20/11/2017

Winnaars MobiliteitsAward 2017

Maandagavond 20 november is bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2017. Tijdens de jubileumbijeenkomst in de Haagse Malietoren werden Astellas Pharma, DB Telecom, Van Dorp en de Haagse Hogeschool uitgeroepen tot winnaars.

Er waren in vier categorieën prijzen te verdienen: Logistiek, Innovatief, Werknemersaanpak voor organisaties tot 500 medewerkers en met meer dan 500 medewerkers. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan die organisatie die zich op het gebied van slimme mobiliteit, logistiek of innovativiteit onderscheiden heeft van anderen.

Astellas won in de categorie 'Werknemersaanpak groot. Barbara te Riele, manager Communications zegt hierover: "We willen een gedegen en bewust mobiliteitsbeleid, maar niet ten koste van alles. Het gaat om die maatregelen waar onze medewerkers behoefte aan hebben. Denk aan uitbreiding van het fietsplan en een groen leasebeleid. Daarnaast hebben we een mobiliteitskaart gelanceerd waarmee medewerkers ook een gratis ov-fiets kunnen huren."

John Bolte van de Haagse Hogeschool, winnaar categorie Innovatief, is trots omdat de Award een prijs is voor de samenwerking. "Met alle partijen, studenten, docenten, marktpartijen en overheden, delen we kennis over autonoom rijden om zo verder te komen. Autonoom rijden gaat bij ons over de zelfrijdende de auto, maar ook over de zelfrijdende rolstoel en over de zelfrijdende prullenbak."

Winnaar in de categorie Logistiek is van Dorp Installatie Techniek. "Logistiek is niet onze 'core business' en daarom is het zo fantastisch dat we hebben gewonnen. We zorgen ervoor dat onze medewerkers 's morgens in de spits niet meer langs kantoor hoeven om materialen op te halen. Dat scheelt een hoop ritten. Daarnaast kunnen we steeds vaker op afstand digitaal onze klanten bedienen, ook dat scheelt veel ritten," zegt Paul van Dorp.

Winnaar DB Telecom, winnaar in de categorie werknemersaanpak tot 500 medewerkers, koppelt vitaliteit aan mobiliteit. Directeur Kevin van der Sande: "Vitaliteit speelt een belangrijke rol in ons bedrijf, denk aan gezonde voeding maar ook aan beweging. Dat koppelen we niet alleen aan veel sporten maar ook aan de fiets om naar het werk te komen en aan de bakfiets om materiaal naar onze klanten te brengen. Het doel is om het meest vitale bedrijf van Nederland te worden. Bijvangst is dat ons ziekteverzuim inmiddels is gedaald tot onder de 0,1 %."

Oeuvre Award
Naast de vier winnende organisaties was er een Oeuvre Award voor Andre van Herk van de APC Groep. Hij maakt zich al vele jaren zeer verdienstelijk voor de bereikbaarheid van de regio. Niet alleen op zijn eigen vakgebied Logistiek maar ook voor de slimme mobiliteit van medewerkers.