Veelgestelde vragen

Ondernemers lopen graag voorop, zeker in tijden van nieuwe ontwikkelingen. Wij merken dat ook aan de vragen die bij ons binnenkomen omtrent uiteenlopende (nieuwe) onderwerpen: vergoedingen woon-werkverkeer, thuiswerken, fitheid medewerkers, reductie CO2-uitstoot, inzet hubs en bouwlogistiek, etc.

Wij zetten ons met enthousiasme in om u als ondernemer te helpen door uw vragen te beantwoorden en u te faciliteren bij oplossingen. Dat doen we door de inzet van onze experts en door ons netwerk: inspiratie en het delen van kennis, inzichten en best practises.

Een aantal vragen en antwoorden
De antwoorden op veel voorkomende vragen staan hieronder.  Staat uw vraag er niet bij of heeft u behoefte aan maatwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen:

 

 

Hoe zorg ik dat medewerkers thuis ook gezond en fit aan de slag blijven?
Een terechte vraag omdat u als werkgever ook verantwoordelijk bent voor de thuiswerkplek en zorg draagt voor het welbevinden van de werknemers. Naast goed contact met uw werknemers, het bevorderen van een prettige werk-privé balans en het stimuleren van een gezonde levensstijl is het uitvoeren van een thuiswerkplekscan een interessante aanvulling om uw goed werkgeverschap te versterken. Met een scan krijgt u inzicht in de fysieke kenmerken van de thuiswerkplek (de werkkamer, stoel, bureau, etc.), maar wordt ook ingegaan op de thuissituatie zoals huisgenoten, werkdruk en daarmee dus het mentale welzijn van uw medewerker. Vanuit Bereikbaar Haaglanden en Rijnland hebben we contact met aanbieders van een thuiswerkplekscan. We kunnen u er onafhankelijke informatie over geven en we weten welke bedrijven u al zijn voorgegaan en hoe het hen is bevallen.

 

Hoe kan mobiliteit bijdragen aan fitte medewerkers?
Beweging is belangrijk om fit, vitaal en gezond te blijven. Dat is goed voor de medewerker persoonlijk maar ook voor het team: fitte medewerkers zijn positiever, productiever en flexibeler. Door medewerkers te stimuleren vaker te lopen, een ommetje te maken, tijdens een telefoongesprek, wordt al bijgedragen aan gezondere omstandigheden voor de medewerker. Het toevoegen van een wedstrijdelement werkt heel goed hierbij. Denk bijvoorbeeld aan de Ommetje app van de Hersenstichting. Lopen wordt vaak vergeten als modaliteit voor woon-werk verkeer, maar voor medewerkers die binnen 15 tot 20 minuten lopen van het werk wonen, is dat eigenlijk een hele slimme keuze. Dat geldt ook voor fietsen, waarbij de afstand dan gerust zo'n 30 minuten reistijd mag zijn. Het promoten van lopen en fietsen binnen uw organisatie is goed voor uw medewerker en het past bij een duurzaam mobiliteitsbeleid.

 

Wat kan ik "fiscus" proof bieden op het gebied van mobiliteit?
Vaak wordt nog gedacht dat er sinds de Werkkostenregeling geen mogelijkheden meer zijn om uw medewerkers een stimulans te geven om te gaan fietsen. Niets is minder waar. Er zijn nog steeds veel mogelijkheden. Dat geldt ook voor deelvervoer (fiets, e-bike, e-scooter, deelauto, etc) en voor de inzet mobiliteitskaarten. Echter, dit is wel maatwerk. Neem contact op met onze expert dan kunnen we samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn én wat de potentie is van de verschillende soorten vervoermiddelen. Juist het uitvoeren van een (gratis) mobiliteitsscan vormt een mooi vertrekpunt om te onderzoeken wat er mogelijk is. Wil u eerst al wat meer lezen? Hier staat het blog van onze fietspromotor Roel Lenoir met veel handige tips en uitleg wat fiscaal mogelijk is.

