Werkgeversontbijt: netwerken, inhoud en croissant

Noodzaak voor innovatie

Het was al vroeg gezellig druk bij Royal Lemkes. Alles draait hier om planten en zelfs een oude Hollandse tuinderskas ontbreekt niet, compleet met de geur van toen. Namens Bereikbaar Haaglanden en Rijnland heet Astrid Homan de aanwezigen welkom, waarna drie nieuwe convenantpartners toetreden tot de community: ANP, Langeland Ziekenhuis en De Winter Logistic. Mooi om te horen is dat deze geheel verschillende bedrijven allemaal de meerwaarde van het Convenantpartnerschap zien en ervaren!

Fietsaward Haaglanden
Hierna krijgt E-bike2work de kans om via een korte pitch te aanwezigen te verleiden om met hun fietsproducten aan de slag te gaan en daarmee de bereikbaarheid, duurzaamheid en vitaliteit te bevorderen. Fietspromotor Roel Lenoir sluit hierop aan met beelden van de opbrengst van de fietsstimuleringsactie 2017: een prachtige elektrische fietsriksja voor Zorgcentrum WZH Transvaal. Met inzet van vrijwilligers kunnen de bewoners van het zorgcentrum een heerlijk fietsritje maken, waar ze erg van genieten. Iedereen blij!

Vervolgens vertelt Roel dat we tijdens de Haagse fietsweek (l1e week oktober) de fietsaward uitreiken aan een convenantpartner die zich in welke vorm dan ook onderscheidt in het bevorderen van het fietsgebruik. Hij roept allen op om mee te doen en ons te melden waarom zij hiervoor denken in aanmerking te komen. Dit geldt overigens voor alle convenantpartners in zowel Haaglanden, en Rijnland.

Fietsen met je vracht
Logistiek makelaar Michel Oldenburg lanceert aansluitend de vrachtfiets probeeractie met als uitdaging om een bestelbus te vervangen door een elektrische vrachtfiets. Vijf leveranciers stellen hiervoor fietsen beschikbaar. Kijk op www.ga3punt0.nl voor alle berichten en om u aan te melden.

Opwekken eigen energie
Dan is de vloer voor gastheer Royal Lemkes. Bij monde van Michiel van Veen en Patrick Kester worden de aanwezigen meegenomen in de historie en basiswaarden van het bedrijf. Duurzame groei van de medewerkers, het bedrijf en de wereld staan centraal. 'Let's plantify the future together' Royal Lemkes heeft een beperkt aantal grote klanten (ketens) waarvoor zij een enorme stroom van producten bundelt. Hierbij is elk traject maatwerk en wil men ook echt alle belangrijke details van de keten kennen en daarop inspelen. Er werken 200 mensen in vaste dienst en nog eens 400 uitzendkrachten op piektijden. Duurzaamheid is op zes thema's uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld de arbeidsomstandigheden in de keten (ook in China). Maar Royal Lemkes wekt ook haar eigen energie op en levert die zelfs aan hun medewerkers thuis! Meest recente uitdaging zijn de 'next generation logistics'. De techniek ontwikkelt zich razendsnel en dat geeft veel nieuwe mogelijkheden.

Patrick Kester sluit af met een doorloop van het project om logistieke bewegingen efficiënter te maken. Hij gebruikt daarvoor, naar belofte, de tijdens het vorige werkgeversontbijt in Leiden gepresenteerde drijfveren van Management Drives.

Mobiliteit belangrijke pijler in klimaatakkoord
Laatste spreker is Herman Wagter van Connekt, die een boeiende presentatie verzorgd onder de titel 'noodzaak voor innovatie'. Urbanisatie, klimaatveranderingen en voorspoed/welvaart knallen nu tegen elkaar op, met als gevolg dat niets blijft wat het was. Er is heel veel druk vanuit de rijksoverheid om tot een klimaatakkoord te komen, wat waarschijnlijk in september 2018 zijn beslag zal krijgen. Mobiliteit is met 36 Mton uitsloot per jaar hier een heel belangrijk onderdeel in. Van die 36 Mton is 22 toebedeeld aan personenvervoer en slechts 14 aan logistiek. In 2050 moet die 36 Mton in 6,5 veranderd zijn en in 2030 moeten we al een derde minder uitsloten. De noodzaak tot innovatie was nog nooit zo groot. Herman roept de aanwezigen op om in actie te komen en inspireert met: "Verandering krijg je door naast de bekende en gewaardeerde groene wei een nog groener weitje aan te leggen!"

Bekijk ook de fotoreportage en de presentatie.

Ook een werkgeversontbijt bijwonen? Neem contact op met Astrid Homan.