt er een einde aan het dagelijkse fileleed. En dat komt de leefbaarheid ten goede.