Webinars

Overleggen over zaken die werkgevers bezighouden kan op verschillende manieren; via de mail, app, of social, fysieke bijeenkomsten, presentaties en natuurlijk ook via webinars. Ofwel digitaal overleggen op afstand. Samen met De Verkeersonderneming organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland webinars voor directeuren, facilitair managers en HR managers over uiteenlopende onderwerpen.

 

Webinar: 22 Goede voornemens over flexibel reizen

Alle winnaars van de Ways2go Waar Werk Jij award deelden in dit webinar hun beste tips en tricks om flexibel werken en reizen mogelijk te maken. Sommige bedrijven laten het vrij hoe vaak medewerkers op kantoor of thuis willen werken, anderen , vooral als er ook productiemedewerkers zijn die we wel op de zaak moeten werken, stellen daar regels voor op. Hoe dan ook: door met elkaar aan de slag te gaan, is er veel mogelijk en ontstaat maatwerk waar medewerkers en manager zich goed bij voelen.

Lees alle tips!

Bekijk het webinar.

 

Webinar: Gedragsverandering door apps

Hoe krijg je medewerkers zo ver dat ze meewerken aan jouw doelen? Wat is het verschil tussen belonen, straffen en informeren? Zijn daarvoor apps in te zetten? Zeker! Want die belonen en dat werkt uitstekend. Sommige apps geven wel 200 beloningen per minuut. Geef medewerkers sowieso aandacht. Vaak worden ze in een organisatie genegeerd. En dan dooft het goede gedrag uit. Het gedrag van managers wordt door medewerkers vaak gekopieerd: het goede gedrag maar ook het gedrag dat je eigenlijk niet wilt zien!

Lees meer over dit webinar, over het ABC gedragsanalyse model en over de valkuilen bij gedragsverandering.

Bekijk het webinar.

 

Webinar: Bye bye vaste reiskosten

De Belastingdienst hanteert een praktische methode bij het vaststellen van de reiskostenvergoeding uitgaande van 214 werkbare dagen per jaar en 128 reisdagen naar de vaste werkplek. Dit betekent dat u ook een vergoeding kan geven voor thuiswerkdagen. Maar wat te doen met de internetvergoeding? Deze wordt tenslotte ook privé gebruikt. En hoe ga je als werkgever om met een medewerker die op een dag en reist én deels thuiswerkt? Wat te doen met de thuiswerkvergoeding van parttimers, medewerkers die halve dagen werken? Aegon heeft een Smart Working beleid ontwikkeld. Hiermee geven ze medewerkers blijvend de ruimte om zelf de keuze te maken wanneer ze vanuit huis willen werken of op kantoor. Hoe dat beleid in elkaar zit en over allerlei praktische vragen gaat dit webinar.

Lees het verslag van dit webinar.

Bekijk het webinar.

 

Webinar Logistieke hubs: de oplossing voor de last- en first mile logistiek!?

Elke dag opnieuw rijden er veel bestelwagens en vrachtwagens de stad in om goederen af te leveren en reststromen op te halen. De komende jaren gaat er veel veranderen. De steden worden lastiger bereikbaar, er komen minder parkeerplaatsen en de steden voeren een zero-emissie beleid. De logistieke hub is dé oplossing voor een efficiënte en duurzame stadslogistiek. Maar is dat wel zo? Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen omtrent logistieke hubs. Is het een modewoord of is het oude logistiek in een nieuw jasje. Veel komt erbij kijken om een logistieke hub te laten slagen. Wat zijn de ontwikkelingen, welke type hubs zijn er en hoe kan je hier het beste gebruik van maken? Daarover gaat dit webinar.

Lees het verslag van dit webinar.

 

Webinar Zitten, Zoomen, Teams en Tafelen

Door het thuiswerken is de kans dat we nog meer zitten en minder bewegen aanwezig. Dat gaat ten koste van onze vitaliteit. Daarom in dit webinar aandacht voor bedrijven die aan de slag zijn gegaan met de fitheid en vitaliteit van hun medewerkers en alles uit de kast halen: fitnessregeling, mindfulness, yoga, digitale sporturen en een fitbus zijn daar voorbeelden van. Weet u hoeveel u als werkgever terugverdient aan reductie ziekteverzuim en hogere productiviteit als u 0,19 per kilometer vergoed? En welke 7 vragen u aan uw medewerkers kunt stellen om er echt achter te komen hoe het met ze gaat? Een inspirerend webinar met concrete tips!
Lees het verslag van dit webinar.