 

Hoe verlaag ik de carbon footprint van ons bedrijf?
Vermindering van CO2 kan op vele plekken in uw organisatie plaatsvinden, mobiliteit is er een van. Enerzijds is er het reisgedrag van uw medewerkers.

Door te starten met een mobiliteitsscan krijgt u een goed inzicht waar de potentie ligt om anders te reizen. Vervolgens bespreekt u met de makelaar of de expert welke middelen in te zetten zijn om te werken aan het nieuwe beleid. In dit veranderingstraject (groot of klein) zijn al veel partners van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland u voorgegaan. We kunnen u dan ook op alle fronten faciliteren om stappen te zetten. We berekenen de CO2-uitstoot voor zowel het woon-werkverkeer als voor het zakelijke verkeer. Nieuw is dat we nu ook kunnen berekenen hoeveel CO2-reductie thuiswerken oplevert. Anderzijds is er het reisgedrag van uw logistiek.

Ook uw logistiek kan vaak efficiënter. Bijvoorbeeld door het rijgedrag van de chauffeurs aan te passen, te werken met andere planningen (direct naar de klus ipv plaats van via het kantoor) of daar waar het mogelijk is gebruik te maken van elektrisch vervoer. Onze logistiek makelaars weten er alles van. Neem contact met ze op.

 

Ons bedrijf gaat verhuizen en nu krijgen we minder parkeerplekken. Hoe lossen we dat op?
U bent niet het eerste bedrijf dat hiermee te maken heeft. De steden worden steeds drukker (naar verwachting komen er in 2040 240.000 mensen in de Randstad bij). Logisch dat er dan steeds minder plaats komt om auto te parkeren en/of dat die ruimte steeds duurder wordt. We hebben veel ervaring met het oplossen van dit vraagstuk. Meestal starten we met een impactscan. Een scan waarmee we inzicht krijgen hoe medewerkers nu reizen en welke potentie er is om ze anders te laten reizen. Daar waar potentieel de meeste energie en veranderingsruimte zit, faciliteren we met de inzet van alternatieve vervoermiddelen. Vanzelfsprekend is dit maatwerk. Neem contact op met onze makelaars. Zij helpen u stap voor stap door dit proces.

 

Hoe kunnen we geleidelijk toewerken naar een vermindering van leaseauto's?
Veel bedrijven gaven voorheen gemakkelijk aan hun medewerkers een leaseauto. Die tijd is nu om verschillende redenen voorbij. Uit ervaring weten we dat het verstrekken van bijvoorbeeld een mobilitykaart waarop medewerkers zowel met de auto maar ook met het ov of met deelvervoer kunnen reizen een aantrekkelijk alternatief is. We gaan hierover graag het gesprek met u aan.

 

Klopt het dat je medewerkers die fietsen ook een kilometervergoeding mag geven? Ja, dat klopt. Medewerkers die met de fiets naar het werk komen, kunnen ook 0,19 onbelast vergoed krijgen per kilometer. Dat geldt overigens ook voor hun zakelijke ritten.
Vaak is dit een enorme stimulans voor medewerkers om voortaan te gaan fietsen. Een duurzame maatregel die tegelijkertijd fitheid stimuleert!

 

Kan ik de aanschaf van een fiets volledig vergoeden?
Ja, dat kan. Dat gaat dan wel ten laste van de Werkkostenregeling. Is daar geen ruimte meer over dan wordt de aanschaf fiscaal belast. Meer weten? Neem contact op met onze fietspromotor.

 

Onze medewerkers krijgen nu een vaste onkostenvergoeding voor het ov. Daar willen we vanaf. Wat zijn de mogelijkheden?
Hiervoor zijn inmiddels veel mogelijkheden. Denk vooral aan de inzet van een mobiliteitskaart. Daarmee kunnen medewerkers reizen met het ov maar ook met allerlei soorten deelvervoer. Dat geeft veel flexibiliteit maar ook gemak. Voor de medewerkers en voor de organisatie. Alles fiscusproof vergoeden, geen gedoe met losse bonnen en medewerkers kiezen het vervoer dat bij hen en bij hun traject past.