Workshop deelmobiliteit in de gemeente. Hoe pak je dat aan?

Datum: 
04/02/2021
Tijd: 
09:30 - 11:00 uur
Locatie: 
Digitaal

Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming nodigen vertegenwoordigers van gemeenten uit Zuid-Holland uit voor een workshop over deelmobiliteit voor gemeenten. Samen met collega's uit omliggende gemeenten wisselen we kennis uit en delen we praktische voorbeelden en concrete tips.

Het speelt in vrijwel iedere gemeente, aanbieders van deelvervoer die vragen of zij deelfietsen, deelscooters en/of deelauto's in de wijk, bij het station en/of op het bedrijventerrein mogen plaatsen. Maar hoe pak je dit aan als gemeente? Welke en hoeveel aanbieder(s) sta je toe? Hoe moet je dat vergunnen? En welke voorwaarden houd je aan?

Tijdens een interactieve digitale sessie op donderdag 4 februari gaan we op deze punten in. Tijdens de workshop laten de gemeenten Rotterdam en Den Haag laten zien hoe zij het hebben aangepakt en gaan we daarna vooral in op vragen die spelen bij gemeenten, groot en klein. Dit alles is onderdeel van terugkerende workshops/werkateliers met het doel van elkaar te leren, af te stemmen en met elkaar het beleid binnen de MRDH en Rijnland te bepalen. Met als resultaat: gemak en duidelijkheid voor de aanbieders, voor de gemeenten en bovenal voor de gebruikers.

Meld je nu aan voor deze sessie! Alleen voor vertegenwoordigers van gemeenten uit Zuid-Holland.