Bekijk het webinar:

 

Webinar Fietsbeleid: nog zoveel te winnen.

Een overdekte fietsenstalling met douches, handdoeken en een föhn, het sponsoren van sportkleding, een fiets van de zaak, blogjes van het management hoe zij fietsen naar het werk of het behalen van het certificaat Fietsvriendelijke werkgever. Als je als werkgever aan de slag wilt met fietsbeleid, is er een enorme keuze aan mogelijkheden. Het eerst inventariseren op hoeveel afstand medewerkers wonen, geeft inzicht in de potentie. En dan de regelingen: kiest u voor de leasefiets, betaalt u een vergoeding per gereden fietskilometer of gaat u voor het oude vertrouwde fietsplan? Want ook dat is nog steeds mogelijk. Een inspirerend webinar Fietsbeleid: nog zoveel te winnen.
Lees het verslag van dit webinar.

Bekijk het webinar:

 

 

Webinar Op naar structureel nieuw mobiliteitsbeleid!

Het structureel aanpassen van het mobiliteitsbeleid in het kader van thuiswerken is een hot item. Een groot deel van de aanwezigen denkt hier over na, of heeft het beleid zelfs al aangepast. Ook de sprekers van vandaag hebben al forse stappen gezet. Zo geeft Titia Tiedema van evofenedex aan dat “de combi van thuiswerken en naar kantoor gaan heel goed werkt.” Hendrik Jan van der Rhee van de HJ Media Groep verwoordt de noodzaak om nu aan de slag te gaan als volgt: “Door corona is iedereen in transitie met als gevolg dat medewerkers openstaan voor verandering.”
Lees het verslag van dit webinar.

Bekijk het webinar:

 

 

 

Webinar Retourlogistiek: Van A naar B en leeg weer terug?

Bouwlogistiek focust meestal op het op tijd bezorgen van de materialen. Maar hoe zit het met het afvoeren van afval en materialen? Is daar nog ritwinst te behalen? En hoe dan? Wat is er nodig? De vraag kan ook gesteld worden of er nog wel afval is. Of kunnen we ook al bouwen zonder reststromen? Daarover gaat dit webinar.
Lees het volledige verslag van dit webinar.

 

 

Webinar ‘Thuiswerken, hoe houden we het vol?!’

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde en meer dan ooit is dit waar. Belangrijk is dat mensen perspectief hebben. Wanneer gaan we weer terug naar normaal? Werkgevers kunnen medewerkers helpen door uit te leggen waarom bepaalde maatregelen nodig zijn, door goed contact te houden, ook al is het via het beeldscherm en door een werkplek onderzoek te laten uitvoeren. Een burn-out ontstaat als je langere tijd onder chronische stress leeft. Het heeft een incubatietijd van circa 9 maanden en dan merk je het pas. “We verwachten dat relatief veel mensen juist na de Kerstdagen een burn-out krijgen,” zegt Theo Immers. “Dan zijn de leuke dagen voorbij.” Lees het volledige verslag van dit webinar.

 

 

Lunch & learn webinar ‘Gezond vergaderen'

Hoe ga je optimaal om met hybride vergaderen?

Bij hybride vergaderen is een deel van de medewerkers bij elkaar (op afstand) op de zaak en een ander deel overlegt vanuit huis. Blijf focussen op het individu; omgaan met medewerkers is maatwerk. Besteed aandacht aan de techniek van het hybride vergaderen: niet alleen in de voorbereiding maar schaf ook de juiste conference bar of sound bar aan die past bij de hoeveelheid personen om wie het gaat. Bedenk ook dat je afhankelijk blijft van de verbinding en techniek die mensen thuis hebben. Aan de hand van het acroniem OPTIMAAL worden tips gegeven om optimaal hybride en gezond te vergaderen. Lees het volledige verslag van dit webinar.

Webinar Bouwlogistiek: Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus?

 

Als er midden in de stad wordt gebouwd is de bouwplaats te krap om iedereen er te laten parkeren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zien we dat dat ook niet hoeft. Medewerkers kunnen met het ov komen (al jaren een beproefde methode in Londen) en nu ook in hartje Rotterdam. En bij kleinere leveringen kan een bakfiets zoals in Den Haag worden ingezet. En de bouwvakker zelf? ‘Wat hij niet kent dat vreet hij niet’ ? of is er best een mouw aan te passen als je het gesprek aangaat en ze de voordelen zoals tijdwinst laat ervaren?

Webinar Bouwlogistiek: Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? from Boyd Bartels on Vimeo.

 

Webinar 'Money Talks': Hoe om te gaan met de woon-werkverkeer geldpot?

In het woonwerk-verkeer gaat heel veel geld om. Sinds het uitbreken van corona werken echter veel medewerkers thuis. Wat doen we als werkgever nu met die woonwerk-verkeer geldpot: gewoon uitkeren? Inhouden en er andere vergoedingen voor verstrekken? Waar zit de fiscale ruimte? En hoe om te gaan met de verworven rechten?

Het Nibud heeft berekend dat thuiswerken de medewerker circa 2 euro per dag kost aan koffie, elektra en dergelijke. "Vanuit de werkgever ben je verantwoordelijk voor de faciliteiten op zowel de kantoor- als de thuiswerkplek," zegt Marco Ruit. Jelle Meijer, fiscalist, vult aan: "Er zijn ook mogelijkheden want de vrije ruimte binnen de Werkkostenregeling is dit jaar verruimd. Er is extra te besteden."

Met dank aan Visser en Visser voor de Whitepaper en Ertsoverslagbedrijf Europoort CV (EECV) vor het delen van de Ri&E Thuiswerkplek.

Webinar Money Talks; Wat te doen met de woon-werkverkeer geldpot? from Boyd Bartels on Vimeo.

Webinar MaaS: gedragsbeïnvloeding en voordelen voor werkgevers

MaaS wordt de nieuwe manier van reizen: met één app je vervoer boeken, reizen en betalen. Dat brengt veel voordelen voor de werkgever met zich mee: een keuze uit verschillende vervoermiddelen, één factuur voor alle medewerkers, geen tekort aan parkeerplekken, sturen op duurzaamheid en betere bereikbaarheid. De vraag is hoe je je medewerkers zover krijgt. "Ga niet proberen emoties in MaaS te stoppen," zegt gedragspsycholoog Tertoolen. "Dan krijg je broccoli met chocolade. Dat eten de groenteliefhebbers niet en de chocoholics laten het ook links liggen."

Beluister het webinar:

Lunch & Learn webinar Proactief de crisis uit

Het informeren van alle medewerkers van hoog tot laag is een belangrijk aspect bij een crisis. Dat betekent dat communicatie ook in het crisisteam moet zitten, net als disciplines als HR en ICT. Opvallend is dat bij Aegon het aantal ziekmeldingen bij het thuiswerken fors daalde, de productiviteit en de klant tevredenheid steeg. Maar thuis blijft het lastig een goede werk privébalans te handhaven omdat de laptop ofwel het werk er altijd is. Omdat veel medewerkers angst hebben voor het ov, overweegt Croonwolter&dros de start- en eindtijden van vergaderingen aan te passen, zodat iedereen buiten de spitsen kan reizen en om mondkapjes beschikbaar te stellen. Thuiswerken zal ook na 1 september van belang blijven, maar ontmoeten en vergaderen doen we liever samen.

 

Anderhalvemetereconomie en mobiliteit

Anderhalvemeter afstand in het ov en op de werkplek? Hoe doen we dat? Mondkapjes in het ov zijn verplicht vanaf 1 juni. Als werkgever kun je flexibele werktijden hanteren, hybride vergaderen, meer laten thuiswerken en op het werk tijden hanteren van 11 tot 3 uur. Ook zorgen dat er fysieke afscheidingen zijn. Als het mogelijk is een trap voor naar boven en een voor naar beneden, andere looproutes. Maar ook pas het beleid aan.

Lees het verslag  van het webinar.

of een

Audio:

Webinar Thuiswerken

Thuiswerken is wennen, net als beeldbellen. De eerste contacten moet je face-to-face doen. Een van de overall conclusies luidde: “Duurzaamheid, bereikbaarheid en veiligheid zijn de grootste baten van deze tijd.” 

Bekijk de opname van het webinar

Audio: